Mane pykina!!! arba antras nėštumas žada būt kitoks

Mane pykina!!! arba antras nėštumas žada būt kitoks

24. Sep 2015, 14:55

Labas ! Mano vardas Dalia ir esu vieną iš tų laimingųjų, kuri dalinsis savo blogu artimiausiais 30 savaičių. Mamyčių klube lig šiol buvau pasyvi vartotoja, ieškanti informacijos apie mažylių auginimą ir tikrai ne kartą radusi :)

Trumpai ir konkrečiai: man 30 metų, auginame beveik metų dukrytę, o šis nėštumas buvo planuotas ir lauktas, kad tarp vaikučių nebūtų didelio amžiaus skirtumo. Nėštumas pradinėje stadijoje - 8 savaitė.

Pirmas nėštumas buvo tikrai lengvas, skraidžiau kaip ant sparnų, nei pykinimas, nei rūgštis, nei nemiga manęs nekankino, dirbau iki 36 savaitės ir tik paskutines savaites lepinau save poilsiu. Jei ne ištinusios kojos paskutinį mėnesį ir dieną prieš gimdymą mane išgązdinęs hemorojus, būčiau sakius, kad viskas paprasta ir lengva.  Tai panašu, kad visa tai galiu pamiršt, nes visa savaitė kaip negaliu pakęst kvapų. Mane pykina nuo visko! Vos galiu prisiverst suvalgyt kąsnį. Nors draugaut su tualetu dar neteko, nuolatinis šleikštulio jausmas burnoje darosi fuiiiiii... Tai man nauja ir nežinoma. O kaip kovojate su šleikštuliu Jūs? Antras dalykas, kuris man naujas - mieguistumas. Turbūt galėčiau miegot ir miegot, miegot ir miegot. Mano dukrytė dar miega pietų miegelio bent du kartus, tai progą nusnūsti randu ir aš :)

Pas gydytoją dar savo nebuvau, vizitas kitą savaitę. Kai nėštumas ne pirmas, daugiau mažiau žinai kaip viskas būna, o nuėjus labai anksti gydytoja nelabai ką gali pasakyt. Kitas mano delsimo momentas dėl to, kad nesu apsisprendus ar pas tą pačią gydytoją noriu prižiūrėti nėštumą. Pirmąjį nėštumą prižiūrėjau privačioje ginekologijos klinikoje. Buvau patikimose rankose, gydytoja rami, išmananti savo darbą, bet kada buvo galima paskambinti jai pasiklausti ir tikrai ne kartą mane nuramino, kad viskas gerai. Bet yra kita medalio pusė, kad visas tas malonumas, grubiai skaičiuojant, gavosi apie 500 Eur (apie 1800 Lt). Nors šeimos finansai mūsų neriboja, visgi tai pakankamai didelė suma, kad aš pasvarstyčiau. Pas tą pačią gydytoją gal būtų viskas aišku ir paprasta, bet gyvenimas gal dėl to ir įdomus, kad visada gali rinktis ir išbandyt ką nors naujo, pvz., susibičiuliaut su kitu/-a gydytoju?

Pirmam kartui tiek.

Su geriausiais linkėjimais, Dalia

24. Sep 2015, 15:15 LePukuota

Būsim blogo draugės? smagu 😉 lekiu paskaitinėt ką jau esate prirašusios ir lauksime kitų mamyčių prisijungiant 😉

LePukuota LePukuota 24. Sep 2015, 15:13

Sveika prisijungusi 🌷 man taip pat su pirmąja pradžioj nėštumo buvo daug lengviau, o dabar.... stengiuosi gukšnoti vandenį su citrina ir lengvai užvalgyti, bet tas pykinimas turbūt neišvengiamas, nes kiekvieną rytą ir vakarą kankina, dieną gal truputį aprimsta, bet daugybė kvapų tiesiog kelia šleikštulį... tikėkimės, kad antram trimestre palengvės 😉