GINTARĖ: Ramybės pilna 22- oji nėštumo savaitė!

GINTARĖ: Ramybės pilna 22- oji nėštumo savaitė!

02. Feb 2014, 23:41

Sveikutės Mamytės ir MK,

Palyginti su praeita savaite, šioji buvo tiesiog ramybės pilna. Ir tik dėl to, kad tėvelis grįžo namučių. Jaučiausi rami ir saugi. Tai ir supratau, jog kai tėvelio nebuvo, atrodo, kad neturėjau kažkurios savo kūno dalies. Ale ot, jautruolė :)

Kaip mūsų sūnelis? Gražus skaičiukas 22- tiek jau mums savaitėlių. Super greitai praskriejo. Liko visai nedaug. Šią savaitę sūnelis gana ramus, arba mamytė taip galvoja. Darbe plušom pakankamai, tai mažai ir jaučiau mažylį. Matyt, irgi ramus sau kaip belgas, kad tetukas grįžo. Nors prieš keletą dienų labai sunerimau. Iki šiandienos vakar ir užvakar jaučiau maudimą pilvo apačioje, plius dar vaikas mažai judėjo. Maniau, jog per išeigines, jeigu dar taip bus, lėksiu pas midwife - daktaryte. O, bet, tačiau ( kaip sakydavo mano pradinių klasių mokytoja :) ) šiandien pipiriukas išsijudino netikėtai, kai feniksas iš pelenų, ir pradėjo breiką šokti ryte... O tada ramuma... O tada geruma... Ir Kęstukas pirmą kartą matė guziukus ir dažnai pajautė sunytį, sako : sako duok penkis :). Ir sunelis tetukui tik bum bum... Jau matau juos abu besiilsinčius prie TV ir kramsnojančius saldainius :). Oj, čia tik viena iš vizijų, jų turiu begalę...

Paaukštinimas. Ne ne ne, ne mano, o tetuko. Šią savaitę buvome nuvykę pas vyro bosą, turėjome pokalbį dėl jo paaukštinimo. Kadangi, bosas mane puikiai žino, pradirbau pas jį kone tris metus, tai mes nusprendėme važiuoti kartu ir pokalbyje dalyvauti kartu. Jis visiškai neprieštaravo, o tik sakė, puiki šeima, viską daro kartu. :) Taigi, kelionė pas jį buvo labai ilga ir varginanti. Į priekį kai važiavome buvo gana saulėta ir šviesu. Tačiau ten užsibuvome, plius, bosas vakare buvo užsakęs staliuką vakarienei, tai iškart pamaniau, grįšime laaabai vėlai. Na, bet neskubėsim pagalvojau. Po puikios vakarienės išsiruošėme namo ir še tai tau, kaip šlapiu skuduru per veidą, lietus pasipylė kai iš kibiro. Ir visą kelią, galvojau, kad tik pasiektume saugiai namus, o iki namų visos 2h. Įpusėjus šeip netaip, patekome į automobilių spūstį, teko važiuoti aplinkeliais, o vis dar lietus nepaliaujamai pliaupė... Namus pasiekėme vėlai... Buvau baisiausiai pavargusi ir išsekusi. Šiuo metu, jokių ilgesnių kelionių! O šeip didžiuojuosi savo vyruku tapus vienu iš parduotuvės vadovu! Šaunuolis! Bučkis tau ;).

Nėštumas į naudą. O čia suprasti reikia pažiūrėjus į pagrindinę šios savaitės foto. Prigaminau tėvelio grįžimo proga. Tiesiog įkvėpimas užpuolė! Anksčiau nekepdavau. Iškepiau savo pirmuosius mandarininius ir bananinius keksiukus, varškės pyragą ir special purų varškės apkepą savo mylimukui. Buvo patenkinti visi, šveitė viską išsijuosę. Ot buvo šventė namuose :). Manau, tai bus dažniau, man prisipirkau visokių skardų. Gaminsim! Receptus planuoju papublikuoti rubrikoje " Moterų klubas".

Įspėjimas darbe. Ką gi, jau daviau įspėjimą darbe, jog išeinu į motinystės atostogas kovo 1 d. Weeehooo! Tikrai labai laukiu. Aišku, galvojau dirbsiu ilgiau, bet man darosi per ilgai, per vėlai. 11 valandų per dieną jau per daug. Šią savaitę supratau, jog nusprendžiau tinkamai. Labai pervargau. Gal dėl to ir kyla pilvo maudimai apačioje.  O čia, Anglijoje motinystės atostogų gali eiti nuo 6 nėštumo mėnesio. Gali dirbti ir iki galo. Tiksliai nežinau kaip Lietuvoje. Reikės savo bosiukui nunešti pažymą dėl mokėjimo. Tai tik 9 mėnesius gausiu 90 % savo algos. Ir tris mėnesius neapmokamų. Tai gaunasi atostogose gali būti tik metus, ne du metus, kaip Lietuvoje... Na, smulkmenas dar aiškinsiuosi :). Į darbą planuoju negrįžti, planuoju kibti į mokslus, o ir mažojo tokio mažo be manęs nenoriu palikti... Na, turiu planų, reikia tik išlaukti :)

Šią savaitėlę kaip ir tiek! Šios savaitės šūkis -  Storėkim, kad paskui būtų ką numesti :)! Ačiū, kad skaitote mielosios! Geros visoms savaitės!

Būsima mamytė Gintarė!

 

22 nėštumo savaitė: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg 

 

13. Feb 2014, 17:51

Ner uz ka 😀 sekmytes Tau!

12. Feb 2014, 11:36

O, ačiukas Fernele. Matai, dar pati nesinagrinėjau. Galvojau prieš išėjimą pažiūrėsiu. Aš žinau, kad man reikėtų grįžti į darbą kai mano vaikas bus 9 mėnesių. Bet kad maternity trunka beveik metus- ne klydau. Aš apie save net negalvojau, nes į darbą negrįšiu 😀 Ačiū už info.

11. Feb 2014, 16:14

Sveikinimai tavo antrai pusei su paaukstinimu! 😀
Grazus straipsniukas, bet turesiu Tave siek tiek nuliudinti. Parasei, kad 9 men gausi 90% algos, kas yra netiesa. UK pagal istatymus nuo pirmos isejimo dienos i maternity (tavo atveju skaitysis nuo kovo 1d) 6 savaiteles gausi 90 % savo algos, likusias 33 savaites gausi i savaite £135 svarus. Tokios cia yra taisykles, kad maternity trunka 39 savaiteles. 6 savaiteles apmokamos 90%, likusios 33 visoms vienodai nepriklausomai nuo tavo atlyginimo £135 svarai i savaite.
Taip pat rasei, kad gali buti motinystes atostogose metus, kas yra netiesa. Nuo isejimo datos pridek tas 39 savaites ir 3 nemokamus menesius, Tavo atveju gautus, kad Tau reiktu gryst i darba kai leliukui bus 6 men, plius 3 men nemokamu tai 9 men savo leliuka turesi palikti. Todel visos cia ir stengiasi kuo ilgiau dirbti, kad po to galetu kuo ilgiau su savo vaikeliu pabuti 😀
Jei turi kokiu klausimuku tai gali klaust, nes as jau daug maz issinagrinejus sia sistema 😀

10. Feb 2014, 00:26

Man 21 saaitė tai storėju ir storėju baisu darosi, bijau, kad per daug neišstorėčiau😃

04. Feb 2014, 18:16

Tikrai skanus išėjo. Pirmi ir neprisvilę 😉

04. Feb 2014, 12:41

Aciu mergaites kaip visada 😉 Linkiukai! 😉 👍🌷

04. Feb 2014, 08:36

Gintare, kaip visada - NUOSTABU!!! Kūrybinga mergaitė esi 😉 judėk ta linkme 😉🌷

pypse pypse 03. Feb 2014, 23:35

ha, prajuokinai net ant nakties

03. Feb 2014, 10:20

Kaip visada super duper nuotaikingas straipsniukas. 😉

02. Feb 2014, 22:39

Aciu mergytes 😉 Utopija, dar tiksliai neapsisprendziau, bet linkstu i organizavimo sriti. Visada to norejau. Tik reikia cia pasiklausineti kainas ir t.t...
Cia tik vizija 😀 Bet kada nors labai noreciau 😉

02. Feb 2014, 22:09

Oj kokia saunuole busima mamyte!

02. Feb 2014, 21:55

Siltas mielas straipsnis kaip viduomet. Saunuole,labai skaniai kepiniai atrodo 😉o ka planuoji mokytis? Smalsu paliko 😀