Kūčių vakarienės meniu

Kūčių vakarienės meniu

22. Dec 2020, 17:12 owiduke owiduke

Artėja mano pačios mylimiausios ir gražiausios metų šventės. Tik širdyje nėra taip smagu. Kažkaip susiklosčiusi situacija baugina. Mano saviizoliacija pasibaigs per Kūčias. Atrodo turėčiau džiaugtis, bet pasidaro neramu ir baugu kaip pagalvoju.. Šiemet šventės bus kitokios. Visas veiksmas vyks tik namuose, nebus jokių artimųjų lankymų, svečių. Ribojamas eismas. Ir net jeigu norėsis su šeima nuvykti kažkur pasivaikščioti, reiktų pasirinkti netolimą vietą. Nes panorėjus aplankyti gražią gamtos vietą kitoje savivaldyje, turbūt teks tik pasvajoti apie tai. Bet gal ir gerai, mažiau judėsim, mažiau COVID-19 turėsim. 

Iš kitos pusės, juk XXI amžius.. Turim išmaniuosius telefonus, įvairias pokalbių programas ir bet kada galim susirašyti ar susiskambinti su savo pačiais brangiausiais žmonėmis. Reikia tik noro. Pora mygtukų paspaudimų ir galim ne tik išgirsti artimo žmogaus balsą, bet net ir pamatyti jį savo telefono ekrane. Nėra taip blogai.  

Dar vienas šių metų švenčių pliusas, kad mažiau reikės praleisti laiko prie puodų. Nereikės ruošti begalės patiekalų ir jų didelių kiekių, kad užtektų visiems. Žinoma, planuojam šventinę Kūčių vakarienę su tradiciniais patiekalais, bet manau jų kiekis ir įvairovė bus gerokai mažesnė, nes sėdinčiųjų prie stalo bus taip pat gerokai mažiau. Planuojam su šeima išlaikyti tradicijas, turėti 12 patiekalų kaip ir kasmet, bet visko po truputį. 

Šių metų mūsų Kūčių vakarienės meniu: 

1. Aguonpienis;

2. Auseles su grybais (mielinės bandelės su grybais, tai turbūt visų močiučių tradicinis Kūčių patiekalas, be šio patiekalo neįsivaizduoju Kūčių vakarienės)

3. Silkė su porais ir obuoliais;

4. Silkė su kažkuo (galvoju gal su cinamonu ir svogūnais, bet dar neapsisprendžiau);

5. Kepta žuvis orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis;

6. Keksiukai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu;

7. Sumuštiniai su lašiša;

8. Brusketos su tuno užtepėle;

9. Riešutai;

10. Vaisiai;

11. Sūriai;

12. Kisielius.

Tikimės nepersidirbti besiruošdami vakarienei ir nepersivalgyti sėdėdami visi drauge prie stalo.