Justinos blogas: Mūsų pirmasis kartas renkant vardą vaikeliui

Justinos blogas: Mūsų pirmasis kartas renkant vardą vaikeliui

19. Jan 2016, 10:13

Šią savaitę mano pilvelio gyventojui 26-a savaitė. Atsimenu, kai tik sužinojau, kad esu nėščia, pagalvojau, kad 9 mėnesiai tai gana ilgas laiko tarpas. Esu gana nekantri, tad svarsčiau kaip reiks išlaukti 40 savaičių kol pamatysiu savo vaikelį. Daugiau nei pusė nėštumo jau yra praėję ir stengiuosi neskubėdama džiaugtis smagiomis laukimo akimirkomis.

Man patinka pirmieji kartai. Mes su vyru net turime sudarę sąrašą pagal kurį bandome pirmuosius kartus. Kaip pvz. šiemet išmėgintas skrydis oro balionu. Nėštume taip pat daug ką visos išbandome pirmąjį kartą. Norėčiau pasidalinti, kaip pirmąjį kartą rinkome vardą savo vaikeliui.

Maždaug apie 15 savaitę nusprendžiau, kad metas apsvarstyti galimus vardus būsimam vaikeliui. Gal kiek ankstoka, tačiau nenorėjau, kad šis reikalas būtų paliekamas paskutinėms minutėms, kam bereikalingas stresas? Į nėštumo pabaigą ir taip begalės darbukų mūsų lauks. Juolab nežinau kaip jausiuosi pati. Jutau, kad tam atėjo tinkamas metas. Tuo metu tiksliai dar nežinojome kas pilvelyje gyvena. Ir dabar juokiausi, kad dėl lyties visiškai būsime tikri, tik man pagimdžius.  Iš pradžių man atrodė, kad laukiuosi mergaitės. Gal labiau norėjau mergaitės, nes pati esu moteriškos lyties atstovė ir atrodo, kad su mergaite viskas bus paprasčiau. Kai nuvykome echoskopo peržiūrai 12 savaitę, daktarė 80 proc. teigė matanti mergaitę.

Vardus rinkome kartu su vyru. Paprašiau, kad jis užrašytų po 10 mergaitiškų ir berniukiškų vardų. Aš dariau tą patį. Truputį paskaitinėjau vardus internete, pasižiūrėjau populiariausių vardų sąrašus. Mergaitiškus vardus surašyti buvo gana lengva, berniukiškus kiek sunkiau. Pastarajame sąraše įrašiau vardą, kurį išgirdau paauglystėje, tas vardas man pasirodė labai gražus ir pagalvojau, kad jei kada pagimdysiu sūnų, jį norėčiau pavadinti Kristupu.

Galvojau, kaip reiks nuspręsti kokį vardą duosime būsimam vaikeliui, kaip rasime kompromisą su vyru. Svarsčiau jei gims mergaitė gal duosim mano sugalvotą vardą, jei berniukas atiteks vyrui garbė suteikti vardą. O jei vyro sugalvotas vardas man bus visiškai negražus? Esu girdėjusi iš draugų, kad renkant vaikui vardą kyla barniai. Tėvai nepriima vieningos nuomonės ir nei vienas nenusileidžia. Tad šiek tiek bijojau, kad gali taip nutikti ir mums... Pamaniau, kad būtų teisinga, jog vardą duotume tą kuris sutaps mūsų sąrašuose. O kas jei nesutaps? Giliai širdyje tikėjau savo vyru, jo skoniu renkant vardus.

Ir štai nekantraudama grįžtu po darbo, užkandę lengvą vakarienę, čiumpame savo sąrašus ir atsargiai skaitome vardus. Kolkas jo vardai gana įprasti, mano pagrindinis kriterijus, kad vaikui būtų duotas toks vardas, su kokiu savo aplinkoje nepažįstame nė vieno žmogaus. Ir štai vyro sąraše gana dažni vardai, šiek tiek apima apmaudas, o jis mano vardams iškart randa keistus palyginimus, kaip Lėja, jam alėja...

Tačiau, didžiausiai mano nuostabai iš mergaičių sąrašo sutampa du vardai ir aš jau džiaugiuosi, jei gimtų mergaitė, mes ją pavadinsime Leonora. Pradedame skaityti berniukiškus vardus. Vyro sąrašas mane vėl suglumina: Jonas, Vytautas, Aurimas, Kristupas ir t.t. Tada aš perskaitau savąjį ir apibraukiame Kristupo vardą sąraše. Nesiveldami į ilgas diskusijas su džiaugsmu nusprendėme, kad jei gims mergaitė ją pavadinsime Leonora, jei berniukas – Kristupas.

Tiesa, renkant vardus į sąrašus aš taip pat domėjausi šių vardų reikšmėmis. Vardų reikšmėse radau mums su vyru būdingų bruožų.

Šiai dienai esame išrinkę tokius vardus, neatmetame galimybės, kad gimus vaikeliui, kada ji pamatysime jis gali gimdamas su savimi atsinešti vardą.

20 savaitę, mane apžiūrėjusi daktarė 100 proc. patikino, kad pilvelyje gyvena berniukas. Manyje viskas apsivertė aukštyn kojomis, iki to laiko pasąmonėje galvojau, kad bus mergaitė. Tačiau apsidžiaugiau, kad turėsiu galimybę užauginti puikų sūnų ir tikrai žinau, kad mus sies labai stiprus ryšys.  Berniukai labai myli savo mamas, o užaugę jomis rūpinasi. Nežinau ar tai ženklas, ar sutapimas, bet nuo 9 savaitės kai su vyru pradėjome daryti pilvuko nuotraukas aš joms pasirinkau žydros spalvos palaidinę. Nusprendžiau, kad pozuosiu su ja, visose pilvuko nuotraukose. Tuo metu, pagalvojau, jei gims berniukas ši spalva puikiai tiks.

Taigi, mano pilvelyje gyvena Kristupėlis ir tikiuosi jam vieną dieną pagimdysiu sesutę Leonorą.

Linkiu ir Jums įsimintinų vardų rinkimo Jūsų kūdikėliams! :) Justina

 

LePukuota LePukuota 19. Jan 2016, 14:57

Varduko rinkimas man ir "baisiausioji" dalis 😃 Kristupas labai gražus vardas berniukui, pati kažkada galvojau apie šį varduką, bet aplinkoj jau tiek daug Kristupų, kad savam niekaip jau ... 😀 turbūt paskutinę minutę susigalvosim 😀 kad ir vaikiukui priliptų 😀

19. Jan 2016, 11:18

Dėkui 😀 Mes taip pat pradžioje galvojome apie Elenoros vardą, tačiau nenorėjom, kad trumpintų ir vadintų Elena, tad nusprendėm, kad mums labiau tiktų Leonora 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 19. Jan 2016, 10:54

Nuostabūs vardai - man Kristupas labai tinka ir mažam berniukui, ir suaugusiam vyrui. Toks brandus, nenuvalkiotas.
O apie Leonorą galiu tik pridurti, kad aš auginu Eleonorą 😃 Mes rinkome tarp Elenos ir Eleonoros, net gimus mažylei porą savaičių svarstėme kaip kaip kaip pavadinti ir dabar esu šimtu dešimt procentų tikra, kad pasirinkome teisingai! Eleonoros vardas susilaukia susižavėjimo šūksnių visuomet.