Kaip su Lego® Duplo® kaladėlėmis galima išmokti gaminti: edukologės patarimai

26. Oct 2014, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Diena su mažyliu, kurio visas gyvenimas – žaidimai – tikras iššūkis tėveliams. Nes turime ne tik įdomiai praleisti laiką su savo vaikais, bet ir naudingai. Šiandien mokomės gaminti.

Su savo mažyliais mes žaidžiame kiekvieną dieną ir nutinka taip, kad pristingame idėjų.  Kur jų galime pasisemti? Ne tik paprasčiausias būdas, bet ir vienas naudingiausių – tai jų pasidairyti kasdienybėje, pavyzdžiui - virtuvėje.

"Vaikams labai patinka suaugusių pasaulis. Jiems didelė garbė dirbti tai, ką daro mamytės ir tėveliai - jie tuo labai didžiuojasi. pats lengviausia būdas kurį daro mamos ir tėčiai - tai maisto gaminimas", - pasakoja mokyklėlės" Strazdanėlės" įkūrėja, edukologė ir muzikos mokytoja Sonata Latvėnaitė.

Taigi, čiumpame kaladėles, kurias galime pritaikyti turbūt kiekvienai temai, pasitelkiame šiek tiek savo vazduotę, o vėliau vaikai patys įjungs ir savo fantaziją, ir jūs jau kursite kartu.

Apsibrėžkite paprastas, bet svarbias taisykles. Na pavyzdžiui, jei gaminate salotas, į jas dedate tik tuos produktus, kurie tikrai tinka salotoms. 

"Gamindami galime mokytis ir spalvų, pavyzdžiui, žalias yra kas? Agurkas. Dar žalias yra salotos lapas. Į mūsų salotas galime įdėti ir pomidorą, kuris yra kokios spalvos? Raudonos", - žaisdama su vaikais pasakojo edukologė.

Taip begamindami patiekalus, po truputį išmoksime netgi tai, kokie maisto produktai dera tarpusavyje. "Kas čia - tortas. Ar jį dedame į mūsų salotas? Žinoma, ne!" - tęsė edukacinį žaidimą Sonata.

Kad ir kokį žaidimą šiandien pasirinksite jūs – svarbiausia patikėti juo iki galo. Na pavyzdžiui, jei gaminame maistą, tai mūsų maistas kvepia, jis turi skonį - saldų, rūgštų ar net sūrų...

Žaidimas bus dar turiningesnis, jei mes pajusime ne tik agurko kvapą, paragausime jo skonio, bet ir prisiminsime, kur auga agurkas?

Nuo pat mažų dienų norime išmokyti vaikus ne tik ką reikia valgyti, bet ir kaip mokytis mažyliui bus daug paprasčiau, jei tai darysime per žaidimą, o ne  pastabų už netinkamą elgesį dėka.

Tokie žaidimai gali padėti jums palengvinti daug gyvenimiškų situacijų, jei jūsų mažylis bijo gydytojų - pažaiskite ligoninę, jei nenoriai valgo – pasigaminkite tai, ką vėliau jam pasiūlysite valgyti pietų. Žaidimai virtuvės téma patiko ne tik mažyliams, bet ir jų mamoms.

Tačiau kuriant receptus iš kaladėlių – svarbu atkreipti dėmesį – kad žaislai būtų tokie, kurių iš tiesų negalima paskanauti.

LEGO® DUPLO® katalogas - spausk čia ir pavartyk

20140920182206-24080.jpg