Turiu cistą

08. Mar, 05:36

Sveiki! Gal kas turejote ant kiausidziu cista? Kiek cm buvo? Per kiek laiko issigidite?

01. May 2012, 10:23

o as isvis manau,kad nereiketu skubeti labai darytis tokias operacijas jei tai yra tik paprasciausia cista... zinau,kad yra nemazai moteru, kurios pasidare operacijas tam nebuvus labai dideles priezasties...

01. May 2012, 10:03

Taip, aš manau, kad dauguma ligų tikrai įveikiamos, tik nereikia nuleisti rankų 😀 Kad ir paprasčiausiai cistai yra lašiukų (žolinių), kurie jas išvalo arba bent pristabdo augimą, jei šokoladinio turinio. Pati naudojau ir bent jau planuojama operacija buvo ne kas 3 mėn., o nukelta metam.

01. May 2012, 10:01

labai smagu 😀

01. May 2012, 09:49

Man irgi sakė, kad aš su 3-4 st. endometrioze bei užsikimšusiais kiaušintakiais natūraliai nepastosiu, tačiau po gydymo hormonais jau 20 sav. laukiuosi 😀

01. May 2012, 09:39

o man onkologinem pasake,kad as negalesiu tureti vaiku, nes labai daug metu vartojau kontraceptines be pertrauku. bet mes su vyru uzsispyrem ir va dabar turim maziuke 😀

30. Apr 2012, 22:32

Aš onkologinį irgi buvau, tai man ten nieko nepasakė, nes cistos nebuvo piktybinės.

30. Apr 2012, 20:20

ir man ne viena net buvo, o abejuose kiausidese po kelias... nors lytini gyvenima pradejau nuo 18, kontraceptines butent per tas cistas geriau nuo 14 metu iki 20 metu.

30. Apr 2012, 19:49

silvijana man ziauriai skaudedavo... tos cistos man prasidejo nuo keturiolikos kazkur metui. ispradziu rado uz gimdos skysciu, o poto pasidare cistos. bet mes neleidome operuoti, nes tada butu kazkaip pasaline visa cista, tai taip su cisto, ir pragyvenau 8 metus, o dabar nezinau ar jos dar yra ar ne. vaziuosiu i onkologini tikrintis kada.

30. Apr 2012, 19:17

Lelelyna, o tau neskaudėjo, kai tokia cista buvo? Man kai jau buvo didelė, tai skaudėjo, o kai išdidėjo iki 8 cm., tai jau be stiprių vaistų niekur, kitąkart jau 4,5 cm. neskaudėjo, bet operavo, nes buvo radę endometriozę.

30. Apr 2012, 19:14

Vikuteaa, kokio pobūdžio cistas tau įtaria? Man net du kartus operavo kairėj kiaušidėj cistas, vienąkart buvo 8 cm. jau net (be stiprių nuskausminamųjų jau neapsiėjau), po gerų metų operavo 4,5 cm. Tada rado šokoladines cistas (3-4 st. endometriozė buvo). Nieko ten baisaus ta laparoskopija, tik reikia jai tinkamai pasiruošti. Aš pirmąkart nelabai pasiruošiau, tai net negalėjo operuoti, tik apendicitą pjovė, o norėjo vienu metu du zuikius nušaut. Laura, sakai nieko baisaus tos cistos, žinok dar žiūrint kokios ir kodėl jos atsiradę ...

30. Apr 2012, 19:10

vikuteaa kokio didzio cistos? as turejau net 5,5 cm cistas bet neleidau operuot. dabar po gimdymo vaziuosiu kada vel pasitikrinti

30. Apr 2012, 19:06

nebijokit nieko baisaus turejau cista

30. Apr 2012, 19:04

Laparoskopija daris?

30. Apr 2012, 17:01

sveikos as turiu dvi cistas kiausidese, poryt mane operuoja net tikslei visko nezinau lb nerimauju kaip bus po operacijos kazkaip visokios mintis lenda ☹

21. Mar 2011, 15:11

Na va pradanginau vaistais savo cista, dabar ramu (bet vistiek reikia pagerti vaistukus) 😀

15. Mar 2011, 12:48

As tikiuosi ir man jos neprireiks 😕 Dar va pms dingo ,antra diena kai turetu buti ir nera....dziugu ir baisu 😕 😀

15. Mar 2011, 10:43

Mane operavo Vilkaviškio ligoninėj, darė laparoskopiją. Kartais gali reikti ir didesnio pjūvio, jei cistos neina kitaip "ištraukti", jį daro visai žemai kokių 3 cm., bet man neprireikė ir manau, kad neprireiks.

12. Mar 2011, 16:08

Aisku,tai tada nera seip nieko baisaus.

12. Mar 2011, 10:41

Ūkiškai šnekant, randukai yra ties pažeminto liemenio kelnaičių guma 😀 Prieš operaciją duoda narkozę, nieko nejauti, nieko neskauda.. Tik po operacijos šiek tiek pamaudžia randelius..

12. Mar 2011, 10:06

Soriuka,o galite paaiskinti kas ir kur randasi tas kirkstys? (nelabai suprantu kas tais 😀 )

12. Mar 2011, 10:04

Duoda narkoze pradurdami sutvarko ir viskas? Jokio skasmo nei pries nei po to? As jau savaite kaip gidausi, bet visvien jauciu ta cista.Nors liko dar viena savaitele gidimui,lb neramu, nes pirmadieni turiu dar sulaukti menesiniu. Idomu,o nescias irgi taip operuoja?

12. Mar 2011, 09:31

va va sakau kad skylutes daro 😀

12. Mar 2011, 09:19

Mane operavo laparaskopu. Daro tris skylutes, viena prie pat bambos, o kitos dvi beveik kirkšnyse (šiek tiek aukščiau nei kirkšnys). Visos jos labai mažos, ir labai maži randukai lieka. Aš operavausi Klaipėdoje, Jūrininkų ligoninėje.

12. Mar 2011, 08:51

silvi kaip operavo,kokiu budu ?ir kur operavo?

12. Mar 2011, 02:31

Prieš beveik metus laiko man išoperavo 8 cm. endometriozinę cistą, po poros mėn. vėl kairėj kiaušidėj atsirado daugiau nei 4 cm. cista. Ją gydžiau žolelėm, padėjo ir ji sumažėjo, kol kas neauga, bet vasarą operuos, nes reikia žiūrėti kiaušintakius, nes nepastoju ... Aš irgi bijau operacijų, nes sunkiai atsigaunu po narkozių, kurių jau turėjau net 3 per paskutinius metus ...

11. Mar 2011, 20:17

man gien yra sakius jei pastoji gali ji praeiti...mano pazistamai dare operacija tai dure per pilvo ertme tai sakau tokia nedidele skylute buvo,o man ir apziuros metu buvo uzciuope,bet nestumo metu dingo

11. Mar 2011, 20:00

O man kazkodel atrodo kar per ta vietele sutvarko, nes man gine pirstais ja uzciope,sako tikrusiai cista,nuejome echo pasidaryti ir tesiai i desimtuka pataike. Pasake kad vos ne didesne uz gimda.Taip laukiu kol vel pastosiu,o cia dar bieda uzgriuvo. Toks jausmas pad nera to dievo pasaulyje ☹ Labai bijau JEIGU busiu pastojusi kad tik del tos cistos nereiktu nutraukti nestumo. Lb laukiu kitos savaites.

11. Mar 2011, 19:14

lialia,jei truktu ir kraujas i pilvapleve issilietu tada jau nezmoniskas skausmas suima ir nekaip gali baigtis....
O del operaciijos neikas nebepjauna darant tokias operacijas idura su kameryte jei neklystu ir pjuvis buna toks kaip skylute

11. Mar 2011, 19:07

Tutuli,o tai jaigu pries metus atseit itare cista, o pires 3 men pagimdei tai kaip buvai nescia dare echo,turejo matyti ir cista. Nes pvz man parode viska , kur gimda kur cista.

11. Mar 2011, 19:03

viltekamile mirti galima?! 😕 man akys ant kaktos vos neislindo! Mano cista siuo metu yra 6cm. Kaip gine pasake per dvi savaites jeigu neissigidis tai kitaip reikes giditis,irgi bijau, nejaugi operacija reikes daryti... Ir seip turejau gerti 2 skirtingus vaistukus ir zvakutes,bet vienus pasake negarti,nes kai nesisaugojome su vyru tai galiu buti nescia. O del operacijos, tai man atrodo duos narkoze ir per ta vietele suvarkis, nes nejaugi pjaustis pilva.

1 2 3 4 5