ROBERTA: Tuk tuk, mamyte, ar jauti?

ROBERTA: Tuk tuk, mamyte, ar jauti?

13. Dec 2013, 18:55

Sveikos ! Ši savaitėlė pralėkė taip pat greitai, kaip ir kitos, bet paliko neišdildomus prisiminimus . . .

Prisiminimas Nr.1. – PATS SVARBIAUSIAS – Coliuko/ės prisilietimai – it angelo sparnais paliesta . . . Taip, taip, pagaliau jaučiu savo mažo stebuklėlio švelnius spurdenimus, jie primena drugelio plazdėjimą, trapų prisilietimą. Regis, kai kalbu su savo colyčiu/te, ypač vakare -  jaučiu lengvus spurdesius, nežymius, trapius, bet tikrai JAUČIU. Tarsi atsakytų į mano nuoaltinį kalbinimą. Juk mamos balsas – tai kas neatsiejama nuo mažo žmogyčio vystymosi ne tik jam saugiai esant pilvelyje, bet ir tik tik išvydus pasaulį . . . Tad taip ir šnekučiuojuosi su savo mažyliu/e ir vis dėkoju D., kad atsiuntė tokią nuostabią dovaną – man. Ačiū. Šie potyriai jau nugulė prisiminimų dienoraštyje, sentimentaliai, su išraizgyta data,valanda, jausmais, kurie užplūdo TĄ akimirką . . .Miela ir ne kitaip.

Prisiminimas Nr.2. – trumputis poilsis su vyru, sūnyčiu ir vyro broliu. Trumpam – parai ištrūkome į Aqua pailsėti, pasiplaukioti ir atsipalaiduoti. Smagu – vienareikšmiškai, ir prisiminsiu ilgai, nes greit nepavyks išsprūsti, juk laukia malonūs rūpestėliai. Tik truputį apmaudu, kad pasirodo nėštukėms lyg ir galima viskas, bet negalima nieko. Kai praeitą kartą buvome čia su vyru, kažkaip nepasinaudojau puikia procedūra, pasirinkau paprastutę, kad kuo greičiau spruktume leistis smagiais kalneliais ar mėgautis karštais burbuliukais. . . o šįkart, galvojau sau, reikia išbandyti bent vieną naudingą procedūra, ir ką ? NEGALIMA. Tad vėl pasirinkimas paprastutė procedūra. Nors šį kart, nei kalnelių nebandžiau, nei procedūrom nesimėgavau, visgi išdrįsau įlysti ne pačion karščiausion pirtelėn – penkios minutės – tiko.  Visgi poilsis smagus ir naudingas.

 20131213211426-54861.jpg

Prisiminimas Nr.3. – šiek tiek „plaukuosenos apkarpymo“ – čia vėl pramoga man. Truputis kirpčiukų, hm, visai nieko.

Sudie aukštakulniai ! Mėgstu aukštakulnius, batus su platformomis, bet, deja nėštumo kalendoriai sako, jog verčiau juos pamiršti, visgi ir žiema nosiuką kutena, o pusiausvyrą praradus tikrai nenorėčiu pakenkti savo aukseliui ir aukotis dėl grožio . . .Čia jau džiūgauja vyras – mat, jam mano 12 cm (max) kulnai, platformos ir kiti „kablukai“ mažų mažiausiai – ne prie širdies. Kągi, triumfuoja – žieminukai su patogia pakulne – turiu pasakyti tikrai smagus pasirinkimas.

Mano coliukas/ė, pasak nėštumo kalendorių jau maždaug avokado dydžio, hm, bet pilvukas staigiai šoktelėjęs į priekį, regis nedidėja . . . ko nepasakyčiau apie savo apetitą. Ryte būtinai tik nubudus turiu sukramsnoti bent obuoliuką, bananą ar dar ką, kol pusryčiai garuos ant stalo, nes kankina, hm, kaip čia pasakius ? ŽVĖRIŠKAS alkis. Stengiuosi maitintis sveikiau – ir turiu pasakyti jaučiuosi geriau – valgau dažniau, po mažiau. Labai mėgstu įvairias salotas, negaliu be jų, beveik nei dienos, dar gardus kepsniukas su mėgstamu pievagrybiu padažu, bluvytės, mmm . .. bent jau kartą dienoje turi būti toks sotus, gardus patiekaliukas. Na, gana apie tai, nes teks vėl bėgti kažko užkrimsti . . .

Taigi iki pasimatymo su mažuoju/ą liko 2 savaitės ir 5 dienos. LAUKIU nesulaukiu kada vėl pamatysiu tas mažutes rankytes, kojytes . . . na dar truputėlį palauksiu. Nėštumas išties ypatingas laikotarpis, tuomet visa aplink ypatinga, ypatinga esi pati, nes nešioji savyje YPATINGĄ būtybę, kuri su savo gimimu atneša į pasauly naują istoriją, savą misiją šiame gyvenime. . .

Na, o savaitės maratonas baigiasi kiek su visokiausiom nuotaikytėm, nes matomai tie ruošos darbai – šveitimai, dėliojimai, šio to sunkesnio pakilnojimai – nelabai į gera, tad gale dienos, kaip kad šiandien jau nelabai ko noris, tik greičiau pasiketi lovą . . . BET užsispyrimo niekas neatims – ir Kūčias sutikti tikiuos naujuose namučiuose. Šiandien su sunyčiu jau ir eglutę papuošėm ten, kur bus, ne,palaukit – YRA mūsų namučiai. Smagu.

Papuošėm eglutę ir pas močiutę.

20131213211620-22111.jpg

Atsiprašau už truputį „padrikas“ mintis, bet šiuo metu visur lekiu, skubu tad stengiaus surašyti tai, kas regis dabar man aktualu. Kita savaitė laukia ypatinga – dovanėlių pakavimas, linkėjimų rašymas ir štai žiū – šventės mylimų žmonių rate. Galų gale naujieji ir sūnaus gimtadienis, mano pipiriukas bus visų 5 metukų vyras – laikas bėga it pašėlęs . . .

O ši vaizdai - man primena sušąlusius vasaros prisiminimus, pakelia žygiuojančius maudytis vaikus į netoliese esančią smagią "maudynę" . . . Kelią, kuriuo važiuojant tiek sutikome stirnaičių, zuikių, lapių, Gulbių pakelės apsemtoj baloje, ir net gervę . . .

20131213211951-12617.jpg

20131213212028-75765.jpg

20131213212058-29983.jpg

Visgi sustokim kartais tame pasiutusiame milžiniškame voverės rate, nusišypsokim ir pasakykim sau, artimui, draugui – kas tuo metu šalia, ką taip seniai norėjos pasakyti – galbūt myliu, pasiilgau, tu esi brangus man . . . Nes visa sukasi, nesustoja, žmonės esantys šalia dabar – rytoj gali nebebūti, tad būkim nuoširdūs, džiaukimės buvimu kartu DABAR.

Smagios ruošos prieš šventes, nepamirškit ir savęs – poilsio ;)

Roberta.

16 nėštumo savaičių: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

16. Dec 2013, 18:44 pypse

Dekui 😀 Kirpciukai kitu kart 😀 o ideja bus 18sav lygiai po menesio,nes buvo 14 😀

pypse pypse 15. Dec 2013, 16:04

Su plazdėjimais. su jūsų koduota kalba. ah, smagu kaip ėmgaujiesi😛~

kur kirpčiukai? kur idėjos- foto kita?😛~ laukiam laukiam kaip paaugai😀

14. Dec 2013, 11:36

Taip, as irgi skaiciau 😀 tai man dar teks palaukti, o jus plazdenkit 😉

14. Dec 2013, 09:43

16, ryt bus 17 😉 Matyt, pagalvojei, kad judesiukus anksti juntu, aš ir pati nemaniau, kad taip greit, bet antras vaikiukas, skaičiau, kad juntama kartais anksčiau - man pasisekė plazda coliukas/ė 😀

13. Dec 2013, 22:50

O kiek jums jau savaiteliu? Kaip gera tau jau, pagaliau sulaukei 😉 megaukis!!!!