Turiu cistą

08. Mar, 05:36

Sveiki! Gal kas turejote ant kiausidziu cista? Kiek cm buvo? Per kiek laiko issigidite?

06. May 2012, 11:08

nu joa.., net nezinau ka ce daryt gal pas save poliklinikoje eiti pas gynekologe nes ji labai palaikanti gal ji patars ka daryti, nes klinikose tai kategoriskai pries gimdyma nu bus matyt ka man paskirs kai to tyrymo atsakymai ateis,man ir po operacijos menesines tebeliko tokios pacios skausmyngos ☹ aisku daktare pasake kad ten kur isplitus endometrioze prie zarnu tai ten jinai uzdegint negali nes gali pazeisti zarnas,sunku kai pagalvoju kad visa gyvenima teks kovoti su ta liga.

06. May 2012, 08:47

Taip, man pakako trijų mėn., nes šiaip su daugiau ir nebūčiau sutikusi, nes bijojau labai rizikuoti savo gyvybe ir sveikata ... Man mėnesinės irgi buvo skausmingos, o tai vienas iš endometriozės požymių. Aš taip net dviem draugėm "nustačiau" šią ligą, ir viena darėsi laparoskopiją ir patikėk, rado pas ją 3 st., kita dat tik ruošiasi darytis, aš ją vis raginu, nors ji turi jau vaiką, nori antro, bet nepastoja eilę metų. Ta ana draugė nepastoja jau 10 m. Šiaip man po vienų hormonų (diferelino) skyrė dar atstatyti mėnesinėms (dufastono) ir gimdos gleivinei (estrofem). Gyd. sakė, kad tai tik pagreitino pastojimą.

05. May 2012, 23:45

http://www.youtube.com/watch?v=SXPibYLTXcA matei sita video? man taip skaudu pasidare kai pamaciau nes pas mane nuo mazens skausmingos menesines ir man nei vienas daktaras net neuzsimine kad yra tokia liga kaip endometrioze...

05. May 2012, 23:41

taip reikejo isivalyti zarnyna, tai tau tryju menesiu uzteko hormonu kad pagytu endometrioze?

05. May 2012, 23:37

Man kiaušidės buvo jau deformavęsi dėl ligos, kairys kiaušintakis gausiose sąaugose, o vėliau netgi užsikišę kiaušintakiai. Tačiau po hormonų viskas atsistatė. Dar tau gerai, kad kiaušidės sveikos, tai turi kuo greičiau gydytis, kad pastoti, o gal net ir po operacijos pavyks pastoti, nes operacijos metu irgi taikomas instrumentinis gydymas. O tau liepė spec. pasiruošti operacijai? Man reikėjo išsivalyti žarnyną, nes geresni instrumentinio gydymo rezultatai būna. O ir po operacijos daug lengiau į tualetą rimtesniam reikalui.

05. May 2012, 23:32

ne nezinojau man tik itare seip kreipiausi del cistu bet kai echoskopijas dare negalejo nustatyt ar jos endometriozines ar nea o kai isoperavo sake kad cistos buvo su sokolado skisciu ir pati endometrioze 4st daejus net iki zarnyno pacios kiausides sveikos tik va ta endometrioze o laikuj begant sake gali deformuotis ir kiausides nuo endometriozes

05. May 2012, 23:27

Taip, tokia pati ir Butautienė ir Stankevičius. O aš savo gyd. atsidėkodavau tik už darbą ir tai ne 100 lt., o dažnai saldainių dėžėmis, nors ji rūpinosi manim ir kai nieko nedaviau, ir kai jau duodavau šiek tiek. Bent jau mano gyd. tau pasakytų, kad pirmiausia tave išoperavo netinkamu laiku. O tu prieš operaciją žinojai, kad gali tau būtų endometriozė, ar įtarė?

05. May 2012, 23:22

nu joa isivaizduoju kai kainos atomines tenai, gulejau ligoninej su viena moterim kuti jau 10 metu negali pastoti pas ja ten su kiauside kazkas tai sake labai gerai zino tvarijonaviciene sake ji pagrinde kai kazkas netaip sako kad nepastosi kad tik pas ja eitu ir moketu pinigus isviso klinikose baisu visi daktarai priprate prie kysiu baisu

05. May 2012, 23:19

Aš pas ją vykau 2009 m. po nesivystančio nėštumo, tai ji vos neišvarė manęs, kad tipo kas čia tokio, kad nesivystė ... Dar tada tik įtarė endometriozinę cistą, bet aš apie tai nesigaučiau ir nesidomėjau. Apie šią ligą sužinojau tik 2010 m. pavasarį, kai mane išoperavo mano gyd. iš Vilkaviškio ligoninės. Patikėk, kokia Tvarijonavičienė šilta, kai lankaisi pas ją jos klinikoj 😃

05. May 2012, 23:15

taip taip tvarijonaviciene egle ispudis apie ja tai kad salta lb salta ir is karto man pasake kad vaiku praktiskai susilauksti neimanoma

05. May 2012, 23:12

Kokia pavardė tavo gyd.? Esu Kauno klinikose lankiusis net pas tris gyd. Gal Tvarijonavičienė? 😃 Šiaip klinikų medikų požiūris į endometriozę yra beviltiškas, kad padės tik pagalbinis apvaisinimas susilaukti vaikų ir dar netgi siūlo atvykti į konkrečią kliniką 😃 Mano atvejis, o jų yra tikrai nemažai, rodo, kad ši liga nugalima 😀 Klinikose dirbo, o gal ir dirba gyd. vyras iš Arabijos ar iš kažkur kitur, bet užsienietis, jis labai daug stažavosi endometriozių sritį, bet aš pas jį nevykau kažkaip. Aš tai iš Vilkaviškio raj., Kybartų.

05. May 2012, 23:07

is kauno mane operavo klinikose daktare seip turinti gera patirti, dirba taipat vaisingumo centre, na matai ne ji man paskyre ta diena operuotis as pries tai ejau pas kita o operavo vel kita, ten gi eiles tose klinikose

05. May 2012, 23:03

Šiaip geriausia operuoti apie 10 ciklo dieną. Iš kur tu? Įtariu, kad tavo gyd. apie endometriozes nelabai nusimano.

05. May 2012, 23:02

nu taip gavosi seip turejau susirgti siek tiek veliau bet operacija pagreitino susirgima

05. May 2012, 23:00

Tai tave operavo prieš pačias mėnesines taip išeina?

05. May 2012, 22:59

susirgau antra diena po operacijos mane operavo treciadieni

05. May 2012, 22:58

O tai mėnesinėm dar nesergi, aišku?

05. May 2012, 22:55

na man dabar sake daktare nieko nenaudoti kol ji negaus atsakymo ir pati nepaskirs vaistu,

05. May 2012, 22:45

Taip, kontraceptinės stabdo augimą, nes endometriozė nedidėja, kai nesergi mėnesinėmis, o be pertraukų naudojant kontraceptines taip ir gaunasi. Bet hormonai ne tik stabdo, bet ir gydo endometriozę. 3-4 st. metu tik hormonai padeda. Aš neklausiau savo gyd., kuri šioj sritį daug stažavosi užsieny ir naudojau tuos kontraceptikus, kol galiausiai nieko neliko kaip tik hormonai, jei nori susilaukti vaikų. Ir jie man padėjo. Aišku, dar prieš tai gėriau visokių žolelių, bet tai tik žaidimas ir tikrai šlykštus. Tiesiog ne mano amžiuje reikėjo žolelėm gydyti ir kai neturėjau vaikų. O tu naudoji ką nors dabar po operacijos? Ta prasme kontraceptikus? Šiaip sėkmingam gydymui su tokia stadija protingas medikas skiria kontraceptikus, o po histologinio tyrimo atsakymo hormonus. Man hormonus kompensavo 80%, kaip ir visoms ir mokėjau apie 50 lt. už ampulę, bet tavo atveju gali kainuoti daugiau, nes man pernai rado tik 3 st., matyt gerus metus naudotos žolelės padėjo ir iš 4 st. perėjau į 3 st.

05. May 2012, 22:19

kiek tu mokejai uz tuos leidziamus hormonus?

05. May 2012, 22:17

bet tai sake kad lyg ir kontraceptines tabletes stabdo ta augima pacios endometriozes, eina sau tokia pasimetus as kad net nezinau nei ka cia daryti ☹

05. May 2012, 20:38

Man tai viskas einasi kuo puikiausi ir ši liga visiškai neturi jokios reikšmės nėštumui. Ji tik trukdo pastoti. Aš po pirmos laparoskopijos naudojau be pertraukos kontraceptines tabletes 7 mėn. ir galiu pasakyti iš savo patirties bei gyd. rekomendacijų, kad jas naudoti, tai tik leisti laiką veltui. Su tokia endometriozės stadija padeda tik hormonai, po kurių aš ir pastojau. Tie hormonai yra be galo stiprūs ir tikrai su begale šalutinių reiškinių, baisiausias iš jų galima mirtis. Aš rizikavau leistis juos 3 mėn., taip patarė ir gyd., nes puse lūpų užsiminė, kad ilgiau naudojant gali ne tik staiga mirti, bet ir mutuos organizmas - vyriškėja figūra, balsas, galima kiaušidžių blokada visam gyvenimui, tai tarsi kastracija. Šiuos vaistus uždraudę Kauno klinikos, nes kai ten lankiausi, tai sakė jokių būdu jų nesileisti. Tiesa, girdėjau, jog yra nauji hormonai, tik jie nekompensuojami dar. Aš leidausi difereliną.

05. May 2012, 19:24

na labai tikiosi ☹ laikykis ir tu tikiosi pagimdysi sveika leliuka ir viskas bus gerai, man db po operacijos daktare kazkoki tyryma paeme tai sake atsakymas bus po 10 dienu tada paskirs kontraceptines sake seip labai brangus bet tikriausei man kompensuos puse metu o paskuj jau nebe, bet as galvoju jei viskas tvarkoj po tu puse metu gydymo bandysiu pastoti nes kuo toliau tuo bus sunkiau ☹

05. May 2012, 08:50

Vikuteaa, taip, aš su endometrioze pastojau net du kartus, pirmąkart 2009 m., kai dar nežinojau, bet jau sirgau 2-3 st., tik nėštumas nesivystė, o dabar vėl laukiuosi, mums 21 sav. ir vasarą man po antros laparoskopijos rado 3 st., 2010 m. rado 3-4 st. ir abi operacijas rado po didžiules šokoladines cistas kairėj kiaušidėj. Pastoti tikrai įmanoma, tik reikia gydytis, man tai truko 2,5 m. ir patikėk praėjau pragarą, kol pastojau. Negazdinu, tačiau taip yra. Medikai teigia, kad su šia liga pastoti mediciniškai neįmanoma natūraliai. Bet aš net du kartus esu pastojusi, tai manau, kad stebuklų būna ir manau, kad jis aplankys ir tave, jei nenuleisi rankų.

04. May 2012, 13:59

silvijana tau tikrai pavyko pastoti su 4 st endometrioze?

04. May 2012, 13:57

na as jau po laparoskopijos, operacija nera sunki bet nieko gero man nerado ☹(( 4stadija endometrioze ispjove dvi endometriozines cistas su sokoladiniu turiniu, sake pastot praktiskai jau negalesiu niekada, labai sunku man tik 22 metai, gerai kad bent viena savo lelyte turiu ☹(

01. May 2012, 16:55

sutinku,kad kiekvienu atveju yra skirtingai, o as snekejau gal daugiau apie save. nes cistos man daug metu ir jei butu operave, tai tik visa kiauside. del to ir sakau,kad geriau neskubeti operuotis. yra daug skirtingu variantu tos ligos. todel sutinku,kad kai kuriais atvejais reikia butinai operuotis, bet kai operuojasi,kad tik ta cista panaikinti nors dar nera nieko blogo, tai nemanau,kad taip reiketu.

01. May 2012, 13:54

Lelelyna, jei cista gydoma nepasinaikina, ir ji buna jau ilgus metus.... Geriau nelaukt ir operuot, nes gali supiktybet... O paskui bus per velu! Kiekvienu atveju buna skirtingai...

01. May 2012, 13:52

As va siandien gryzau is ligonines, vakar isoperavo cista... Dare laparoskopija... Nieko baisaus, randu nebus matyt, duoda narkoze ir vsio... Pabudus tik, nuo oro kuri ileidzia biski iskelti pasirdziai, tai toks nemalonus jausmas, bet daugiau nieko neskauda 😉

01. May 2012, 13:19

Kai paprasta cista, tai taip, pritariu, kad nebūtina operacija, bet kai endometriozinė, tai geriau gydyt kuo tik įmanoma, nes čia tokia liga, kad vis sunkiau po to būna.

1 2 3 4 5