Namų ruoša nėštumo metu: darbų pasiskirstymas

Namų ruoša nėštumo metu: darbų pasiskirstymas

05. Mar 2018, 09:58 Solveiga25 Solveiga25

Iki nėštumo daugumą namų ruošos darbų atlikdavau viena pati. Žinoma negaliu skūstis, vyras, kad ir kaip sunkiai dirbdavo, bet atrasdavo laiko prisidėti prie namų tvarkymosi.

Laukiantis dėl prastesnės savijautos ir besikeičiančių kūno formų atėjo metas namų ruošos darbus šiek tiek paskirstyti. Bet kaip gi tai padaryti, nesukeliant konfilktų?

Man pasisekė, kad mano vyras yra supratingas ir su juo nereikia labai daug ginčytis priimant vienus ar kitus sprendimus.

Todėl imamės namų ruošos plano kartu. Kad abi pusės liktų išgirstos susėdome ir šį procesą padalinome etapais:

I etapas - parengtas nuolatinių darbų sąrašas. O, kad būtų dar lengviau darbai suskirstomi į kasdieninius, atliekamus kartą per savaitę ir tie, kurie gali būti atlikti kartą per mėnesį. 

II etapas - būtiniausi darbai išskiriami ir pažymimi, kaip svarbiausi.

III etapas - nė vienos pusės nenuskriaudžiant pasiskirtome, ką mielai atliktume patys, o ką perleistume vienas kitam.

 

Galūtinis rezultatas: Galiausiai suprasdama, kad vyro darbas yra išties nelengvas ir namuose norisi tik ramybės bendrai pasitarus leidau jam atlikti kelis darbus, kurie man šiuo metu yra sunkiausi arba dėl vienokių ar kitokių priežasčių negalimi:

  • šiukšlių išnešimas;
  • siurbimas su dulkių siurbliu;
  • katės tualeto valymas, kadangi nėštumo metu to ypač nepatartina daryti besilaukiančioms, todėl vyras be problemų sutiko šį darbelį nuolatos daryti.

Tai pagrindiniai darbai vyrui, kurie man palengvina kasdienybę. Kadangi antrajame trimestre jaučiuosi pakankamai gerai ir kupina jėgų visus kitus darbelius galiu atlikti ir pati. Kadangi judėdama jaučiuosi geriau nei tiesiog gulėdama ir nieko neveikdama. Žinoma būna ir tokių dienų, kai besitvarkant apima silpnumas, tuomet vyras suprasdamas perima reikalingiausius atlikti darbus, leidamas man pailsėti.

Tiesa, juk dar turime ir mąžąjį pagalbininką Matuką, kuris kartoja mūsų veiksmus ir padeda "tvarkytis". Dažniausiai iš to išeina dar didesnė netvarka, bet jis labai stengiasi mums padėti, todėl net negali būti jokio pykčio.

O kaip Jūs pasiskirstote namų ruošos darbus ? :)

RenataŪselienė RenataŪselienė 05. Mar 2018, 11:40

Kokie šaunuoliai😀 Mano nėštumo metu vyras taip pat siurbė namus, ir tas laikinas darbas tapo jau nuolatiniu😀