Ar su LEGO® DUPLO® kaladėlėmis galima pasiruošti Kalėdoms? TAIP!

10. Dec 2014, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Diena su mažyliu, kurio visas gyvenimas – žaidimai – tikras iššūkis tėveliams. Nes turime ne tik įdomiai praleisti laiką su savo vaikais, bet ir naudingai. Šiandien ruošiamės Kalėdoms.

Ką gi įdomaus veiksime? Ogi kartu su edukologe, mokyklėlės "Strazdanėlės" vadove Sonata Latvėnaite susikursime nykštukus. Turite po ranka Lego Duplo kaladėlių? Puiku. Statome vieną kaladėlę ant kitos, uždedame raudoną kaladėlę - tai bus mūsų nykštuko kepurėlė.

Nykštukams vaikštant po namus, ima dėtis keisčiausi ir gražiausi dalykai. Pavyzdžiui, nykštukai mums padeda suręsti stebuklingą dėžutę, į kurią įdėsime laišką Kalėdų seneliui. "Gali vaikai rašyti laiškus kalėdų seneliui, bet gali ir senelis rašyti vaikams laiškus bei palikinėti mūsų stebuklingoje dėžutėje", - pasakojo edukologė, mokyklėlės "Strazdanėlės" vadovė Sonata Latvėnaitė.

Kurkime istorijas ir ruoškimės šventėms kartu

Labai svarbu šventėms ruoštis visiems kartu. Ir priklausomai nuo mažylio amžiaus galime kurti įvairiausias istorijas, susijusias su švente. Taip nuo pat mažų dienų savo vaikams perduosime šeimos tradicijas. Tik įsivaizduokite, jei jūsų namuose nykštukai įkuria savo dirbtuvėles.

"Du nykštukai ėjo miškais, du nykštukai dainavo gražiai. Nykštukai susigalvojo užlipti į kalną ir pažiūrėti, ar nesimato Kalėdų senelio. Kiti gi nykštukai dirba dirbtuvėlėse. Pagražinkime jas..." - tęsia gražią nykštukų istoriją S.Latvėnaitė ir pabrėžia, jog statant su Lego kaladėlėmis nykštukų miestą ar nykštukų dirbtuvėles, galima pasakoti vaikams pačias paslaptingiausias istorijas, kurios smagiausios tada, kai laukiame šv.Kalėdų.

Lego Duplo kaladėlių eglutė

Žinoma, nykštukais gali būti ir patys mažyliai, padėsiantys papuošti kalėdinę eglutę. Tik įsivaizduokite, ką mažyliui reiškia pačiam pagaminti kalėdų žaisliukus ir pagal savo viziją papuošti šį šventinį medį. Gal toks jis gali stovėti arba svetainėje, arba mažylio kambaryje.

"Tokia kalėdų eglutė gali būti pas vaikus kambaryje vieną dieną, o kitą dieną nupuošta... na ir kas. Mažyliai gali daryti mažytes dovanėles, o dideli sukurti nuostabiausius papuošalus eglutuei - namelius, net lėktuvus ar stebuklingą lazdelę", - pasakojo edukologė.

Šios lazdelės dėka galime išsiburti po naują stebuklą kiekvienai kalėdų laukimo dienai. Abra kadabra....

Burtai ir stebuklai auga, augant mūsų mažiesiems. Didesniam vaikui galima jau papasakoti apie kūdikėlį Jėzų, padaryti jam prakartėlę, tris karalius. Fantazuokime, kurkime ir švęskime!

Gražiausias metas yra švenčių laukimas, tad švęskime ir laukime švenčių kūrybingai bei džiaugsmingai!

LEGO® DUPLO® katalogas - spausk čia ir pavartyk

20140920182206-24080.jpg