Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Labas visoms. Mano suneliui siandien prasidejo diegliukai,tai jau kankinsimes. O buvo toks ramutis,tik pavalgo ir miega. Nakti keliames tik 2-3kartus. Tik va pradejo siandien tustintis zalsvom ismatom, esu girdejus kad negerai lyg ir tokios ismatos.
o maniskis tai valgo kada tik nori, buna kas valanda ir kas tris, pirmaji maitinau pagal laikrodi tiksliai kas tris valandas 😀)) dabar juokingai atrodo. pienuka skatina krapu seklu arbata, pati isbandziau nes atrode, kad pieno mazeja. nuo pilvuko, mes geriam sab simpleks, bet atrodo kad nelabai padeda, dar naudoju karts nuo karto viburkol zvakutes, kai matau, kad labai kankinasi
Mes tai namuose be kepurytės būnam 😀 Kojytes vis dar laikom su vilnonėm kojinytėm, tai joms tikrai nešalta 😀 Na tai ir aš panašiai rengiu... Jau dabar atvėso orai.... 😀
Bijau ir per šiltai surengt, kad neperkaistų 😀
Man tai juokas suėmė - atėjo gyd. į namus ir sako, kam tu taip šiltai apkloji, geriau jau vėsiau tegul būna.... O aš pačiupinėju, kad rankytės ir nosytė vėsios, ir apkloju daugiau.... Pas mamą nuvažiavau, tai ji sako, ko aš taip vėsiai laikau, juk mažiukai šilumos nori... Nu žodžiu - viena vienaip, kita kitai 😃
O man tai kažkoks galvos skausmas, kai reikia eiti į lauką 😀 Niekada nežinau kaip aprengti, kad nebūtų nei per šalta, nei per šilta 😀 Ir pačiai juokas ima - juk antrą vaikutį auginu, jau turėčiau gaudytis 😃 Bet mano pirmagimis gimė žiemą ir tada viskas aišku buvo, o dabar.... 😀
lila,keiciasi odele,jei nieko neuzvalgei,nesinervink..as neskubejau primaitinti,jei buciau rankas nuleidus,butu pieniuko sumazeje.
Ar jau buvot laukelyje? 😀
Nu tai bandyk tą Hipp slyvų tyrelę pavalgyt. Mano draugė tai valgė ir nieko - nei išbėrė ir po kelių dienelių pramušė vaikučiui... Atlaisvėjo tie viduriukai. Gal jei šviežius slyvus valgysi, gal ir gali paberti... Net nežinau... Bet aišku, čia laikinas efektas... Jei taip pastoviai kietės, tai reiktų pasitarti su gyd. ir pakeisti mišinuką...
Arba bandyk mišinuką keisti 😀
Pabandyk pati pavalgyti slyvų, slyvų tyrelės (kur Hipp vaikučiams būna), ar sulčių pagerti... Gal atlaisvins kiek tuos viduriukus 😀
Tai gal suvalgei kažką, kas sekelia alergiją? O gal čia tik šiaip pabėrė.... Nes pirmą mėnesiuką, kai jiems dar formuojasi tas žarnynas, tai gali dažnai berti... Mano Matukas pirmą mėnesiuką buvo labai išbertas, negraži odelė... O paskui viskas susitvarkė 😀
Na, o jei valgysit mišinukus, tai greitai savo zuikis riebaliukus užsiaugins 😀
Nu mišinukai kietina viduriukus. Manoji tai dažnai daro - kaip tik išmiega, taip ir keičiu pamperiuką pilną 😀 O kaip su mišinukais - net nežinau, nes beveik nesu jais maitinusi....
Nu su tais mišinukais taip jau ir būna... Sunkiau jie virškina, skauda pilvukai... Nors maitinant savo pienuku irgi pradžioj ne kas - taip turi sekti ką valgai.... Jei tik ką ne tą suvalgai, tuoj raitosi, pyksta, burbuliuoja ten pilvuje, kol tos dujos pasišalina... Aš tai laukiu, kada jau galėsiu viską valgyt. 😀 Aš taip mėgstu vaisius, jogurtus, o dabar negaliu jų valgyt... Tai taip seilė ir tįsta 😃
Aš tai savajai jei paduodu ne laiku, kai dar nėra išalkusi, bet šiaip zirzalioja, tai pavalgo biški ir atpila kažkiek, nes jai nebetelpa.... Ir delniukas tada būna pilnas pienuko, pro šonus varva 😃 Tai galvoju, kad užtenka jai.... 😀 O jau ir paaugus biški, papilnėjus.... 😀
Tai man dabar jau kuris laikas irgi minkšta, bet pienuko tai lyg pakanka.... Su laiku ji ir turi suminkštėti, nebebūna tokia kieta, kaip pačioj pradžioj... Bet čia jau pagal vaikutį reikia spręsti, ar to pienuko pakanka. Jei mažylis neramus, trumpai vis miega ir verkia, prašo valgyt, tai gal ir nebepakanka....
Nu tai pabandykit ir matysit ar jums padeda ar ne... Mes tai visus išbandėm ir atsirinkom kas mums labiausiai tinka 😀
Šie lašiukai tinka nuo pat gimimo. Dar yra Espumizan lašiukai, bet mums jie nepadėdavo... O kitiems padeda.... Taigi, yra iš ko rinkis 😀
Lila, o tai labai dažnai valgo?
O nebandėt gerti Hipp arbatėlės su pankoliu? Su pirmu vaikučiu aš lyg gėriau, nes sūneliui kokį mėn. labai kankino tie diegliukai.... Tik nepamenu ar mums nors kiek ji padėjo 😃
Mes tai turim dvejus vaistukus - Sab Simplex ir Colinox. Tai vis pamaišydama, tai vienus tai kitus, duodu 😀 Masažuojama ne labai leidžiasi manoji. O vat nešiojama ant rankos ant pilvuko paguldyta tai leidžiasi 😀 Turiu dar tokią gelinę pagalvėlę, kurią galima pašildyti mikrobangėj, ir apviniojus į kokį vystykliuką ar pan., galima ant pilvuko uždėti ir pašildyti. Bet to dar irgi nedariau, nes nebuvo dar tokių stiprių skausmelių...
O kaip malšinat skausmelius? Kokius vaistukus naudojat ir pan.?
O manoji atvirkščiai... Naktį miega gerai, bet dieną vis numinga ir prabudinėja... Paskui kelias valandas bandai užmigdyti ir niekaip.... Ir pilvukai vis pakankina, bet palyginus dar nestipriai...
Sveikos, maniskis miega dienomis, o nakti po 2-3 val budrauja ir neleidzia miegoti, kankina stiprus pilvo diegliukai☹
Kaip su pilvukais reikaliukai? Nekankina jau? 😀
Ar dieną jūsų lialiukai daug miega?
Ausmantija, o ką tu turi - mergytę ar berniuką? 😀
Labukas, meginos 😀 Smagu, kad prisijungėt 😀
Aš tai taip, iš krūtinės maitinu 😀 O kaip jūs merginos? Ar jau priprato speneliai prie maitinimo? Labai skaudėjo?
labukas visoms mes ir rugpjuciomenesiuka gime 😀