Kas yra strijos ir kaip su jomis kovoti?

Kas yra strijos ir kaip su jomis kovoti?

02. Sep 2019, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Strijos tai estetinis odos defektas – šviesiai rožiniai ar balti į randus panašūs odos ruoželiai gilesniuose odos sluoksniuose. Tai atsitinka tuomet, kai oda negali atlaikyti tempimo, ji trūksta ir odoje susidaro pastebimos linijos - ruoželiai.

Kova su strijomis yra sunki, todėl svarbiausia yra prevencija. Svarbu nuo pat nėštumo pradžios skirti didelį dėmesį odos priežiūrai, ypač krūtinės, pilvo ir klubų sritims.

Svarbiausi dalykai, kuriuos reikia žinoti:

1) Rekomenduojama naudoti drėkinamąsias priemones nuo strijų. Priemonėse turėtų būti vitaminų (vitamino A, E, C), provitamino B5, aliejų (ricinos, vynuogių sėklų, migdolų, avokado, simondsijų ), mikroelementų (cinko ir silicio). Priemones nuo strujų turėtumėte pradėti naudoti nuo pirmųjų nėštumo savaičių, nes - jei strijos jau atsirado, deja, jau per vėlu ką nors padaryti;

2) Odą pratinti prie kontrastingo dušo, šiltą vandenį pakeičiant šaltu vandeniu ir atvirkščiai. Tai ne tik sustiprina imuninę sistemą, bet ir pagerina odos būklę;

3) Odos šveitimas ar pilingas kartą per savaitę pagerina odos elastingumą ir sumažina strijų riziką;

4) Dėvėti patogią liemenėlę. Ji turi būti nei per maža, nei per didelė. Taupymas perkant liemenėlę gali  sukelti netgi krūtų deformaciją. Tokiu atveju tai gali paveikti ne tik krūtinę, bet ir stuburą bei pačias pieno liaukas.

Būtina atsižvelgti į tai, kad odos elastingumas ir daugelis kitų jos savybių yra paveldimos. Jei mama turėjo strijas, gali būti, kad dukra jas taip pat turės. Tam turite būti psichologiškai pasirengę.

„Maria“ serijoje siūlomas laiko patikrintas „Maria Maternity“ kremas nuo strijų, skirtas odos priežiūrai patiriančiai didelį odos tempimą nėštumo metu ir po gimdymo.

Speciali odos priežiūros formulė, kurioje yra aliejų ir vitaminų, pasižymi šiomis savybėmis:

• padeda sumažinti ir užkirsti kelią strijų susidarymui;

• padeda išlaikyti odą švelnią, stangrią ir elastingą;

• apsaugo nuo odos sausumo, sudirginimo ir diskomforto.

  • Veikliosios medžiagos: ricinos, saulėgrąžų, avokado, migdolų, vynuogių sėklų aliejus, vitaminai A ir E, provitaminas B5.
  • Sudėtyje nėra parabenų, hormonų ir biostimuliatorių.
  • Naudojimas: 2 kartus per dieną masažo judesiais tepkite pilvo sritį, klubus, krūtinę, kol kremas visiškai įsigers į odą. Paskutiniu nėštumo trimestru ir pogimdyminiu laikotarpiu kremą rekomenduojama vartoti kelis kartus per dieną.
  • Pakuotės tūris: 200 ml. Pagaminta Šveicarijoje.
luksed15 luksed15 08. Nov 2019, 08:39

Jų nereikia slėpti, tai yra moters grožis http://www.nelysk.lt/grozis/