Jurgitos blogas. 32 savaitė: laikas ruošti kraitelį. Patarkit!

Jurgitos blogas. 32 savaitė: laikas ruošti kraitelį. Patarkit!

12. Apr 2015, 08:34 kodelcia kodelcia

Dar viena savaitėlė nuskubėjo šuoliais. Mano pilvelio gyventojas aktyviai spurda ir vis primena apie save.  O tai ir džiugina, nes jei būna ramesnis, tai man neramumas: ar jis gerai jaučiasi?

Pagal įvairius nėštumo kalendorių aprašymus mūsų mažasis broliukas dabar turėtų sverti maždaug 1700 g ir yra apie 43 cm.  Kas dėl internetinių  nėštumo kelndorių, tai mėgstu kas savaitę pasiskaityti apie mažylio vystymąsi. Kažkaip visai smagu žinoti, kaip jis ten viduje keičiasi, auga, didėja.

Vieną savaitę išsitinginiavusi jau imuosi po truputį ruošti kraitelį. Nuoširdus AČIŪ ir Mamyčių klubui bei jų rėmėjams, kurie prisidėjo prie šios misijos vykdymo: gavom labai praktišką ir naudingą siuntinuką su mėginukais ir Huggies sauskelnėmis.

Kraitelio ruoša. Išties nemažą dalį kraitelio jau turiu. Visa tai likę nuo pirmojo sūnelio. Taigi būtiniausių daiktų (vežimėlio, lovytės, autokėdutės, vystymo lentos) pirkti jau nereikės.  Jau spėjau peržvelgti ir atsirinkti taip pat nuo pirmagimio likusiųjų kūdikiškų drabuželių, kurių dalies net net nebuvau apvilkusi. Kol kas atsirinkau 1-3 mėn. kūdikiui tinkančius rūbelius. Susidarė nemaža krūvelė. Reikia juo išsiskalbti, išsilyginti, paruošti naudojimui. Tik štai netikėtai iškilo klausimas: kokiomis skalbimo priemonėmis juos skalbti? Prieš ketverius metus, kiek pamenu, skalbiau angliškomis skalbimo priemonėmis, kurias buvo pervežusi sesuo. O štai Lietuvoje kūdikių drabužiams tinkamų skalbiklių nesu pirkusi (vienintelis pavadinimas, kurį žinau, berods Neutral. Bet ar jie išties geri?

Taigi, mielosios, patarkit:

KOKIAS SKALBIMO PRIEMONES TINKAMAS SKALBTI KŪDIKIŲ DRABUŽIAMS JŪS NAUDOJAT (-OT) IR REKOMENDUOJAT?

 

kodelcia kodelcia 14. Apr 2015, 10:08

Dėkui , kad pasidalonot patirtimi, kaip tik PC buvo akcija Bobas milteliams, tai pabandymui nusipirkau nedidelę pakuotę 😀 Jeigu kas, žinosiu, ko dar ieškoti 😀

lina_baj lina_baj 13. Apr 2015, 11:14

Aš skalbiu su Neutral arba Balance neutral (lyg taip vadinasi). Alergijų nepasitaikė, išskalbia pusė velnio taip 😀

Liucyte Liucyte 12. Apr 2015, 19:15

Tiesa, dar esu bandžiusi skystą skalbiklį Balance - irgi visai nieko 😀

12. Apr 2015, 18:05

Aš taip pat skalbiau su Ringuva, patarkuodavau to muilo ir įdėdavau į skalbimo mašinos būgną kartu su skalbiniais, vėliau, ieškodama patogesnio varianto, skalbiau su skystomis vaikiškomis priemonėmis...

kodelcia kodelcia 12. Apr 2015, 16:43

Na va, ačiū. Apie Bobas, Ringuva nebuvau girdėjusi. Reikės, ko gero ir vienų, ir kitų pabandyt 🌷 Žiūrėsim, koks kainos ir kokybės santykis.

Krisliukas Krisliukas 12. Apr 2015, 12:30

visų rūbams skalbti naudoju skystą Ringuvą, anksčiau naudodavau Amway skystus skalbiklius, Neutral

Liucyte Liucyte 12. Apr 2015, 11:45

Iš pradžių naudojau ūkišką muilą, o dabar Neutral: pirmąkart išbandžius visai patiko, daugiau ir neeksperimentuoju 😀