Sveiki, turiu tokia problemele, man 16 metu o mano vaikinui 18. as pastojau ir mes su vaikinu to vaiko nenorime, o mama mane vercia gimdyti, nepasiraso del isvalymo. Tetis anglijoj tai negali grysti ir pasirasyt. Nebezinau ka daryt. Tik nepradekit rasyt kad tai tavo vaikas po to gailesies.. nesigailesiu nes tam vaikui mes nieko gero neduosime, patys nei darbo nieko neturim, dar reikia mokslus pabaigt. Patarkite ka daryt. Gal imanoma ja y teisma ar y kurnors paduot kad netrugdytu mums gyvent kaip norim
labas o deive, nemanau ,gal tiek meluoti ...paskiaciau o deive nera zodziu istikruju..☹
Žinokit šiek tiek pataisysiu jus, nes dirbu su vaikais ir tarkim visus be išimties iki 18 m. mes lydim pas gyd., nes ne vienas atvejis buvo, kai sakė, jog paslaugų neteikia nepilnamečiams, aišku, čia nekalbu apie 16 m. vaiko apsilankymą pas dantistą, bet aborto procedūrai tikrai reikalinga 18 m. arba raštiškas sutikimas, nes buvo pas mus net dvi merginos ir nieko nepešė su tais norais savarankiškai pasidaryti abortą valstybinėj ligoninėj.
Nenoriu izeisti merginos mamos, bet kur jos protas sesiolikinei leisti gyventi su vaikinu pas jo tevus !!! Gal ir senamadiska pasirodysiu, bet savo vaikui to tikrai neleisciau ir neleisiu. Viskam savas laikas, bent jau pilnametystes reikia sulaukti.
Aš visapusiškai sutinku su tavim SPIRITUKE ,tokiai tik kaili išpert gerai...Sako vaikai vaikus gimdo...O pagalvojus apie jos tevus man ju tikrai gaila,mama išnešiojo9men ir tiek išauginus tikrai nelinkejo nieko blogo ...Kiekvienas vyras vaikinas sugeba užtaisyt vaika ,bet ne kiekvienas turi atsakomybes jausma..SEKMES EINANT MELAGIU TAKELIU,BET ATSIMINK YLA IŠMAIŠO IŠLENDA TADA KADA MAŽIAUSIAI TO TIKIES
aisku kad istorija issgalvota,gal tiesiog mergaite neturi ka veikti,ir galvoja bent cia sulauks demesio,nes visi jos zodziai apie ligonines,vaiku teises,ir t.t. nesamones,ji taip cia nusisneka kad siaubas kazkoks
o už tokį elgesį ,jei tikrai ta tavo istorija tikra , (nesupykit mamytės už išsireiškimą) tavo mamos vietoj būčiau dar gerai kailį išvanojus... ir ne už tai ,kad 16-inė vaikuti pasidarei.... o už tai, kad kai į lovą gultis su bernu tai tu didelė, o jau prisiimt už tai atsakomybę....abortai reikalingi... jei per jauna vaiką augint, tai dar visai tinkams laikas ir gerai į kailį gaut vien už tokias mintis....
gali būti, kad ir prisifantazavo panelė.... nes teisingai evelina sako - nuo 16 metų juk už belenkokia gydimo ar ko procedūra atsako pats vaikas... ir šiaip - greičiausiai mergaitei pritrūko dėmesio todėl prisigalvojo ir va - pabus ji " vargšelė kuriai MAMA neleidžia darytis aborto" ..... bet jei tikrai tik tokie mergaitės ketinimai - tai pasakysiu aiškiai - mergaite, labai stipriai suklydai apie tai rašydama čia. abortas....mamą į teismą.... mamyčiu klube..... 😃 čia užuojautos ar patarimo kaip paduoti mama į teismą tikrai nesulauksi, tą jau pastebėjai...veikiau tik komentarų kurių jau sulaukei prieš tai buvusiuose puslapiuose, kuriems aš visiškai pritariu..... o tavo mama - ŠAUNUOLĖ!!!!! ir užjaučiu ją, kad 9 mėnesius nešiojusi tave po širdimi dabar taip dėl tavęs turi kankintis ir nervuotis... kur kaip tik galėtum būti jai už daug ką dėkinga ir padėti auginti kaip pati rašei mažesnius vaikiukus užuot laksčiusi paskui bernus....
Man žinokit irgi toks jausmas užplūdo, kai ji čia parašė, jog jau nesidarys aborto ... įtariu, kad tikrai sugalvojo, negi taip staiga persigalvos, kai čia jokių dvejonių nesimatė ...
evelina, cia rimtai ji melavo viska???
paskaiciau sitos mergaites nora darytis aborta... tai atsiprasau bet ji durna...
juk jei mama sako ne tai vadinasi pades... vaikelis ne skuduras ar panasei kad galetum ismest ar zudyt... tau laura atrodo kad pasidarysi aborta ir galesi ramei gyvent?.. klysti mergyte...
nu dabar tai tikrai supratau kad istorija isgalvota,visu pirma aborta daro 16 metu panelei,ne vien privatus gydytojai,daro ir normalio ligonines,sutikimo nebereikia tevu jau nuo 16 metu,galima legaliai darytis,tai laura tiek cia primelavai kad siaubas
man pats gražiausias žodis MAMA ,kaip aš laukiu pirmo susitikimo...O ŠAUNUOLE PADES GIMINES ARTIMIEJI IR BUS VISKAS SUPER...
spritituke ,tiku koks dziaugsmas.....😀
prisiminiau dabar dar vieną tokią situaciją.... pažinojau panelę kuri pastojo būdama taip pat 16. jos mama ir tėtis mirę, pati gyveno su močiute, kuri vos judėjo, buvo labai silpnutė. su pinigėliais buvo striuka, pati gyveno bendrabutyje, apsirengdavo tuo, ką padovanodavo draugės.... didžiąją nėštumo dalį šnekėjo, jog nenori vaikelio, jog atiduos jį į vaikų namus... pagimdė ji gražią ir sveiką mergytę...ir ką jūs manote... neleido niekam prie jos prisiliesti, net vaikinui (vaikelio tėvui) . mergina ištekėjo, net mokslus pasibaigė vidurinėje... dabar jos dukrytei kokie 3 metukai jau tikriausiai yra, o ji laiminga mama... mačiau ją kai dukrytė vos vos pradėjo vaikščioti, ir vien vaizdas kokios buvo tos merginos akys, vos dukrytė istardavo zodi - mama..... dar ir dabar tai pamenu...
na skaičiau ir negalėjau patikėti, kad dar kyla mergaitei tokių minčių...☹ na tikiuosi kol sulauksi mažylio įaugsi į protą. džiaugiuosi kad nusprendei gimdyti... o dėl to, kaip kalbi apie mama... tau tik 16 metų... visos išgyveno tą amžių, kai atrodė jog mama pati neteisiausia pasaulyje, tačiau praeis keli metai, prisiminsi visą tai ką norėjai padaryti ( nors tam teisių dar neturi) ir ašarą braukdama gėdysies savo žodžių. nes mama kad ir kokia ji bebūtų ji yra vienintelė ir pati geriausia. tokia ir tu būsi savo mažyliui. kokia bebūsi - būsi pati mylimiausia, nes vien tas žodis- MAMA yra stebuklingas... praeis dar keletas laiko, pradėsi justi vaikelio judesiukus ir džiaugsies ,jog nieko nepasidarei... aišku bus gyvenime visko - ir gero ir blogo....nebus labai lengva jį auginti, nes vaikelis reikalauja nemažai,bet apie tai reikėjo galvoti dar prieš atsigulant....bet dar karta pakartosiu - džiaugiuosi ,kad pakeitei nuomonę ir mažyliui bus leista išvysti mūsų pasaulį. 😀
Kotryna, aš dirbu Kybartų vaikų globos namuose, pas mus visokių vaikučių yra, bet geriausia klausti vaikų teisių ar galiausiai paskambinti globos namų direktorei, nes aš jau mėn. kaip ant nedarbingumo, tai nežinau ar dar yra tų mergyčių, o gal yra naujų.
siaubas kazkoks buvo skaityti sia teme ☹ reik tiketis,kad viskas bus gerai,ir mama nebeapsigalvos vel atsikratyti leliuko...as pati pastojau 16metu 17jau pagimdziau mergyte,o beveik 22 pagimdziau antraja mergyte...esu begalo laiminga turedama dvi nuostabias princeses 😀
kaip smagu kortyna kad yra tokiu zmoniu kurie gali kitam vaikui suteikti meile kurios negavo is tikros motinos jai ja taip galima pavadinti....man taip gaila tu mazyliu ju niekas neapgins, neuzstos kai reikia va kurie auga seimoj turi mama ar teva kuris uz savo atzala stoves o vaiku namuose jie tik patys gali pastoveti ir tai kaip tik moka... ☹(
na ir man smagu paskaicius kad nusprendei visgi gimdyti pries kazka darydamas visada pagalvok.... kaip nenoretum kad su tavim elgtusi tai va ci kaip pavyzdys tau mama suteike gyvybe manau ir mazyliui tai gali suteikti beto skaiciau jau budamas motinos isciose vaikas viska jaucia ir isgyvena taip pat kaip ir mama net gal labiau....
is alytaus
Kotryna, dėl vaikelio pasiėmimo savaitgaliui ir švenčių bei atostogų dienom reikalingas vaikų teisių leidimas ir ne kitaip, jie netgi žiūrės jūsų sąlygas namuose ar tikrai galit rūpintis, nors ir laikina globa. Čia gal ir kvailokai atrodo, bet tokie reikalavimai. Aš tai tik už tai, kad pirma reikia apsižiūrėti vaikučius, o po to imti. Kotyrna, o iš kur jūs esate? Pas mus tikrai atvyksta būsimų globėjų ir bendrauja kiek tik nori ir su kuo tik nori. Nesąmonė, kad neleidžia apsižiūrėti bent jau. Laura, AČIŪ DIEVUI, pradėjai mąstyt galvą 😀 Laura, iš kur tu esi?
Saunuole busi jauna mamyte ie tai nera blogai ! ,dziaukis nestumu 😀
laura32 augink ta vaikeli ir pamatysi jisai tikrai suteiks tau daug laimes. nebus visada lengva, bet ta sypsenele ir kai tave vadins mama tikrai atpirks viska kas bus sunku
Saunuole, laura32! Grazaus tau laukimo 😀
laura ,aciu deivuj ,kad prota atgavai
laura kaip saunu.teisingai pasielgei.
pasilieku
tai kaip supratau tu vaikeli palieki?
buvom nuvaziave i vaiku teises pasiklaust ka galima padaryti tokiu atveju, suzinojau kad galiu darytis tik privatu aborta bet to nenoriu nes manau kad pavojinga, o visi kiti budai uztrunka iki 3menesiu. Tai dabar pasnekesim su seimos nariais ir gal kaip nors prasisuksim su pagalba ir parama.
o man atrodo, kad ji nei nėščia nei ką, tiesiog eilinį kart prisiregistruoja kokia damutė ir įmeta kokią nesąmonę, kad pagyvint mk 😀 tik čia labai negraži tema ☹