Sveiki, turiu tokia problemele, man 16 metu o mano vaikinui 18. as pastojau ir mes su vaikinu to vaiko nenorime, o mama mane vercia gimdyti, nepasiraso del isvalymo. Tetis anglijoj tai negali grysti ir pasirasyt. Nebezinau ka daryt. Tik nepradekit rasyt kad tai tavo vaikas po to gailesies.. nesigailesiu nes tam vaikui mes nieko gero neduosime, patys nei darbo nieko neturim, dar reikia mokslus pabaigt. Patarkite ka daryt. Gal imanoma ja y teisma ar y kurnors paduot kad netrugdytu mums gyvent kaip norim
labas, man istikruju ,skauda tiek sirdis , kad nori nuzudyti !!
kaip skauda istikro sirdi skaitant ka ta panele nori padaryti... sunku net pagalvoti jei kada mano dukryte uzaugus taip sneketu... juk tas kudykelis visiskai nekaltas del jusu tokio pavadinkim netyciuko... ai sakysiu tiesiai sviesiai... mergiote tu bl galvoji ka padarysi savo kudikiui? kaip tu gali taip sneketi apie savo MAMA,kad ja gal i teisma paduoti. truksta zodziu. paziurek kaip pavadinai paskyra "Mama nesutinka su abortu" todel jinai ir nesutinka,kad yra mama ir zino kokia nesamone tu nori padaryti. jei jau taip sneka tavo mama,kad gimdyti ir nekitaip vadinasi jinai tikrai uzaugins ta kudikeli ir garantuoju panele roze,kad po keliu metu tu tai paciai savo mamai kruvinom asarom vergdama dekotum ir kojas buciuotum,kad buvo pries aborta. o gal tu bijai, nes tavo draugas dar tikrai pats vaikas ir jisai labiau nenori to kudikio nei tu? tu pagalvok,kad nebetas draugas tau liks brangiausias, o uz vaika nieko brangesnio neturesi.
Mano viduje dabar dvi emocijos vyrauja,ir pyktis jai ir gailestis...Visi bijome,ir ypatingai tokio amziaus.As laukiuosi antrojo vaikelio ir visdar bijau,tai normalu,bet...Kokio B.b.. tada reikejo ta vaikeli pradeti.Jeigu taip nori savo mokslus baigti reikejo nesidometi kaip gyvybe pradeti daryti.Nes vienas is svarbiausiu dalyku sekse yra vaikucio pradejimas...Tad as neturiu ko be pridurti.Ir sutinku su lialia isvis kam reikejo tokia tema sukurti,po kurios visoms tik tikriausiai nekokia jausmai sukilo...
Kotryna, nelabai žinau ką galiu papasakoti daugiau. Taip, ne zoologijos sodas ten ir paprastai nelabai leidžiama atvykti, nebent jei atvažiuojama kitu tikslu - tiesiog aplankyti vaikų, atvežama saldainių, bet be vaikų teisių leidimo, tai nežinau ar pavyktų, tik keista, kad vaikų teisės neleidžia, pas mus tikrai leidžia vien apsižiūrėti, aišku, neaiškinant, kad kažkurį imsit. Tel. nr. nusiųsiu į privatų.
Kaip mane paeme pyktis! Tai jeigu nenorit vaiko abudu,kad cia dar klausi,kuri tema!!!!!! Cia renkasi mamukai kurie NORI, MYLI savo vaikucius, LAUKIAU JU, o ne atsikrato!
riesutelis66 nekalbek apie tai ka valstybe gali suteikti nepilnametei mamai,nes ji suteikti nieko negali tik vienkartine pasalpa gimus vaikui,pati pagimdziau savo berniuka budama 15 metu,ir ka manai man valstybe dave kokiu nuolaidu?ne ir dar karta ne,sukaus pati su savo dabar jau esamu vyru,nes valstybe net nekreipia demesio i nepilnametes mamas
Kotryna, labai didelė rizika su vaikais iš vaikų globos namų, pati ten dirbu 5 m., tai žinau viską iš arčiau ir kitokiom akim nei kad piešiama. Man pakanka fakto, kad ten augantys vaikai buvo nelaukti jau nėštumo metu. Našlaičių, kurių tėvai žuvo ir pan. tikrai nėra, bent jau pas mus. O jei ir yra didesnių tokių vaikų, tai jau netinkamas auklėjimas namuose su kitais žmonėmis juos sugadino nepataisomai, prieš pusmetį atvežti tokie du vaikai mokyklinio amžiaus, nes seneliai nesusitvarkė su jais. Gerai reikia apgalvoti prieš imant vaikus iš globos namų.
is pradziu nezinojau rasyti ar ne,bet pasiryzau parasyti,nes tikiu,kad laura skaito foruma,nors neparaso nei vieno komentaro. Laura,nors tau tik 16m,bet i tavo situacija paziurekim is kitos puses. Tu ieskai budu kaip pasidaryti aborta,nes manai,kad negalesi nieko suteikti vaikui,bet pirmiausia pasidomek ka tau valstybe gali duoti kaip nepilnametei mamai.manau gautum nebloga parama,ir tikrai baigtum mokslus,ir uzaugintum vaika. Nepadaryk klaidos. Tu nori prazudyti savo vaika,o as balandzio 9d pagimdziau negyva sunu,atiduociau bet ka,kad tik mano mazylis butu gyvas,jei rektu,verktu,jei galeciau ji supuoti,priglausti.mano vaikas mire del kol kas nenustatytu priezasciu ir as kaltinu save del to,jei uzmiegu nesapnuoju nieko,bent kol kas,pro mazus vaikus negaliu praeiti nesulaikius asaru,o tu nori darytis aborta,netikiu,kad jausies gerai,nekaltinsi saves... Nueik pasidaryk echoskopija,su vaiko tevu paziurekit kaip atrodo jusu vaikas.beto jei tavo tevas gyvena anglijoje manau padetu kaip galetu,kad uzaugintum savo vaika,ju tu jo dukra.
Man iki smegenu nedaeina ta kam gult i lova????sorry gal aš kvaila ir t...t.bet mman sexas nebuvo aktualus iki 18m. turejau drauga ,bet iki pilnametystes sujuom nesuguliau...
papuosaliuke,aciu, kad cia isiterpei 🌷
Kotryna, laisvai galima apeiti ir tuos įstatymus, tik reikia rasti merginą ar moterį, kuri norės lauktis ... Bėda vėliau tame, kad kai nėra įstatymo, tai ir vaiko ji gali neatiduoti ... Ir nieko nepešęs liksi, nes nei sutartį sudarysi, nei nubausi, dar pačius gali nubausti. Rizikingas be galo dalykas. Nemylimus ir nereikalingus vaikus aš matau globos namuose dirbdama ir tai be galo žiauru, kai tavęs nelaukė nuo pat pradžių, kartais net nežinai kas tam naujagimiui ar kūdikėliui darosi ... Papuošaliuke, tu esi be galo stipri, kad taip drąsiai kalbi. Aš apsiverkiau, kai tik Laura parašė pirmąją žinute, duok Dieve, jai proto nedaryti klaidos ...
Ka jus cia, merginos, ja mokinat, su ja viskas aisku, tik va baisu, kai tokios pagimdo ir ismeta paskui kudikelius i konteinerius☹
arba spyna uzdet tarpukojy 😀 papuosaliuke, o po tavo posto apsiblioviau, hormonai 😀
kvaila tu merga galiu pasakyt. matos kad protas dar nesuauges. pasimylet buvo smagu norejai o vaiko jau nebenori. tai atsakyk dabar uz savo veiksmus. jei tokia didele buvai myletis! kazkaip sunku man suvokt tokius dalykus. ir dar klausi cia mamu kaip tau aborta pasidaryt! nei viena cia tau nepatars kaip atsikratyt vaiko. nes mes cia visos UZ vaikus! nori patarimo? ir pasielgt kaip suaugus ? tai gimdyk. nenori augint tai pasinaudok cia mamyciu mintim ir ieskok gal kas nori isivaikint ,manau tikrai yra tokiu seimu. buvai suaugus padaryt,buk suaugus ir padaryt gera sperndima. Dieve,tokias reiktu uzdaryt vienuolyne kol suaugs.
blondynaka, jei tu butum atidziai perskaicius visa tema tai butum pamacius kad ji rase "jog mama neleido gerti jai KT".
labai graziai papuosaliuke surase 🌷
siaip patys daktarai antroje ligonineje man sake,kad aborta galima teisetai darytis be tevu sutikimo jau nuo 16 metu,sake toks istatymas yra.
sveikutes. nepykit isiterpsiu ir as..zinau kad gal niekuo nepaveiksiu tos merginos mastymo...bet tik toks zmogus,kuris taip padare gali papasakoti ka tai reiskia. Zinau kad dauguma mamyciu sitame forume mane zino...daug as ko cia prirasiau..ir blogo ir gero..veliau ir maisiau forumuose..bet nuosirdziai pasakysiu ka jauciu...nemeluosiu,saugojausi ir su prezervatyvu ir gerdama kontraceptines..pastojau vistiek..matyt taip buvo lemta.. Juk atrodo normalu jog 18metu mergina pasimylejo saugodamasi kaip galejo..bet va . Vistiek pasidariau as ta aborta...taip,man ir gydytojai daug komplikaciju prisake,issigandau ir pasidariau..bet zinau jog vistiek turejau nepasiduoti ir rizikuoti isssaugoti...po nutraukimo bandziau nuteikti save jog padariau gerai...bet deja..pasielgiau apgailetinai..praejus dviems metams as vis dar jauciu pasekmes..tiek fizines tiek dvasines..matau pravaziuojancius vezimelius su mazyliais ir visada akyse susikaupia asaros..o nakti isikabinusi i pagalve verkiu...visada isivaizduoju koks tas mazylis butu buves, kaip kviestu "mama" ir sypsotusi kai apkabinu... Kaip pasekmes uz savo ziauru poelgi dabar as kenciu tuo,jog nepastoju.. Patikek,mergaite,tai ziauriausia uz visas baudas...praeis keleri metai, tu sutiksi mylinti vyra,noresi padovanoti jam mazyli,ir tau nepavyks..verksi kruvinomis asaromis,as tau ta prisiekiu,taip bus...tada tau "tarsi vaziuos stogas" ir smerksi save kiek galedama.. Tu gali netiketi sitomis mamytemis kurios bando tave atvesti i prota,bet bent patikek manimi, zmogumi,kuris zino ka reikia po to sitaip kenteti del savo poelgio.. Gincyjausi situose forumuose su mamytemis,pykau ant ju, bet pykau todel kad jos sake teisybe...ir as ju visu labai atsiprasau, nes ir pati nevisada sugebu mastyti aiskiai...as kaip tik jomis zaviuosi kad jos tokios ryztingos ir bandancios ikresti proto visoms nelogiskai ir ziauriai mastancioms merginoms. Sitas ziaurus poelgis tau kainuos daug..patikek..manai normalu kiekviena nakty verkti ir prasyti dievulio atleisti? tai nera normalu..tai paveikia psichologiskai ir tu neberandi prasmes gyventi.. Jei sitaip padarysi,taip bus ir tau,pamatysi.. Bandau kompensuoti savo ta poelgi gerais darbais,pagalba kitiems,bet niekas, pabreziu NIEKAS nepanaikins tos kaltes sau, kuria jausi.. kai subresi, tu svajosi apie mazyli.svajosi ji laikyti priglaudusi prie krutines ir kartoti kaip myli..matyti jo pirmaja sypsena, noresi jaustis mylinti mama...bet tokia nebusi...gal ateityje turesi vaikuciu,gal ne...bet visada atsiminsi ta pirmaji, kuriam neleidai isvysti sito pasaulio..nes jis butu buves ipatingas.. Visada jausi kalte sau..ir tau skaudes...nes dievulis mato kas nusipelne kenteti,o kas ne..
sakyk o prezervatyvas tavo manymu pati geriausia apsaugos priemone???ka tokia nevekšla ,kad negali mamai pasakyt ,kad pradejo lytinius santykius su piemeniu ???šiuo atveju man atrodo ,kad ji kaip laisvo elgesio mergina...
blondynaka tai matai ji gi sako kad saugojos "gal but plyso prezervatyvas" 😃 o gal jis salia tiesiog buvo padetas ir taip isivaizdavo kad saugoja juos? 😀
cia yra bereikalinga diskusija ir tik paskaiciusiu nervu gadinimasis 😀
Esi jauna panele kodel jo nenori???Gi žinau sunku ir t...t..O I LOVA ,KAI GULIAIS IRGI NENOREJAI???šiuo metu tiek apsaugos ir laisvai pirkt gali kodel nieko nepirkai???kodel nieko nenaudojai???nemastai ,kad pati turetum susimastyt ,kad po aborto gali vaiku nebeturet???nemastai ,kad tave tai paveiks po 10-15m.gi abortas tai vaiko žudymas tavyje yra gyvybe SUVOKI SVEIKU PROTU???tau bus nuo to geriau??gi mokytis gali ir kai pagimdysi kiek mamyčiu jaunu pasigimdo ir 14m.ir nemasto ,kad reiktu ka nors tokio pasidaryt ir eina toliau ir mokosi ir vaikus augina be tevo..
Mamytes, jus tikrai tai merginai cia beviltiskai aiskinat, jau nuo pirmos jos zinutes buvo aisku kokia ji. tikrai ne metuose esme, gal kai kurios pasmerks, bet as taip pat pastojau budama nepilnamete, budama 17, taciau darytis aborta nebuvo ne minciu, nuo minutes kai suzinojau jog laukiuosi as laukiau to ateinancio zmogucio, su vyru susituokem, susilaukem nuostabaus sunaus, dabar turim dar ir maza mergyte, as baigiau vidurine, siemet baiksiu aukstaja, esam laimingi. 😀
va cia tai bent mergaite atejo!! ikvepe gyvybes i foruma.
turbut sienai greiciau isaiskintume apie aborto pasekmes nei jai. gaila kad negalime apsaugoti visu maziuku..
oi budama o ne budamas😃
as pati pastojau budamas 16 metu ir net minties nebuvo nei man nei vaiko tevui apie aborta nors pati buvau tik 10 klaseje,su vyru susituokeme gime nuostabus sunus kuriam dabar 8 metai ir labai esu patenkinta kad mano sunus didelis o as jauna mama i,tad buk protinga nepadaryk didziausios klaidos
laura tu sakai kad mano komentaras beviltiskas 😃😃😃 zinai vaikeli tai tu cia beviltiska .Esi maza kvaila paaugle kuri prisidirbti vaiku sugebejo o prisiimti net atsakomybes nesugeba.
laura32, jai dar prisijungsi prie sio forumo paziurek filmuka kaip atsiranda vaikai, kaip jie vystosi, gal atsoks fantazijos apie aborta http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dWSMaeDLF0E
o man gaila to maziuko ☹ jisai dar nera gimes,o jau yra nepageidajaumas ☹ manau ir gyvenime jisai bus paliktas ☹as suprantu laura is vienos pusies,jinai jauna,norisi jai dar palakstyt po klubus.Gal tai jos pirmas bernas,ir jinai dar nori kitus isbandyt.Bet as siulau tau laura gimdyti,o kol tu nesioji ta maziuka,gal pasikeis tavo nuomone,jausmai maziukui.o jei bijai,kad neturiesi kaip islaikyti.zinai kaip sako,jeigu Dievas dave vaika,jisai ir vaikui duos.
Apie tai nepagalvoja, kad dar ir užsidirbtų neblogai. Tik bėda, kad surogatinės motinystės įstatymo Lietuvoje nėra ir kažin ar bus greitu laiku.
Laura32 tu esi beviltiska , matos kad mazvaikes protelis pas tave.... Cia tau beviltiska aiskint , nes tu ar taip ar taip nieko nesuprasi .... Gal kaip pasidarysi aborta suprasi, bet bus jau per velu .... Ir isvis jeigu tau neydomios nuomones ir pamokymai, tai kam rasiai , nes tikrai nereikejo tiketis palaikymo norint darytis aborta....Ir isvis as paskaicius neturiu zodziu apie tave.... Uzauk pirma ir poto gulkis i lowas 😀
Aš tą patį pasiūlyčiau, jei nesilaukčiau, be to draugė negali ilgai susilaukti vaikų, tai dar netgi pinigų užsidirbtum padoriai.