Ir kas taip veržiasi į mūsų šeimą?

Ir kas taip veržiasi į mūsų šeimą?

27. Jan 2014, 10:55 motinysteveza motinysteveza

Sveikos, mamytės. Ilgai svarsčiau, ar pasakoti savo nėštumo istoriją, ar pasilikti sau... Vis dėlto nusprendžiau pasidalinti, juolab, kad lankausi čia, MK, ir skaitinėju kitų mamų istorijas, kurios vienos tai įkvepia, iš kitų kažką sužinau, kitos istorijos sujaudina, kitų tiesiog įdomu paskaitinėti :).

Kas manęs dar nepažįstat, auginame jau dvi dukrytes (2m ir 6m.) :).

 Taigi viskas nuo pradžių...

 Sugriaunant planus

Liepos mėnesio rytas. Susimąstau, kad kažkas ne taip. Lyg jau vėluoja mano raudonosios dienos... Paskaičiuoju - gal 2 dienos... Truputį pasiblaškiusi, skambinu vyrui:

- Žinai, galbūt laukiuosi.

 - Ne, nesąmonė, neįmanoma... Kartu jau beveik dvylika metų, negalime suklysti :). (Mūsų dukrytės buvo suplanuotos).

- Palaukim dar keletą dienų, tada nusipirk nėštumo testą, kurio greičiausiai ir neprireiks :).

Aš nenurimau, atidžiau paskaičiavau, kad ne 2, o jau visas 5 dienas vėluojama. Kai jau tiek daug dienų, nėštumo testas teisingai parodys bet kuriuo paros metu. Taigi nieko nelaukdama nulėkiau į vaistinę. Ryškūs du per kelias sekundes. Tuomet dar nesupratau savo jausmų.

 Štai taip per keletą valandų patampau nėščia  :) - netikėtai, neplanuotai, sugriaunant planus...

Supratau, kodėl pastaruoju metu buvo ypatingai sunku rytais bėgioti krosą - pabėgus vos kelis metrus -sunkuma sunkuma, nors visai neseniai ir 5 km buvo įveikiami.

 Prireikė keletą dienų, kad suvoktume, kas nutiko. Žinia, buvo netikėta, regis, labai ne laiku, bet nesidžiaugti negalėjome. Vyras naujieną spėjo draugams ir kolegoms paskelbti neturint nei 6-7 savaičių.

 

Stebuklas iš dangaus

 Sutapimas, kuris įstrigs man ilgam - tuo metu prieš porą savaičių virtualiai pasimetusiai draugei, kuri pasisakė, kad laukiasi neplanuoto trečio vaikelio, norėdama ją padrąsinti, nuginti visas neigiamas mintis, pasakiau, kad šeimoje neplanuoti vaikai yra tikrų tikriausi stebuklai iš dangaus. Palinkėjau, neįtardama, kad jau pati tokį patį stebuklą nešioju savyje. Buvo labai nuoširdus palinkėjimas... Gimdysim abi savo neplanuotas trečiąsias atžalėles labai panašiai - kovo mėnesį - 1-2 sav. skirtumu.

 

 Įspėjimas

 8 sav. pajutau, kad stipriai sušlapau. Nulėkiau į tualetą - kraujas! Gausus! Puoliau į paniką, nes esu jau prieš antrąjį vaiką turėjusi ankstyvą persileidimą. Nesąmoningai pradėjau šaukti: "Neišeik, nepalik mūsų". Mažėlė atlėkė iš kito kambario, atsakė: "as sia, mama, niekuj neisėjau. Va, paziujek". Aš nereaguodama toliau šaukiu savo, o dukrytė savo.... :) Paskabinau vyrui, jis žaibo greičiu atlėkė ir visi kartu išdūmėm į Kauno klinikas. Abu tylėjom, bet mūsų tyla reiškė - praradom. Tokias išvadas pasidarėm dėl ankstesnės mūsų patirties.

 Beje, atvažiavusi į ligoninę, gavau pylos. Kodėl paprastą dieną kreipiuosi į juos , o ne į savo ginekologę. Jei nieko rimto nebus, reikės susimokėti. Gydytojas kelis kartus piktai moralizuojančiu tonu (nei trupučio nešvelninu situacijos) iškoneveikė mane. O aš lyg vandens pilna burna tylėjau ir ašarodama linkčiojau galvą. O mintyse galvojau, kam kraujuojančiai nėštukei važiuoti į polikliniką? Juk kraujas -rimta priežastis... Vyro šalia nebuvo, nes gaudė mažėlę po koridorius. Būtų drėbęs jam ką nors atgal... Iš kitos pusės kaip ir pateisinu tuos gydytojus - ligonių iš tiesų daug ir visi su rimtomis priežastim. Sukasi jie kaip bitelės.

 Galų gale mane apžiūrėjo. Lyg antrą kartą įvyko stebuklas- širdelė plaka! Naujas žmogutis nepaliko mūsų! Aš vėl į ašaras -šįkart iš laimės. Placentos atšoka- reikalingas gulimas režimas. Taigi tris dienas ligoninėj, savaitė labai atsargaus elgesio namie, paskui vis drąsėjau drąsėjau ir įsivažiavau į visiškai normalų gyvenimą ritmą. Ginekologė po echoskopo apžiūros patvirtino, kad viskas labai gerai, net nesimato žaizdelės vietos, kur ta placenta buvo atšokus.

 Šį įvykį priėmiau kaip įspėjimą, kad reikia save labiau saugoti, dažniau pagalvoti apie naują gyvybę, o tai nėra paprasta, kai jau augini du vaikučius.

 

Kokia mūsų stebuklo misija Žemėje ?

 30 sav. ginekologė trečią kartą patvirtino, kad laukiamės mergytės. Vyras, žinoma, nori sūnaus (pavardės pratęsimui....). Bet abu vienareikšmiškai pripažįstam, kad labai neteisinga naujos gyvybės atžvilgiu turėti kažkokių lūkesčių, o ypač dėl lyties. Turime tikėjimą, kad pakenksim savo vaikui, jei labai kažko norėsim, o jis nepateisins mūsų norų. Nors visiems ir sakau, kad laukiamės mergytės, bet pati to visiškai rimtai nepriimu- echoskopai gali klysti. Laukiu savo vaiko be jokių lūkesčių.

Bet manęs vis neapleidžia mintis - kokia misija bus šios naujos gyvybės. Kodėl ji taip stipriai veržiasi į mūsų šeimą? Laukiu nesulaukiu savo trečio stebuklėlio...

O vaikams labai sunku nepasakyti, ko laukiam - jie nori konkretumo. Tai dukrytės sesutę jau vadina vardu. Vyresnėlė Deimantė be galo be krašto laukia. Tai mane džiugina, nes ji jau turi tokios patirties: jos jau nebeatbaido, kad mama didžiausią savo laiko dalį skirs leliukui, kad pirmenybė bus jam, kad teks ir palaukti, kad reikės ir pagalbos, ir dalintis ir t.t. O buvo laikas, kai Deimantė piešdama šeimą, sesės nepiešdavo. Paklausta, kodėl, atsakydavo, kad tai yra laikas, kai Mila dar nebuvo gimusi - akivaizdžiai parodydavo, kad pavydi... O dėl mažosios Milos šiek tiek nerimauju, jai bus nauja patirtis ir jai bus sunkiau, ji dar turės praeiti visus pavydo ir susitaikymo etapus. Tikiu, kad bus sėkmingai :).

 

Įdėčiau daugiau dukryčių foto, bet kompiuteris buvo nulūžęs ir vis dar informacija neperkelta...

Tikiuos, po kokių dvejų metelių trise taip linksminsis...

20140127104215-18265.jpg

 

20140127104318-48609.jpg

Aš visuomet sakau, vaikus gimdome ne sau, o broliai , sesės vieni dėl kitų...

20140127104341-37368.jpg

Padeda užkopti :)

20140127104400-40741.jpg

 

Akvilė

http://auginustebukla.blogspot.com/

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20140127121538-58903.jpg

20131107142804-15245.jpg

motinysteveza motinysteveza 27. Jan 2014, 19:02 dikuza

čia MK komentaruose esu pasisakiusi dar prieš ligoninę... 😀 manau, nemažai narių jau žinojo 😀

27. Jan 2014, 14:23 krisliukas

įdomi mintis apie tuos atėjimus, verčia susimąstyti🤓|

27. Jan 2014, 14:23

oho kiek ilgai išsaugota paslaptis👍 aš taip negalėčiau 😀 linkiu, kad viskas būtų gerai 😉

27. Jan 2014, 13:56

kaip super, kad dalijatės tokiomis nuoširdžiomis istorijomis 😀 man nerealiai patinka jūsų straipsniukai 😀
gražaus, ramaus likusio nėštumo ir visad smagu iš jūsų sulaukti žinių 😉 🌷

motinysteveza motinysteveza 27. Jan 2014, 13:42

krisliuk, su paskutine pastraipa labai labai sutinku 😀

atomine, ačiū 😀 Jums taip pat 😀

Ineta, labai tikėjausi, kad perskaityti ir atpažinsi save! 🌷🌷🌷

27. Jan 2014, 12:58

visada seku tavo pastus Akvile 😉 puikiai prisimenu ta diena kaip mane padrasinai..tie zodziai kad šeimoje neplanuoti vaikai yra tikrų tikriausi stebuklai iš dangaus, mane priverte susimastyti, ir dbr kaskart juos prisimenu, kad tikrai ne veltui vaikuciai beldziasi i si pasauli, ir si dziaugsma reikia priimti aukstai iskelta galva😀 mano baimes greitai pasimirso del neplanuoto nestumo ir sis stebuklelis lb laukiamas kaip kad ir kitos dvi dukrytes pries tai 😀 jau nebedaug beliko ir supuosim savo stebuklelius ant ranku 😉linkiu laimes ir kantrybes Jusu graziai seimynai mano virtuali likimo drauge 🌷

27. Jan 2014, 12:39

Kaip gražiai aprašėte, net susigraudinau...iš visos širdies linkiu stiprybės, sveikatos ir darnos Jūsų nuostabiai šeimynai 😀 Būkite laimingi visi drauge 😉

Krisliukas Krisliukas 27. Jan 2014, 11:07

perskaičiau ir prisiminiau save, kai netikėtai lyg perkūnas iš giedro dangaus atėjo žinia apie trečią nėštumą 😀 tada net patikėti negalėjau, kad taip gali būti man 😀
pamenu, ginekologė mane paguodė, kad netyčiukai - būna patys geriausi nuostabiausi vaikai..
dar pamenu, kad tada Dievulio prašiau, kad jeigu jau siunčią mums dar vieną gyvybę, tegu nepagaili kantrybės ir sveikatos...
stiprybės,bus smagu sesėms kartu augti 😀
kažkur esu skaičiusi, kad pirmasis vaikas ateina pas tėvus: septynerius metus jis renkasi tėtį, o pusantrų metų - mamą... antras vaikas ateina pas pirmąjį - sesę ar brolį.. trečiasis - pas antrąjį 😀