Ar žaislai gali išmokyti vaiką rūpintis mūsų planeta? Žinoma!

Ar žaislai gali išmokyti vaiką rūpintis mūsų planeta? Žinoma!

06. Mar 2023, 14:44 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Žiniasklaidoje vis dažniau skaitant ir girdint apie klimato kaitą, ne tik mokslininkai, bet ir tėvai susimąsto apie mūsų planetos būklę ir savo vaikų ateitį. Tai viena priežasčių, skatinančių rinktis žaislus, kurie vaikams būtų ne tik įdomūs ir patrauklūs, bet ir mokytų gyventi ekologiškai. Pasitelkdami žaislus galime parodyti vaikams, kaip tinkamai rūpintis planetos tvarumu, juk kiekvienas mažas žingsnis ir pasirinkimas daro didelę įtaką mūsų Žemės išsaugojimui.

Nuo ko pradėti? Lavinkime savo vaikus!

Visi norime gyventi nuostabiame pasaulyje su gražiais kraštovaizdžiais, švariais vandenynais, įvairiais laukiniais gyvūnais, spalvingais augalais ir laimingais žmonėmis. Tai teikia mums gyvenimo džiaugsmą. Jei norime to paties savo vaikams, turime išmokyti juos rūpintis mūsų visų planeta. Kaip tai padaryti? Žaidimas yra geriausias ir natūraliausias būdas lavinti vaikus.

Žaisdami vaikai net nežino, kad ugdo daugybę įgūdžių: motorinių, pažintinių, emocinių ar socialinių, lavina kūrybiškumą ir vaizduotę, išmoksta naujų žodžių ir daug visko apie aplinką, kurioje gyvena. Naujieji LEGO DUPLO žaidimai ekologinėmis temomis yra puikus būdas vaikams parodyti, kaip sodinti daržoves arba apsipirkti vietiniame ekologiškame turguje.

Mažiau yra daugiau!

Ši visiems gerai žinoma frazė tikrai veikia! Vaikų akys nušvinta kiekvienąkart, kai įeinate į parduotuvę ir pravažiuojate žaislų lentynas, tačiau atminkite, kad ne visada reikia pirkti naujus žaislus! Dažniausiai vaiko džiaugsmas, gavus naują žaislą, būna trumpalaikis, o kitąsyk jis vėl norės kažko naujo. Galiausiai, kai žaislai sugenda ar vaikai tiesiog praranda susidomėjimą jais – jie paprasčiausiai išmetami. Todėl pats metas pakeisti savo senus įpročius.

Perkant žaislus nereikėtų vadovautis akimirkos impulsyvumu. LEGO DUPLO žaidimų rinkiniai yra vaikų svajonių viršūnė, nes jie yra saugūs ir pagaminti iš aukščiausios kokybės medžiagų, todėl nesulūš kaip kiti žaislai. Ilgaamžių žaislų pasirinkimas taip pat yra ekologiškas gyvenimo būdas. Be to, galite parduoti, mainyti ar atiduoti žaislus, iš kurių išaugo jūsų vaikas, ir suteikti jiems naują gyvenimą kitoje šeimoje. Tą patį galite padaryti su nereikalingais drabužiais, baldais ar papuošalais.

Įtraukite vaikus į iššūkį!

Vaikai mėgsta nuotykius ir dažniausiai su tėveliais mėgsta įsitraukti į įvairius iššūkius. Tegul vienu jų tampa ekologinis gyvenimo būdas šeimoje. Keisti savo kasdienius įpročius bus labai smagu, ypač kai įsitrauks visa šeima. Namų matomoje vietoje galite įrengti specialią dėžutę, kurioje galėsite kaupti taškus už kiekvieną gerą darbą mūsų planetos išsaugojimui. Pavyzdžiui, rūšiuojate šiukšles – taškas, išėję iš kambario visada išjungiate šviesą – taškas, valantis dantis užsukate vandens čiaupą, o maistui renkatės sezoninius, vietinių ūkininkų užaugintus produktus. Paaiškinkite vaikui, kodėl taip svarbu nusipirkti tiek maisto, kiek jums reikia, kad vėliau nereikėtų jo išmesti. Tai bus puikus būdas vaiko dėmesį atkreipti į atliekų mažinimą ir planetos išsaugojimą. Maži dalykai virsta dideliais!

Tam, kad vaikas geriau suprastų, kaip gaminamas maistas, ant palangės galite ne tik pasodinti savo darželį, bet ir panaudoti šias temas žaisdami su vaiku. Įvairūs LEGO® DUPLO žaidimų rinkiniai padės jam pažinti kasdienį ūkio gyvenimą, lavins rankų įgūdžius, mažųjų pirštelių miklumą, išmokys pažinti naujas spalvas ir žodžius. Vaikas gali užduoti jums klausimų, pvz.: Ar pomidorai auga šaldytuve? Kodėl augalams reikia saulės? Ar morka visada būna oranžinė, o gal gali būti mėlyna?

Žaidimas su LEGO DUPLO leis vaikui suvokti, kas yra ekosistema ir koks žmogaus (net ir mažo!) vaidmuo joje. Galite nueiti su vaiku į vietinį turgų nusipirkti gardžių produktų ir kartu pasigaminti ekologiškų sumuštinių. Tai bus jaukus ir linksmas laikas jums abiem.

LEGO® DUPLO® Mano pirmoji morka (10981)

Su LEGO® DUPLO® Mano pirmoji morka (10981) vaikai smagiai mokysis apie sveiką mitybą ir augalų auginimą. Su šiuo spalvingu rinkiniu vaikai nuo 18 mėnesių palaipsniui mokysis savarankiškai prižiūrėti morką ir dėlioti kaladėles, kad ji augtų. Leiskite ikimokyklinukams būti atsakingiems – reguliuoti oro sąlygas naudojant saulės ir lietaus debesies kaladėles, kad augalas gautų tai, ko jam reikia.

Jeigu augalui reikės padėti augti, vaikai galės duoti jam atsigerti iš laistytuvo. Iš nustebusios morkos veido išraiškos matyti, kad vanduo buvo šaltas!

LEGO® DUPLO® Mano pirmasis vaisių ir daržovių traktorius (10982)

LEGO® DUPLO® Mano pirmasis vaisių ir daržovių traktorius siūlo daugybę būdų, kaip patobulinti mažylių mokymąsi. Ikimokyklinukai prisijungs prie ūkininko, nuimančio vaisių ir daržovių derlių su važiuojančiu traktoriumi ir trimis priekabomis. Vaikai nuo 18 mėnesių lavins smulkiosios motorikos įgūdžius mokydamiesi auginti vaisius ir daržoves bei dėliodami kaladėles, kad jie „augtų“.

Derlių galima smagiai rūšiuoti pagal spalvas – ikimokyklinukai gali priderinti vaisius ir daržoves prie traktoriaus priekabos spalvos ar, pasitelkdami vaizduotę, išreikšti save sumaišant spalvas ar net sukeičiant veidus vietomis!

LEGO® DUPLO® Mano pirmasis ekologinis turgelis (10983)

Išmokykite vaikučius apsipirkti žaidžiant su LEGO® DUPLO® Mano pirmuoju ekologiniu turgeliu (10983). Žaisdami su šiuo mielu ūkininkų turgaus rinkiniu vaikai sukurs realų pasaulį – svers svarstyklėmis, atsiskaitys skirtingos vertės žaislinėmis monetomis ir dailiame tekstilės krepšelyje parsineš namo maistą.

LEGO® DUPLO® Mano pirmasis ekologinis sodas (10984)

Leiskite savo mažajam tyrinėtojui pasinerti į gamtos pasaulį su LEGO® DUPLO® Mano pirmuoju ekologiniu sodu (10984). Rinkinyje gausu priemonių, kurios įkvėps tėvų pokalbius su vaikais apie sodo augalus ir supažindins vaikus su ekosistemos idėja. Rinkinyje gausu žaislų, kuriuos galės tyrinėti maži pirštukai, įskaitant žaislinį pomidorą, morką ir arbūzą, taip pat medžius, gėles, laukinę gyvūniją ir orų kaladėles. Pasibaigus žaidimams viskas tvarkingai sudedama į LEGO DUPLO kaladėlių dėžę.

Daiva55 Daiva55 17. Mar 2023, 03:33

Sveiki, gavau 25 000 00 € paskolą iš ponios Gabrielos Valeria. Buvau apgautas du kartus, bet Gabrielos Valerijos dėka man paskolino. Esu labai laiminga, galite susisiekti su ja tiesiogiai el. paštu: quick_credits@hotmail.com