Pirmas susitikimas!!!

03. Oct 2015, 16:52

Labas !

Ši savaitė ypatinga tuo, kad pirmąkart pasimatėm su mažuoju pilvelio gyventoju! Antradienį iš pat ryto buvau užsiregistravus pas savo gydytoją. Keliavom visi trys. Gydytoja pasibičiuliavo su vyru ir mažąją, ir likus tik su gydytoja, ji sako „turbūt su antra kruopa atėjai“. Sakau „taip“. Maniau, gausiu pylos, kad per greit, kad nedaviau organizmui pailsėt, bet visi nuogąstavimai buvo be reikalo. Kartu pasidžiaugėme, pasitarėme kaip dirbsime per šį nėštumą.

Pati pirma mintis, kai nėštumo testas parodė dvi juosteles „o kaip su maitinimu krūtimi?“ Mano dukrytei kitą savaitę 1-eri ir aš dar matinu krūtimi. Buvau galvojus maitint iki pirmo gimtadienio, bet planas mano neišdegė. Kuo labiau noriu mažint maitinimų skaičių per dieną, tuo labiau mažajai reikia to pienuko. Tarsi nujausdama ar žinoma, kad jos džiaugsmą noriu „atimti“, ji įsikabinus manęs laikos ir kieto maisto labai ne daug valgo. O kam gi, jei prisiglaudus prie mamos, be didelių sunkumų gali prisisiurbti pieno iki valios :) Kadangi sumažint maitinimų kartų nepavyksta, o valgo ji per dieną kokius 5-6 kartus, naktį irgi panašiai, tai aš ir nebesukau sau galvos – valgyk kiek nori ir kaip ilgai nori. Taigi, kai sužinojau apie antrą mažą žmogiuką iškart puoliau skaityt ar tai vienas mažulis netrukdo kito vystymuisi ir augimui. Mano džiaugsmui viskas ok, gydytojo K.Vasiliausko knygoje apie tai daug kalbama, gydytoja irgi nebarė, bet visgi patarė palaipsniui nutraukt maitinimą. Argumentas, kad mažajam pilvelio gyventojui nepritrūktų kalcio, kad yra tikimybė, kad mažulio dantukai gali būti silpnesni. Visa tai sudėliojus, apsvarsčius daviau sau ir dukrytei laiko ir galutinę datą nusistačiau kaip kelrodę - Naujuosius metus.

Nėštumu dar niekam nesigyrėm, išskyrus labai artimus draugus, su kurias pasimatėm tą patį antradienį. Kadangi įspūdžiai buvo labai švieži, o kalba pakrypo apie nėštumus ir vaikus, pasidžiaugėm, kad nauja gyvybė mezgasi mūsų šeimoje. Visiem kitiem planuojame pranešti po kritinio laikotarpio, t. y. 13-os savaitės, man mūsų šeimoje yra buvę ir taip, kad pirmo trimestro pabaigoje viskas nutrūko… Todėl ir čia rašydama vis galvoju ir kryžiuoju pirštus, kad tik greičiau tos savaitės ateitų. Sėkmingo laukimo ir Jums !!!

LePukuota LePukuota 04. Oct 2015, 23:00

Lengvo nėštumo 🌷🌷🌷