Vienai blogerei dovanojame kvietimą į "Stimulus" nėščiųjų mankštą!

Vienai blogerei dovanojame kvietimą į "Stimulus" nėščiųjų mankštą!

19. Oct 2015, 12:31 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mielos mūsų nėštutės blogerės, štai ir atėjo metas ne tik rašyti blogus, bet ir "išeiti  į žmones", kitaip tariant - nuveikti ką nors smagaus ir naudingo.

Vienai iš jūsų dovanojame net tris apsilankymus kartą per savaitę nėštučių mankštoje treniruočių studijoje Stimulus

20151019101544-34859.jpg

Kodėl mankšta?

Laukiantis kūdikio, pasislenka kūno pusiausvyros centras – atsiranda laikysenos pokyčių, skauda nugarą ir apskritai tampa sunku tiesiog jaustis patogiai. Dažnai ima trūkti jėgų, „užpuola“ permainingos nuotaikos… Nėščiųjų mankšta ne tik sustiprina fiziškai, bet ir harmonizuoja bendrą savijautą. 

Be to, kryptingai ruošiamasi gimdymui – stiprinamas ir gerinamas reikalingų raumenų (pilvo, dubens dugno) ir raiščių (tarpvietės) elastingumas, sąnarių paslankumas, stiprinama širdies ir kraujagyslių sistema. Sustiprėję atraminiai raumenys sumažina įtampą nugaros, šonkaulių, viršutinėje krūtinės, kaklo ir pečių srityje, atsiranda daugiau energijos ir žvalumo.

Rami muzika, jauki atmosfera, dėmesys kvėpavimui ir atsipalaidavimo pratimai reguliuoja nuotaikų kaitą, padeda atrasti ir palaikyti vidinę ramybę ir džiugiai laukti savojo stebuklo atėjimo.

20151019121607-74768.jpg

Ar mankštintis yra saugu?

Jei nėštumo eiga nekomplikuota, taip, mankštintis yra saugu. Nereikia atsisakyti judesio saugant savo vaisių. Tiesiog pasikeitus kūno formoms reikia šiek tiek prisitaikyti. Labai svarbu tinkama trenerio priežiūra, parinkti krūviai, taisyklinga laikysena. Tačiau prieš imantis mankštos, pasitarkite su savo gydytoja ir atvykite gavusi jos leidimą.

Nuo kada galima pradėti?

Mankštintis paprastai rekomenduojama nuo 4-ojo nėštumo mėnesio, kuomet visos pagrindinės vidinės ir išorinės vaikelio kūno struktūros jau susiformavusios, o būsimoji mamytė jau apsipratusi su besikeičiančiu kūnu. Svarbu, kad jos taipogi jau nebevargina vadinamoji nėštumo toksikacija – nyksta vangumas, pykinimas, atsiranda daugiau jėgų, kurių kaip tik ir prireiks mankštos metu.

Į ką turiu atkreipti dėmesį treniruotės metu?

Mankštos metu reikia nuolat sekti savo savijautą: ar nesvaigsta galva, nemuša karštis, niekur neskauda. Pajutus bet kokį silpumą, svaigumą, reikia sustoti: gal būt judate per intensyviai – stabtelkite pailsėti tiek, kiek norisi; gal būt jūsų padėtis netaisyklinga – pradėkite pratimą iš naujo ar pasidėkite pagalvėlę, kad būtų patogiau. Visada pasitarkite su trenere. Pajutus rimtesnius pokyčius, mankštos lankymą sustabdykite – reiktų kreiptis į gydytoją ir išsiaiškinti priežastis.

Būtina nepamiršti vandens – išgerti po stikline prieš, per ir po treniruotės. Sveikintina mankštintis reguliariai. Tvarkinga rutina nėščiosios organizmui yra kur kas geriau nei chaotiškas ramybės ir aktyvios fizinės veiklos periodų kaitaliojimas.

www.stimulus.lt

Tad kvietimą į tris mankštas dovanojame EGLEI - EGLUTE P!

Jums parašysime e-paštu platesnę infomaciją. Žinoma, po kiekvienos mankštos lauksime jūsų atsiliepimo. 

Na o kitoms nėštutėms bus kitos staigmenos...laukite :)

LePukuota LePukuota 19. Oct 2015, 22:39

O kaip smagu, galvoju jau irgi kaip reikes mankstintis pradeti nuo antro trimestro, tik laiko tam turbut tik isejus i dekreta atsiras, kitaip nezinau is kur laiko ir jegu reiktu rasti treniruotems.