Idėjos pradžia ir kiti malonūs rūpestėliai

Idėjos pradžia ir kiti malonūs rūpestėliai

28. Nov 2013, 11:56

Labutis, mielas MK, mamytės ! Ši savaitė kupina darbų darbelių, mielų smulkmenų ir naudingų priemonių pirkimo . . .kalbu vis dar apie namučių įkūrimą . . .plušam pamaži. Bet nors ir padirbėjus, apima nuovargis, bet tas uovargis malonus, nes žinau, kad šįmet švęsime KŪČIAS kaip  tikra šeima, pirmi metai, kai būsime TIK mes, SAVO namuose. Kaskart apie tai pagalvojus apima geras jausmas . . . Jau dėliojuos meniu:

Kolkas tai karštas patiekaliukas lašišos kepsneliai pagal Beatą (tikliau gamino pagal kažkurią tai šalį);

Beabejo kūčiukai, kuriuos, kaip ir praeitais metais kepsime kartu su sūnyčiu patys, man jei būna skaiausi;

Na ir žinoma mišrainės, tik gal papildysiu stalą iek kitokiomis, ne vien tradicinėm;

Na ir kaip be tortuko, esu nusižiūrėjus šokoladinį – karamelinį.

O KĄ GAMINATE JŪS ? Skanaus, galbūt tadicinio, neįprasto, o gal turite firminį receptą, kurį giria visa šeima ?

Sutinku, dar gal kai kam kiek ankstoka apie tai kalbėti, bet kuo geriau susirikiuos darbai – tuo smagiau bus vėliau visa įgyvendinti be sumaišties.

Dar smagumas laukia KALĖDŲ EGLĖS puošimas. Ech, jau dabar smagu pagalvojus, visa šeima prie stalo . . . Dovanėlės po egle iš vakaro, o gal Kalėdų rytą. Tikra idilė.

Šią savaitę darbavomės ne tik namų tvarkyme, bet susitariau ir dėl darželio, laukėm žinių ir po dienos sulaukėm – sūnus galės lankyti. Tad šiandien skubu sužinoti kada bus darželio šventė dabartiniame darželyje, o po Naujųjų sūnus jau lankys kitą. Truputį apmaudu dėl jo, kai sako, jog turi čia draugų . . .bet, sakau jog susiras jų ir naujam kolektyve.

Taigi, taigi, tokios žinios iš „žemiško“ fronto. O mano savijauta pagaliau taisosi, valio ! Vėl, regis nesijaučiu, jog laukčiausi, jei ne pilvukas žymiai šoktelėjęs į priekį, kartais man atrodo, kad jis augt pradėjo ne savaitėm, o dienom . . .hm, bet gal taip atrodo tik man.

Na ir lauktoji IDĖJA (pagrindinė foto). Nebus ji šviežutėlė, tikrai jūsų kažkur jau matyta, bet visgi, man pasirodė miela, tad nutariau įgyvendinti. Taigi šią savaitėlę sūnus kaip tyčia išmetė fotoparatą, ir jau spėju nebepataisomai . . . teko skolintis. Na, bet ekspromtu daryta nuotraukėlė, gana nebloga. Tik vyras, regis nelabai gaudosi fotografavime, tad mamytės galva „pakirpta“/. Na, neiko teks pravesti kursus iki sekančio karto.

Tad pasirodome dar kartelį.

 20131128115552-77489.jpg

Sūnus vis nekantrauja, tai kada mamyte, tas broliukas ar sesutė bus ? Kai pasaku, kad teks palaukti vasarėlės (nes data numatoma 2014-06-01), nusimena, mat labai jau nori susitikti. Laiko dar daug gražaus, mūsų coliukas/ė auga, turėtų būti jau netoli 10 cm dydžio. Kągi, auk mažyli/e, mes tave mylim !

Tad augam, pučiamės, didėjam J. Tik šiek tiek keista, kad svoris pradžioje šoktelėjęs aukštyn, pakrito . . .hm, bet kiek skaičiau tai visiškai normalu. Įdomus faktas, kurį perskaičiau, kad coliukas/ė jau turėtų justi maisto skonį, ir kad dabar pradeda formuotis pomėgiai maistui . .. taigi, kokia visgi atsakomybė, tikrai viskas prasideda dar mamos pilvelyje, kiek daug mes galime nulemti. Taigi, dabar reika stebėti, ad maistas būtų kuo įvairesnis, ir nesikartotų situacija kaip su mūsų vyresnėliu: „šito nemėgtsu, nevalgysiu, kas čia per lapai“ ir t.t.

Na, kad jau pradėjau Jūsų klausinėti apie Kūčių, Kalėdų patiekalus tai ir pratęsiu ta tema. Ar jau mažieji pateikė norus Kalėdų seneliui ? Jei nepaslaptis ką pageidauja gauti jūsiškiai, ar patogiau pirkti parduotuvėje ar internetu ? Gal žinote kokių akcijų ? Mūsų mazgiaus norai šįmet – vėžliukų nindzių figūrėlės ir jų mašina.

Taigi, augam, stiprėjam. Laukiam vizito pas daktaryte, ateinatį pirmadienį, pusę 7 ryto teks būti ir registruotis, antraip papulti – jokių šansų . . .

Iki kito puslapiuko coliuko/ės dienoraštyje, o aš skubu skaityti knygutę „Ugdymas prasideda prieš gimstant“, už kurią didelis AČIŪ Mamyčių klubui ir Mijalba leidyklai.

Roberta

14 nėštumo savaičių: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

pypse pypse 28. Nov 2013, 14:43 utopija

Aš tik mačiau kad IKi yra tų ninzių figūrėlių elementarių ir 40 proc nuolaida.

Krisliukas Krisliukas 28. Nov 2013, 14:24

mielas dienoraštukas, mielos nuotraukytės.. lauksim kito dienoraščio puslapio 😀

28. Nov 2013, 13:20 pypse

Yra IKI, nors nėra labai maža, bet žasilų pasirinkimas labai prastas, reikės aplėkti savaitgalį, kol dar laikas, nes vėliau tikrai nesinorės jau dovanom rūpintis, geriau iš anksto 😀

Su vyro tėvuakis gyvenam, koks ten ūkis, ūelis, bet šis tas tikrai, aš jau labai mažai prisidėjau pastaraisiais metais, nes mokslai, pavieniai darbai papuldavo, tai nebeėjau . . .negražu taip, žinau, bet seniai sakiau, ūkis ne man . . . Daržas - kas kita 😀
Kraustysimės, butuką įsigijom nediduką, bet bus gerai, svarbu pagaliau savas kampas 😀

Jum, tai suprantama, nežinia kaip planai pasisuks šventėms, bet bet kokiu atveju, tikiu bus smagu 😉 Dėl fotografavimo, tai nuo mažens labai daug fotkinau aš jį, priprato, dabar jau nebetaip, tik, kai proga yra 😃 Ir fotiko naujo reikės, nes "sutvarkė" vyrukas, na nieko bus proga įsigyti geresnį, seniai svajojau 😀

28. Nov 2013, 13:11 Gintare24

Ačių labai 😉 Beje, jei rasi laisvą minutėlę, visada MK laukiam receptukų 😉

pypse pypse 28. Nov 2013, 12:44

Kiek pamenu jūs gyvenote su vyro tėvais ar ne? Rūpinaisi ūkiu. Kaip dabar keisis jūsų situacija, kur išsikraustėte? ką įsirenginėjate?

Pas mus Kalėdos bus su klaustuku. Neaišku akda kleckas pasibels. Tai nutarėme kad ekspromtu galvosime ką kaip kur švęsime, tik jau tiksliai ne pas mus kaip buvo pernai. Jei turėsim galimybę ir sveiki bus kiti gal kitur prisijungsim kur, o jei ką savo šeimynėlėje paminėsime. Nors tada dičkis ko gero bus nuskriaustas... jam visgi svečiai patinka, pas močiutes patinka ir tt. na suksimės iš padėties kai jau klecką turėsim. tai ir patiekalų negalvoju... bet norėčiau turėti kokį pasiruošus receptuką desertui, ir dar iki to reikia spėti meduoliukų su mažium pasikepti😀 tokie tie ir planai, planuojami bet nenuspėjami

pypse pypse 28. Nov 2013, 12:41

Fainai augate😀 fainai akd sūnus mėgsta fotkintis, maniškis tai per kraujus nenuvarysi... dar jei jo paprašau paspausti mygtuką sutinka, bet jeigu jį noriu... Gal ir gerai kad turėjom profesionalią fotosesiją, vis profesionalas pagaudė kadrų, susitvarkė su mano nenorinčium, nes daugaiu visai neturiu foto, op ir šiaip patys nemėgėjai fotkintis, tai didesnio pilvūzo ir nėra įamžinta.

pypse pypse 28. Nov 2013, 12:40

Roberta, maniškis irgi svaigsta apie figurėles ninzių ir mašiną😀)
babymarket.lt buvo akcija ir ninzėm ir mašinoms. Nežinau ar dar yra. O jei turite IKI parduotuvę šalia tai ten 40 proc žaisliukams dabar, o yra ninzių figūrų, tik mašinos niekur nemačiau apart babymarket.lt 😀

28. Nov 2013, 12:27

Sekmes visai jusu seimynelei! 😉 As tai siais metais nutariau daryti labiau netradicini Kuciu stala. Bus lietuvisku patiekalu, bandysiu ideti anglisko akcento ir netgi kinisko 😀 Jau kita savaite pradesim receptuku paieska.