Mamytės Norvegijoje

23. Sep, 05:11

Būtu malonu susipažinti su mamytėmis iš Norvegijos. Padiskutuoti kur galima gauti ekologinių produktų ir panašiai.

02. Jul 2011, 17:01

jo,mes daremes viska,patvirtinom gim.liudijima apostile,tada uzpildem ambasadoj popierius ir po to pasieme.Egluciux jums tikrai reikes nuvaziuoti viena karta,zinau,kur mamyte vaziavo 300km i ambasada.
Mergaite laikiau ant ranku,pritvirtinau su dirzu,kur parode kaio tai daryti ir tiek,maniske rami,tai jokiu problemu nei viena karta nebuvo 😉 o del dokumentu,tai tokia ta Norvegija uzknisanti,retai,kada vsiaks ateina kaip priklauso,vis kokios nors nesamones...

02. Jul 2011, 16:57

va cia nukopinta is ten viskas ko reikia

02. Jul 2011, 16:57

Prašant išduoti AGP Norvegijoje gimusiam vaikui, LR ambasados Norvegijoje konsuliniam skyriui turi būti pateikti šie dokumentai:
1. tvarkingai ir tiksliai, lietuviškais rašmenimis užpildytas prašymas (atsisiųsti);
2. dvi 35x45 mm dydžio nuotraukos, atitinkančios vaiko amžių. Pateiktų nuotraukų kitoje pusėje turi būti užrašytas vaiko vardas/-ai ir pavardė;
3. vaiko tėvų arba vieno iš tėvų tapatybę ir Lietuvos Respublikos pilietybę patvirtinantys asmens dokumentai;
4. Lietuvos Respublikos institucijų išduotas vaiko gimimo liudijimas arba patvirtintas pažyma („Apostille“) užsienio valstybės institucijų išduotas vaiko gimimo liudijimas, jei duomenų bazėse nėra vaiko asmens duomenų. Norvegijos Karalystėje išduotus dokumentus pažyma „Apostille“ legalizuoja Fylkesmannen (žr. http://www.fylkesmannen.no).
Dokumentai yra pateikiami asmeniškai atvykstant į LR ambasados Norvegijoje konsulinį skyrių arba siunčiami paštu arba faksu, arba nuskanuoti elektroniniu paštu. Dokumentus dėl AGP išdavimo nepilnamečiui vaikui pateikia ir prašymą pildo jo tėvai, kiti įstatyminiai atstovai ar jų įgalioti asmenys.

Dokumentai pateikiami ne anksčiau kaip prieš 3 mėnesius iki planuojamos kelionės į Lietuvą. AGP galiojimo laikas nustatomas atsižvelgiant į grįžimo kelionės trukmę, bet ne ilgesnis kaip 15 dienų. AGP įrašytas jo galiojimo laikas netęsiamas.

Už AGP išdavimą imamas nustatyto dydžio konsulinis mokestis.

AGP ATSIĖMIMAS

Pareiškėjas išduotą AGP atsiima LR ambasados Norvegijoje konsuliniame skyriuje asmeniškai. AGP, išduotus nepilnamečiams vaikams, atsiima vienas iš nepilnamečio vaiko tėvų, įstatyminis atstovas ar jo įgaliotas asmuo. Nepilnamečiai vaikai, išskyrus kūdikius iki 1 metų, turi atvykti į konsulinį skyrių lydimi vieno iš tėvų, įstatyminio atstovo ar jo įgalioto asmens.

Atsiimdamas AGP užsienyje gimusiam vaikui, vienas iš vaiko tėvų, įstatyminis atstovas ar jo įgaliotas asmuo LR ambasadoje Norvegijoje pasirašo nustatytos formos informacinį pranešimą (atsisiųsti).

Tuo atveju, kai Pareiškėjas dokumentus pateikė asmeniškai, išrašytas AGP gali būti siunčiamas paštu. Pareiškėjas nurodo adresą, kuriuo prašo persiųsti išduotą AGP, ir pasirašo pareiškimą dėl dokumentų siuntimo paštu (atsisiųsti). AGP persiuntimo paštu išlaidas apmoka Pareiškėjas.

02. Jul 2011, 16:54

taip, tiktai osle ambasada. galima ir pastu i kompa gali atsisiusti prasyma uzpildyti, , tik viena kart man atrodo teks nuvaziuoti. , reikia vaiko nuotraukyciu, gali ieiti i ambasados internetini puslapi ten viskas parasyta ko reikia. iki 1 metu amziaus vaiko nereikia, o veliau jau ir vaikuti jiem atvezti reikia.

02. Jul 2011, 16:49

o kur gyvenate cia norvegijoje? na mes jau klausem pries savaite kazkur, sake dar palaukti. kaip nervoja,kad taip ilgai. o kaip vaikuti laikei skrendant? paprastai ant ranku ar kaip?

02. Jul 2011, 16:44

oho o tai ta laikina keliones pasa tikrai tik Osle isduoda? o gal kazkaip pastu galima dar ar kaip nezinot? nes mums labai toli iki Oslo,kokie 500km....vien del jo negi reiks vaziuot toki kelia?

02. Jul 2011, 15:06

as skridau su 3,5men mazyle,siaip viskas butu buve gerai,jei buciau isdrisus iskart maitinti(aplinkui kaip tycia sedejo vien vyrai),bet toks fainas salia sedejo,tai ,kai vaikas klyke ir nebezinojau,ka daryti,tiutes nebeeme,pasakiau,akd as ja turiu pamaitinti,tai jis nusisuko,o as super slaptai tai padariau,ir jau visai pries nusileidima uzmigo pupa mano 😃 zodziu duok kruti,ar buteliuka,kad tik neuzkristu ausytes,o su 7 men jau viskas buvo ciki 😀 visi padejo,su vezimu turejom bedu ir nervu,nes chekine praleido su vezimu,o nuejus prie lektuvo liepe eiti atgal,bet nieko,patys po to kazkur ikiso,vezimas buvo tas didysis 😉 todel kad ir kaip sunku,patarciau iskart i bagaza deti 😉 mes gim liudijima cia gavo per 3 sav 😉 o tau patarciau kreiptis ir paklausti kaip ten kas,kur jis,jei dar kokia savaite neateis...

02. Jul 2011, 13:34

jo, keliauti reikia su asmens grizimo pazymejimu (AGP).Su juo turi grizti per 15 dienu, bet jo neisduos ambasada kol neturesi gimimo liudijimo, mes dar negavom.o jeigu pasa cia per ambasada daryti tai labai ilgai uztrunka. gal kas gimdete norvegijoje?kiek laiko laukete gimimo liudijimo?mes jau beveik pusantro menesio laukiam. ir as kai gausiu dokumentus vasaros pabaigoi ruosiuos skristi i lietuva, mano mezylei bus mazdaug 2,5men. gal kas skridot su tokiu maziuku, kaip ten viskas? net neisivaizduoju.

02. Jul 2011, 12:14

tai,kad keliauji ne su gimimo liudijimu,o laikinu keliones pasu,kuri isduoda ambasadoj Osle 😉 O jis galioja tik 11 ar 14 dienu 😀

02. Jul 2011, 10:22

aisku mergaites tada 😀 busim lietuviais 😀 cia mano vyras labai uzsideges buvo kad vaiko pilietybe butu norvegu,as nelabai tam pritariau uztai ir norejau suzinot kaip viskas. o nesvarbu per kiek laiko i lt nuvaziuosim to paso darytis,su tuo gimimo liudijimu galima but ilgesni laika taip?ir kliaut su juo?

02. Jul 2011, 01:48

Laimyte,neklysti 😀 bet man toli iki Stavangerio,taciau spali lapkriti turesime tura Lietuvoj ir nebusiu ziurove 😉 Del norvegijos pilietybes,tiksliai neatsimenu,bet zinau,kad kazkas imanoma tik po 16 ar 18 metu (salygu neatsimenu) 😉

01. Jul 2011, 20:49

dzerda o tu neisi i gycio paskeviciaus koncerta?lygtais kartu dainavote,ar klystu?
mergaite tau geru atostogu,linkejimai lietuvelej 😀

01. Jul 2011, 19:37

Oi,Sandrute,nekalbu as angliskai,tik vokiskai☹ Na,bet gal vistiek kazkaip pritvirtins man ja😀

01. Jul 2011, 16:17

Nu aciu labai. Va man dar cia klausimas,ar tikrai nereikia registruotis is naujo,jei neimu bagazo? oi kaip nejauku,negaliu☹

01. Jul 2011, 16:07

Ziurekit man toks klausimas iskilo,cia mamytems kurios gimde NO 😀 kadangi db laukiuosi tai vis padiskutuojam su vyru del vaiko pilietybes. Tai kaip del jos cia? ar visu vaikai turi lietuviu pilietybe?o gal norvegu?

01. Jul 2011, 16:06

As irgi pirma kart su maziuke skrisiu,na pati tai nepirma 😀 bet su dukryte pirma 😀 tai irgi siek tiek nerimauju,bet kiek matytadavau tai stiuardeses visa laik parodo kaip ta vaikiuka prisegt reikia,paaiskina viska,o ir kike skaiciau info tai vaikui kas reikalinga viska galima nestis i lektuva,kaip tai galetu but negalima pasiimt atsigert,juk jam nepasakysi kad negalima 😀 tik nedideliais kiekiais,as ir tyreliu zadu isimest vaisiniu,tik zinau kad jei jiem kils itarimas gali liept paragaut 😀 o del persedi mo tai manau tikrai suspesit,juk lagaminu atsiiminet nereikia tiesiog pereisi i savo kripties vartus ir vsio,neturetum ilgai uztrukt 😉

01. Jul 2011, 15:34

Labas mamytes! Skrisiu pirma karta su vaiku. Mums pusantru metuku,tai dar kaip kudikis skaitos😀 As pati tik karta skridau,tai baisu siek tiek. Kaip ten ta vaika pritvirtina? Ar viska parodo? Ar galima nestis buteliuka atsigert vaikui? Dar tiesa,skrydis netiesioginis. Reikia persest Osle. Tarp skrydziu 40 min tarpas. Ar mes suspesim? Bukit geros,papasakokit viska😀 Aciu😀

30. Jun 2011, 20:51

smagiu atostogu,mergaite6,pavydziu jum, mes irgi labai norim grizti i lietuva, aplankyti visus, parodyti mazyle artimiesiems, tik dar neaisku kada, dar dukrytes gim. liudijimo negavom.norvegai cia neskuba nieko daryti. as esu is kretingos, o vyras is skuodo, o is kur jus?

30. Jun 2011, 12:26

ok,laukiu 😉

30. Jun 2011, 12:15

parasiau tau zinute 😉 ziurek Mano Mamyciu klubas kaireje puseje aukstai 😉 tai gal dar yra mamyciu is Drameno,suburtume visa buri 😃

30. Jun 2011, 09:48

seika dzherda as gyenu drammen butu smagu susipazinti turiu du vaikucius suneli beveik 4 metuku ir dukryte beveik 11 menesiuku.noreciau susirasti draugiu nes namuose jau pabodo buti norisi kazkur iseiti kazka nuveikti.jai tu taip pat noretum parasyk.

29. Jun 2011, 22:48

Sveikos 😀 Sandruter1 mes gyvenam netoli Drameno,vos 17km,butu smagu susipazinti.As tau parasiau laiska,ziurek kaireje puseje Mano Mayciu klubas 😉 gero vakaro 😉

29. Jun 2011, 19:32

Sveikiname Konoriuka su menesiadeniu 😀 Jo norgu kalba gerai butu zinoti ,bet man ji tokia sliksti 😀 niekaip nesugebu prisiversti ja ismokti 😀

28. Jun 2011, 22:19

aciu😀

28. Jun 2011, 22:06

O Mergaite ,geros jums keliones rytoj 😀 ir smagiu atostogu 😉

28. Jun 2011, 21:45

sveika toma😀 na mes bent tai jauciames gerai cia gyvenadami,aisku pasiilgstame lietuvos-giminiu ir tt..tad ryt isvykstame ten atostogauti😀 busime menesiuka...tase jau sukrautos😀 gyvenu lilletsrøme netoli oslo.cia jau daug metu...turiu dukryte Gabija.1,5 metuko.kalbu norgiskai😀 o jus is kur lietuvoje?

28. Jun 2011, 20:06

sveikos mamytes, maloniai matau jus cia bendraujat, saunu. Mano Mazyles vardas Aureja, o as Toma. Mes tai visai salia Hønefosso gyvenam,mazam kaimeli, mum 40km iki Oslo. Labai ramu cia,tik kaimynai aplink vien norvegai. Turim ir giminiu ir draugu cia, tik visi mazdaug 100km spinduliu pasiskirste, nors cia norgeje tai nedaug,susimatom, bet butu labai faina ir daugiau pazinciu, nes jau ruosiames cia ilgesniam laikui pasilikti, as paskui vyra cia atvaziavau. Nelabai norejau,siek tiek bijojau cia gimdyti,nes tik angliskai kalbam, bet jau apsiprantu. Labai noriu kalba ismokti, kad galetume laisvai bendrauti, tik reik palaukti kol dukryte praaugs, ir nera kam palikti. kaip jus, ar kalbate norvegiskai, kaip jauciates cia gyvendamos?

27. Jun 2011, 22:19

aciukas Mergaite6 😉

27. Jun 2011, 21:57

koncertas vuks rugpjucio 26d nærbo miestelyje,na jis netoli brynes,nuo stavangerio kokie 50km gal

27. Jun 2011, 21:12

jo..visi ten lekia😉