Komentarų konkursas: Sveikų pusryčių vaikams receptas

Komentarų konkursas: Sveikų pusryčių vaikams receptas

28. Feb 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nelengva kiekvieną rytą sukti galvą, ką šiandien ko nors gardaus ir sveiko pagaminti vaikams pusryčiams - "sausi" pusryčiai, košė, sumuštinis, blynai, omletas...? Ką ir kaip pagaminti, kad mažieji suvalgytų?

Pasidalinkite komentaruose savo pusryčių idėjomis - ką jūsų vaikas labiausiai mėgsta pusryčiauti? Kaip jiems įsiūlote, ar gražiai apipavidalinate? Pasidalinkite receptu ir, jei turite - nuotrauka.

Po savaitės rinksime vieną laimėtoją, kuriai atiteks štai tokia puiki dovana! 

 PRIZAS - knyga "Sveika vaikų mityba"

20180223105707-40188.jpg

Leidykla „Briedis“ skaitytojams pristato serijos „Pabučiuok mane“ naujieną – mitybos specialistės Anitos Bean knygą „Sveika vaikų mityba“.

Subalansuota mityba svarbi ir dideliam, ir mažam. Tai, ką valgo vaikai, daro įtaką jų savijautai bei sveikatai ne tik vaikystėje, bet ir suaugus. Valgydami subalansuotą ir įvairų maistą vaikai yra kupini energijos, žvalesni, budresni, rečiau serga peršalimo ir kitomis ligomis, geriau susikaupia. 

Šioje Anitos Bean knygoje pateikiama gausybė sveikos mitybos patarimų, būdų, kaip pamaitinti išrankiuosius, padėti antsvorio turintiems vaikams, derinti įvairius produktus bei skatinti vaikus suvalgyti daugiau daržovių ir vaisių. Anita įrodo, kad subalansuotos mitybos pagrindas nėra neskanūs valgiai. Svarbiausia, kad maistingi patiekalai vaikams atrodytų patrauklūs, žaismingi ir būtų gardūs! 

Knygos autorė Anita Bean – viena labiausiai pripažintų kvalifikuotų mitybos specialisčių Jungtinėje Karalystėje, patyrusi sportininkė. Ji yra bestselerių apie mitybą ir sportą autorė, išleidusi 27 knygas, taip pat daugelio leidinių apie sveiką gyvenseną bendraautorė. 

Svarbiausia, kad „Sveika vaikų mityba“ yra ne tik praktinis vaikų mitybos vadovas, bet ir receptų knyga – čia gausu įvairių patarimų ir daugybė greitai pagaminamų, gardžių, maistingų patiekalų bei užkandžių receptų, kurie padės subalansuoti vaikų mitybą bei skatins gyventi sveikiau. 

Laimėtoją rinksime kovo 2 d.

 

EElžbieta EElžbieta 01. Mar 2018, 10:36

Mūsų šeimos pusryčių favoritai – košės. Kartais valgome viso grūdo avižinių dribsnių, bet dažniau kruopų košes. Tai gali būt miežinės, avižų, kvietinės, sorų, labai retai manų ir grikių (grikiai dažniau būna vakarienei) kruopos.
Pagardintos gali būti saldžiais priedais – vaisiai, uogos (švieži, šaldyti ar džiovinti) arba nesaldžiais – tiesiog druska arba pesto padažu.
Visada įdedu trupučiuką lydyto sviesto ar kokio aliejaus.
Mūsų pusryčiams tinka taip pat kefyro, uogų, bananų kokteilis, kurį, jei reikia pasaldinam medumi. 👍
Manau, kad vaikai ima pavyzdį iš tėvų, nors jei nevalgo iš pirmo karto, tai iš dešimto paragaus šaukštelį 😉 Įdomesni patiekalų pateikimai taip pat retkarčiais suveikia.

AudraAudra AudraAudra 28. Feb 2018, 13:30

Ryte mūsų visų mėgstamiausi patiekalai - košės. Greita, sveika ir lengvai pagaminama. Viena iš favoričių - ryžių košė su obuoliais. Na o kai košės pabosta, rytus paįvairinam virtais kiaušinukais. Mes su vyru valgom vienus su įvairiom daržovėm, vaikam darome mini sumuštinukus.

Raudona braškė Raudona braškė 28. Feb 2018, 08:28

Rimtai pusryčiaujame namie tik savaitgaliais ir tais rytais, kai tupim namie dėl ligos. Darželyje sūnus maitinasi pagal sveiką ir subalansuotą meniu. Rytais dažniausiai būna įvairios košės (pvz šią savaitę ryžių dribsnių, kukurūzų kruopų, grikių). Na o savaitgalio rytais namie sau leidžiame pasmaližiauti ir nusižengti sveiko maitinimosi taisyklėms.
Šeštadienio pusryčiams dažnai būna manų košė su močiučių virtom naminėm uogienėm, grikių košė su lydyto sūrelio Mildutė pagardu, sūnaus pati mėgiamiausia mažų makaroniukų košė su sviestuku. Sekmadieniui kepame blynus ar omletą. Viena iš savaitgalio tradicijų pusryčius valgyti lovoje 😀 O kad būtų šventiškiau omletą bandau kepti įvairiom formom...pvz omleto keksiukus. Na o kai kartais tiesiog nebūna apetito pasigaminame sveiką desertą iš tarkuoto moliūgo, obuolio, morkyčių ir mirkytų razinų, viską pagardinu medumi. 👍
Nežinau kiek mūsų pusryčiai yra sveiki ar nesveiki, bet kartais viską sudėlioja į vietas sūnaus norai, nes jis ne iš tų vaikų, kurie suvalgo visk ką jiems duosi. Tad džiaugiuosi jei būna įveikta bent pusė porcijos.

floryte floryte 26. Feb 2018, 20:01

Augustė pusryčiams mėgsta virtus putpelių kiaušinukus ir kukurūzų burbuoles su sviestuku 😀

C.neringa C.neringa 25. Feb 2018, 12:46

Pas mus rytai pusryčiauja vaisiai nes mažieji menininkai daro gyvūnėlius iš vaisių. Savaitgaliai, kai šeima namuose karaliauja blynai ir pasiruošimas pietums, nes nei darbeliai, nei darželiai nelaukia, ilsimės. Taip mažoji dviejų metukų Auksė ir ketverių metukų Nojukas konstruoja iš lego ir iš mėgstamų vaisių šuniuką, vėžliuką ir t.t. Skanių išrdingų ir šviesių kaip saulytė mūsų Pusryčiukų😀 Gražios dienelės visiems😀

RenataŪselienė RenataŪselienė 24. Feb 2018, 17:06

Gabrielei kartais įsiūliau savo mėgstamos pusryčių košės (chia sėklos, avižų dribsniai, migdolų sviestas, avižų/kokosų/sojos pienas), papuošimui ir pagardinimui bananas ir žiupsnelis cinamono. Dažnai pusryčiams valgo su broliu kiaušinienę ar omletą. Ir ypač mėgsta sumuštinukus su juoda duona, sviestu, avokadu, lašiša, kaparėliais ir kiaušiniu. Neišvengiam pusryčiams ir varškėčių, blynelių ar virtų kiaušinių.

oho vyrukas kaip vyriškai valgo ryte 😀

ikke ikke 24. Feb 2018, 07:31

Mūsų mėgstamiausia - avižinė košė 😀
Kad lengviau valgytųsi, šiek tiek papuošimo 😀

LePukuota LePukuota 23. Feb 2018, 22:51

Mano vaikai labai išrankūs ir mėgsta skirtingus patiekalus, tad dažnai tenka pateikti pusryčius atskirai. Jokie pagražinimai nesuveikia 😃 Elijo mėgstamiausi pusryčiai - įvairūs omletai (su žirneliais, su špinatais, pomidorais, kumpiu),virtas kiaušinis, avokadas, smulkūs kietagrūdžiai makaroniukai su sūriu. Amelija mėgsta lietinius (speltos, avižų miltų), mielinius blynelius, makaronus su sviestu, retai avižinę košę.😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 23. Feb 2018, 20:36

Ryte visada valgo grikių,avižų ar ryžių košę su bananu ir šaldytomis uogomis ( braškėmis, žemuogėmis ar mėlynemis).

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 23. Feb 2018, 13:16

Kad ir kaip graudu ir liūdna, savo vaikui įsiūlyti sveiko maisto negaliu. Šiaip jau ar sveiko ar nesveiko, jam vienodai rodo. Daug ko nevalgo net neparagavęs. Ta pati bėda ir darželyje. Dažnai parsivedu, galima sakyti, alkaną vaiką. Nepadėjo nei gražus maisto išdėlioimas, nei spalvos, nei forma. Nevalgo ne tik kad daržovių, bet ir daugumos vaisių ir uogų. Todėl skelbiu: SOS! Gal ši knyga mums padėtų?!