Dalyvauk konkurse ir laimėk Lego DUPLO "Vaikų darželis"

Dalyvauk konkurse ir laimėk Lego DUPLO "Vaikų darželis"

03. Apr 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei jūsų mažylis jau eina į darželį - šis konkursas kaip tik jums!

Kaip klausiate savo vaikučio apie tai, kaip sekėsi darželyje?

Kaip sužinote, ką mažylis veikė visą dieną, ko išmoko?

Parašykite komentaruose ir galbūt jūs laimėsite DUPLO rinkinį "Vaikų darželis", kuris yra puiki priemonė kalbėtis su vaiku žaidžiant, sužinoti apie jo veiklą vaikų darželyje.


LEGO DUPLO "Vaikų darželis"

20170330151443-95053.jpg

Kurkite gyvenimiškus įvykius, pasitelkdami rinkinius LEGO® DUPLO® „Mano miestelis“. Tai pažįstamas pasaulis, su šiuolaikiškomis DUPLO figūrėlėmis. Mažiesiems patiks rodyti, ką jie veikia darželyje, naudojant spalvingą DUPLO rinkinį – kaip jie žaidžia ant kilimėlio, kaip pietauja ir prausiasi bei tvarkosi. Padėkite savo vaikams mokytis ir skatinkite ugdyti žaidimo vaidmenimis įgūdžius. Komplekte yra trys DUPLO figūrėlės.

Laimėtoją rinksime balandžio 10 d.

Ieškote dar idėjų kūrybai? Užsukite į LEGO DUPLO!

Natele Natele 09. Apr 2017, 22:38

Dukrytė dabar jau paaugusi ir pati noriai pasakoja apie tai, kas vyksta darželyje. Bet anksčiau, nors neblogai kalbėjo jau nuo pusantrų metukų, sunku būdavo išklausti, ką veikė, ką valgė ir pan. Tad po truputį, beklausinėjant, bejuokaujant, bežaidžiant, pavykdavo išgirsti tai, ko būdavo tikimasi. Klausimų žaidimuose labiausiai mėgdavo dalyvauti minkšti žaisliukai ir duplo žmogučiai, nes jiems taip pat labai rūpėdavo darželio naujienos, nuspalvintas pirštelis ar sriubos dėmelė ant suknytės... Mažoji pradėdavo juoktis ir nejučiom papasakodavo ,,karščiausias" naujienas 😀.
Auklėtojos, aišku, taip pat mielai bendrauja ir atsako į klausimus, kabo ir valgiaraštis ant sienos, bet iš vaiko tai išgirsti žymiai smagiau 😀.

ramune. ramune. 08. Apr 2017, 14:08

Dukrelė nemėgsta atvirauti ką veikė darželyje. Paprastai jei klausiu, tai nieko konkrečiai ir nepasako arba nukreipia kalbą kita tema. Bandau aš pati pasakoti ką veikiau darbe, tuomet ji minimaliai kelis žodžius pasako ir vėl kreipia į kitą temą. Daugiausia turbūt ir sužinau iš jos žaidimų, kai stebiu iš šalies jos kalbą ir veiksmus su žaislais, daugiausia taip ir suprantu kas darželyje vyksta 😀 Arba kartais pati, tiesiog šiaip pradeda pasakoti. Tai dabar mažai ir klausiu, labiau laukiu kol pati pradės pasakoti.

saulelydis123 saulelydis123 06. Apr 2017, 18:58

Mano Dorotėja labai noriai eina į darželį. Kasryt ji tiesiog bėgte bėga.Gal dėl to,kad turi nuostabią auklėtoją,kuri visad pasitinka kiekvieną vaiką su šypsena ,kasdien naujos idėjos, pamoķėlės per žaidimą,kurie labai sudomina vaikus ir mūsų Dorotėja labai laukia kiekvienos dienos. Jau išėjusi iš darželio mūsų pleputė pasakoja dienos įspūdžius nuo ryto iki vakaro-todėl visad žinau ,kaip jai sekės darželyje,ką visą dieną veikė,visad papasakoja ir apie darželio vaikus. Taip pat ir mūsų šauni auklėtoja visada skatina tėvelius domėtis,kaip sekasi vaikams,kaip jie jaučiasi darželyje,kokie jų pasiekimai. Dažnai atsiunčia nuotraukų-video filmukų iš veiklos darželyje. Dorotėjos dienos darželyje pasakiškos - neveltui ir mūsų darželis pavadinimu "PASAKA" ❤

Raudona braškė Raudona braškė 05. Apr 2017, 13:27

Sūnus (3 metų) yra ypač išraiškingas vaikas, todėl dažniausiai kaip jam sekėsi darželyje net klausti nereikia, kadangi viskas atsispindi jo veidelyje. Bet žinoma, kalbą kažkaip juk reikia pradėti 😀 Dažniausiai paklausiu "Ar šiandien buvo smagu?". Jei gaunu atsakymą "taip" pasikalbam apie tai, kas ką veikė, kas buvo skaniausia valgyti. Na o jei liūdnasis atsakymas "nesmagu", tuomet pasitariam, kad išmiegojus kita dienelė bus geresnė ir bus dvigubai smagiau. Dažniausiai visus darželio gerumus ir negerumus sužinau vakare prieš miegelį. Kai abu atsigulam ir tyliai tyliai kalbamės. Tuomet iš mažos širdelės ir išsprūsta visi gerumai ir negerumai. Na o viską aptarus ir išsiaiškinus ir užmiegama ramia širdute 😀

EElžbieta EElžbieta 04. Apr 2017, 13:26

Apie darželį su vyresniąją dukra kalbamės daug ir visur. Stengiuosi uždavinėti tik konkrečius klausimus. Kartais ji namuose rengia koncertus – parodo kaip šoka, pasako eilėraštukus, pasakėles, padainuoja. Prašome, kad pravestų mankštelę kokią darė darželyje, kur mes su jaunesniuoju sūnumi kartojame. Grįžtant iš darželio turime geras 15 min pokalbiui apie tai ką valgė (pusryčiams, pietumus, vakarienei), ar pavyko užmigti, ką lauke veikė, ką piešė, lipdė, gal kokį naują žodį sužinojo ir pan. Aišku, kalbamės ir su auklėtojomis. Darželyje visada matau iškabintus vaiko paveikslėlius, darbelius, auklėtojos fotografuoja vaikų veiklą, kartais net nuotraukas išspausdina ir iškabina bei pasidalina uždaroje fb grupėje.
Taip pat turime tokį smagų žaidimą, dažniausiai prieš miegą jį žaidžiame. Reikia išvardinti 5 dalykus, kurie tą dieną pradžiugino/patiko bei 5, kurie nuliūdino/nepatiko būnant darželyje. Taip pat pasipasakoju ir aš, kartais ir sūnelis bando prisijungti. Džiaugiuosi, kad sūnus viską girdi, nes dabar pirmosios dienos kaip eina į lopšelį ir jau kažkiek žino kas čia tokio.
😀

JurgaMi JurgaMi 04. Apr 2017, 11:23

Nuo pat pirmos darželio lankymo dienos, tapo tradicija dukters paklauti: ,,Ar šiandien buvo gera diena?" Pirmaisiais darželio lankymo metais jos atsakymai būdavo trumpi - tik taip arba ne. Daugiau apie vaiko dieną papasakodavo pačios auklėtojos. Kiekvienąkart atėjus pasiimti dukters iš darželio, iki rūbinėlės ją atlydėdavo auklėtoja ir kol rengdavomės apie jos sėkmes ir nesėkmes (jei tokių būdavo) išsamiai papasakodavo.
Antraisiais metais viskas tapo daug paprasčiau, nes duktė jau rišliai šnekėjo, lengvai reiškė mintis. Auklėtoja, atlydėjusi iki rūbinės mūsų keturmetę tik pasako kokie dienos pasiekimai, kas mažylei kelia didžiausią rūpestį, kaip sekėsi baseine, jeigu ėjo pliuškentis. Visas kitas smulkmenas ji papasakodavo pati kol važiuodavom (žiemą) arba einant pėstute (dabar) namo.
Kaip vyksta vaikučių ugdymas, ką jie veiks vieną ar kitą dieną, kokių priemonių ar pinigų reikės spektakliui mes sužinome iš ,,Mūsų darželis" informacinės sistemos. Joje taip pat matome dviejų savaičių meniu, kurį, esant poreikiui galime koreguoti. Šioje sistemoje mes rašome paklausimus auklėtojoms, randame nuotraukas, video medžiagą iš renginių, kuriuose nebuvo galimybęs dalyvauti (jei jie vyksta darbo metu), taip pat matome savo dukters veiklos vertinimus bei pastabas.

Kristina B. Kristina B. 04. Apr 2017, 09:01

Paklausinėju. Iš pradžių auklėtojos, po to peržvelgiu darbelius daželyje, o grįžus dar ir vaiko paprašau, kad papasakotų, prisimintų, kokie įvykiai įstrigo.

LePukuota LePukuota 03. Apr 2017, 22:48

Savo dičkės jau nesunku išklausinėti kaip sekėsi darželyje, visad po pasisveikinimo vakare atėjus parsivesti paklausiu kaip sekėsi, ką veikė, kokia veikla tą dieną buvo, ar ką naujo išmoko, su kuo tą dieną žaidė, kaip sekasi draugams, kas patiko, o kas nelabai. Paklausiu ar miegojo po pietų ar tik svajojo, koks buvo dienos meniu. Žodžiu pasikalbam apie viską nuoširdžiai. 😀

Grumbolciki Grumbolciki 03. Apr 2017, 20:44

Dar į darželį neiname,bet toks lego būtų super😀

kristuliuuxx kristuliuuxx 03. Apr 2017, 18:31

Mūsų darželinukui dveji 😀 tai išsiklausinėti kaip sekėsi darželyje nėra labai paprasta, nes dar gerai nemoka apipasakoti savo dieną, žinoma labiausiai užsifiksavusius įspūdžius papasakoja ir tai kartais reikia pasukti tėveliams galvas ar gerai supratome 😀 tai savo šnekamąja kalba, kurią ko gero turi visos šeimos kuriuose auga mažyliai, dar pilnai nekalbantys, išsiklausinėjame kas kaip 😀 Tai visada klausiame auklėtojų kaip sekasi mūsų mažyliui 😀

lina_baj lina_baj 03. Apr 2017, 16:55

Aš saviškės dvimetinukės klausinėju įvairiomis formomis - klausiu, ką labiausiai šiandien patiko žaisti darželyje, su kuo šiandien žaidei, paprašau padainuoti (ką ji labai mėgsta) naują išmoktą dainelę, įjungus muziką pašokame kartu rateliu ar taip, kaip šiandien šoko salėje. Taip pat aptariame, ar pikta buvo auklėtoja, ar pikta buvo pati Urtė, ar pikta kokia nors draugė. Pasižiūrim, ką naujo išmokom piešti tą nupiešdami - viskas žaidimo, bendravimo ir užsiėmimų forma.

Loreta_K Loreta_K 03. Apr 2017, 15:41

Mano mažasis Augustinas darželį pradėjo lankyti šį rudenį dar neturėdamas dviejų metukų. Pirmas mėnuo buvo labai sunkus tiek vaikučiui tiek man! Pradžioje pirmą savaitę lankė iki pietų miego, sekančią savaitę jau ėjo pilną dieną, lyg jau priprato ir šiek tiek paverkdavo paliekant, bet paskuj susirgo, o kai pasveiko keletas dienų buvo su ašaromis ir paskuj kažkaip staigiai pasikeitė ir ptu ptu ptu į darželį jau pusę metų eina labai noriai, bėgom bėga pas draugus! Tai gi kai ateinu pasiimti Augustino ir paklausiu kaip sekasi, nors kalba dar mažai visada atsako, kad sekėsi gerai, kai paklausiu ką veikėt tai daug maž atsako ką veikė, jei ką nors nupiešia tai piešinukas ar darbelis būna pakabintas ant spintelės durų, tai jau beveik visada parodo, kad va šiandien darėm tą. Taip pat klausiu ar buvo lauke - dažniausiai sako ne, nors iš tiesų tą dieną būna buvę lauke 😃 Grįžęs namo visada mums parodo kaip išmoko šokti darželyje. P.S. Augustinas darželyje pats jauniausias, tai visada dar paklausiu ar jo niekas neskriaudžia, tai sako ne. 😉

Vytulka Vytulka 03. Apr 2017, 13:14

Prieš kelias dienas sužinojau, kad Ignas netikėtai gavo vietą darželyje ir turime 10 dienų sutarties pasirašymui ir pradėjimui lankyti, nors aš planavau tik nuo rugsėjo leisti...Tiek klausimų, tiek abejonių, neramumo, net patitam esu dar nepasirengus, bet vietos prarasti nenorime, tad lankysime. Ignas dar ne daug pasakoja, šneka daug sava kalba, bet suprantu tikrai ne viską, vis galvoju, kaip reikės sužinoti, kaip jam sekėsi darželyje, ar niekas neskriaudžia, ar jam ten patinka ir t.t. Žinoma, norisi žinoti ir ar auklėtojos gražiai elgiasi, nes dabar visokių atvejų būna. Tikiuosi viskas bus gerai ir adaptuosimės, nes ne tik vaikui bus akys didelės, bet ir mamai 😀

reaqua reaqua 03. Apr 2017, 13:03

Mums sunku sužinoti kaip sekėsi darželyje ☹ nėra taip, kad kasdien paklausus Dovydo "ką veikei darželyje?", gausi išsamų atsakymą. Dažniausiai sako žaidžiau. Ir viskas. O taip norisi sužinoti daugiau. Tikriausiai taip yra dėl netobulos kalbos-vaikui sunku ištarti žodžius ir jis vengia pasakoti.
Nepaisant to, kasdien važiuodami iš darželio stengiamės kalbėti kaip kas buvo. Vakarieniaudami išjungiam televizorių ir visi kalbamės kaip praėjo mūsų diena. Pastebėjau, kad didesnis pasipasakojimo efektas būna tada, kai pvz tėtis išsamiai papasakoja kaip jam sekėsi darbe, ką kalbėjo, kas juokingo nutiko. Tada ir Dovydukas suskumba pasakoti.
Taip pat didesnis efektas kai žaidžiame. Pvz parodyk kaip darželyje žaidėte policininkus... Ir tada pradeda rodyti ir kartu ką nors pasakoja.
Taigi "informaciją" iš vaiko gauname rodydami savo pavyzdį ir žaidimų forma. Tikiuosi kai kalbeti jam taps lengviau, gal sulauksim išsamesnių pasakojimų 😉

Solveiga25 Solveiga25 03. Apr 2017, 09:30

Nuo pat pirmo žingsnio žengiant į darželį su Matuku aptariame dienos planą, ką jis veiks, ką mamytė veiks ir ką tėvelis veiks bei katytė, kuri lieka namuose. Tuomet atsisveikiname, duodame viens kitam bučkį ir pasakome iki pasimatymo vakare. Kai ateiname Matuko pasiimti iš darželio, pirmiausiai auklėtojai užduodame daugybė klausimų ( kaip Matukui sekėsi? ar miegojo pietų miego? Ar valgė pusryčius, pietus, pavakarius? Ar buvo geras?) Kai išgirstame auklėtojos atsakymus, tuomet ir Matukas prisijungia prie pasakojimo apie savo dieną. Labai gražus momentas, kai mano sūnelis pasakodamas paima mamytei už rankos ir vedasi per visą savo darželio grupę. Aprodo kiekvieną kampelį kur ir ką veikia. Visus žaisliukus sudeda į savo vietas. Pasiprašo į tualetą ir garsiai sušunka Trys!!! O skaičiukas Trys reiškia jo puoduką. Kiekviena vaikučio puodukas pažymėtas skaičiuku, tad Matuko yra trys ir jis tą jau puikiai žino. Pasišokėdamas parodo mamytei, kaip puikiai moka jį pasiimti iš lentynėlės ir atsisėda dar prieš einant į namus. Vėliau matukas vedasi į kambarį, kuriame visi vaikučiai miega pietų miego. Pirmiausiai parodo kur jis miega, o vėliau ima vardinti, kuriose lovelėse miegoa jo draugai. Užtenka Matuko tik užklausti ir jis demonstratyviai viską nupasakoja ką darželį veikia. Paskutinis etapas vyksta rūbinėje, kai einame persirengti. Ten yra iškabinti visų vaikučių piešinėliai, o jū tiek daug... Paklausiu Matuko, o kur tu piešei? Ir jis parodo pirštuku į savo piešinius. Kai grįžtame į namus darželį užmirštame ir mėgaujamėse buvimu tiesiog tėčio ir mamytės draugijoje. Prieš einant miegoti, pradedame kalbėtis, kad rytoj vėl keliausime į darželį, kad reikia pasiruošti drabužėlius ir žaisliuką , kurį pasiimsime kartu. Na ir vėl iš pradžių..rytas...Matukas keliasi ir jau girdi , kaip mamytė kalba, kad eisime į darželį. Ir jau laukiu vakaro, kai eisiu pasiimti Matuką iš darželio, nes žinau , kad lauks ilgas pasakojimas, kaip gi mano berniukui sekėsi ir ką nuveikė darželyje. 🌷🌷😉❤❤❤