ROBERTA: Laikas sūnui, truputis laiko sau ir dovanų karštinės pradžia

ROBERTA: Laikas sūnui, truputis laiko sau ir dovanų karštinės pradžia

06. Dec 2013, 16:44

Sveikutės ! Ši savaitė kupina lėkimo ir skubėjimo, su prieskonėliu laiko sau ir daaaug laiko su sūnumi.

Dabar jaučiuosi kaip ant sparnų tiesiogine to žodžio prasme, tas bėgimas, lėkimas visai nevargina, na nebent vakare apima nuovargis, bet toks gana malonus.

Savaitė kupina įvairių darbelių – vis dar ruoša būsimuos namuos, be remonto darbų pirkinių įsigijau tokius mielus, su kuriais jau tikiuosi šį savaitgalį namai dar labiau „kvėpuos“ būsima šeimyniška idile. Tai – kalėdinė eglutė (tiesa vis dar neišpakuota, nes laukia lempučių), keletas girliandų, na ir žaisliukų pradžiai, visi kiti – mūsų rankų darbeliai. Regis, visa ima alsuoti jaukumu – savos nuotraukos pamažu „tūpia“ spintelėse . . .Smagu ir visai nesvarbu kas ką galvoja.

Kitas malonus dalykėlis – dovanos. Na kaip gi be jų ? Žinoma pirmoje eilėje „užmasinti“ žaislų akcijų suskubome įsigyti dovanas sūnui, kuros saugiai slepiasi ir laukia šlovės minutės. Dovanėlės artimiems – bus su trupučiu savo rankų darbo, trupučiu saldaus, trupučiu sentimentalaus – taip, kad pasijustų kalėdinė dvasia.

Truputis laiko sau – trečiadienį ištrūkau kirpylėlėn, pasisekė laimėti nemokamą kirpimą – tad mano gana ilgoki plaukai truputėlį patrumpėjo, bet negaila – rezultatas atrodo sveikiau ir šauniau – veidas gražiai „įrėmintas“ kirpčiukuose. Dar rytoj žadu apsilankyti kirpykloje – reikia „išbaigti“ naują įvaizdį, kuris pasak artimų – nblogai pritinka. Tikpasirodysiu jau kitame dienoraščio puslapyje.

Daaaug laiko sūnui. Stengiamės kartu nuveikti kuo daugiau. Tradicija tapęs advento kalendorius, vėl džiugina sūnų (apie jį papasakosime savaitiniame bloge – pirma savaitė ir pasirodysim). Užduotys, kurias daro su užsidegimu. Užsiimam ir kitokia veikla – toliau raideles mokosi, konstruktorius dedam, valgyt gaminame. Žodžiu, nuo ryto lig vakaro – kartu. Bent, kol nekeliauja į darželį – planuojam jau kitą savaitėlę. Juokauju, kad patirties su vaikiškais užsiėmimais jau turiu.

 20131206164130-85708.jpg

20131206164232-57159.jpg

Ateinati savaitė dar smagesnė – sekmadienį ištrūksime sukaktyvių proga, kaip ir tradiciškai parai į Druskininkus, tik šįmet su sūnumi ir vyro broliu. Poilsis mums – pramoga vaikams. Laukiam nesulakiam. Tad kitai savaitei įspūdžių bus – pažadu.

Šią savaitę buvau vizito pas daktarytę. Kraujuko tyrimas ir pagaliau tapau OFICIALIA nėštuke, nes gavau nėštukės kortelę, nežinau kodėl, bet taip miela pasidarė, įkvėpta emocijų grįžus susiradau ir pirmojo vaikučio knygutę . . . Gera prisiminti, gera vėl patirti. Taigi, patarė vitaminų kolkas nevartoti – tyrimai puikūs, tad prisakė pasilikti prie folinės rūgšties vartojimo . .. Na, o kitas PASIMATYMAS su mano coliuku/e sausio 2 dienukę ! Numatytas skriningas, kurio metu tikiuosi gal netyčia coliuko/ės lytį pasakys. Nors labiausiai noriu pamatyti kaip paaugo, išgirsti, kad viskas gerai. Būsime įkopę į 19 savaitėlę . . . Tad laukiu su nekantrumu, ir jei viskas gerai gal ir vyrui išeis kartu eiti, tuomet ir vyresnėlį vesčiausi pažinties su būsimu mažyliu/e. PRANŠIŠKI sapnai. Nors sapnais netikiu, bet kai laukiausi sūnyčio, naktį prieš einant ultragarso tyrimo, susapnavau, jog laukiuosi berniuko ir mano nuostabai – tai pasitvirtino. Šįkart sapnavau mergytę, bet tai manau tiesiog pasamonės „logika“, nes norėtųsi porytės. Visgi mano nuojauta kužda, kad būsiu pagerbta tarp vyrukų. O kaip bus – sužinosiu vėiau, dabar begalo džiaugiuosi ir su nekantrumu laukiu, ruošiuosi šventėms, gyvenu laukimu.

Nėštumo kalendorius man labai patinka

Aplodismentus skiriu Mamyčių klubo iniciatyvai sukurti nėštumo kalnedorių, kuris kas kart prisijungus, paskatina vėl ir vėl skaityti, domėtis. Man labai patinka. Paisau patarimų, kurie išties naudingi.

Ypač patinka sekti kaip paaugo, kaip vystosi leliukas, koks svoris, ką geba. Įsivaizduoju ir kaskart su šypsnea glostau pilvuką. Tai jau mūsų ritualas. O savaitės posakis kaskart nuteikia pamąstymui.

Straipsniukai supažindina su esama situacija, nuramina, jei atitinkamą savaitę iškyla būdingos tam tarpsniui problemos ir pasiūlo patarimą.

Tad vienareikšmiškai kalendorius naudingas ir reikalingas, tad neabejoju seksiu juo ligi pat susitikimo su savo coliuku/e.

Atsisveikinu iki kito dienoraščio puslapiuko ir skubu ruoštis miesto eglės įžiebimo šventei . Gero vakaro !

Roberta

15 nėštumo savaičių: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg