Pirmas trimestras: nerimas

Pirmas trimestras: nerimas

15. Oct 2020, 10:37 Odeta_lav Odeta_lav

Sveiki,

       Tęsiu savo pasakojimą apie nėštumo pradžią, kaip ir rašiau pirmame bloge, organizmas patyrė šoką ir susirgau kūno pūsleline, kai sirgau ir gėriau vaistus, dar nežinojau, kad laukiuosi, bet šiaip ar taip nebūtų būvę kitos išeities, norint pasveikti ir nepadaryti didesnės žalos kūnui, būtų tekę gerti vaistus. Vaistus didelėm dozėm gėriau dvi savaites, po to pasveikau.

        Kadangi "savo dienomis" visada sirgau nereaguliariai - tai mėnesį sergu, po to du nesergu ir t.t., kai turėjau sulaukti tų dienų, o jų nebuvo vėl laiku, nenustebau. Tačiau širdyje kirbėjo keista nuojauta, nusipirkau testą - ir ką jūs manote dvi ryškios juostelės. Šias juosteles gavau, kaip dovaną, Mamos dienos proga. Wow, kiek daug jausmų užpuolė ir džiaugsmo ir nerimo, ir jaudulio, ir ašarų, ir baimės.  Iš kart prisiminiau, kad buvo gerti vaistai, tai pasėjo daug nerimo širdyje, kitą rytą puoliau skambinti į polikliniką,kad priimtų apžiūrai ir patvirtintų nėštumą, aišku buvo karantinas, ne taip lengva ten papulti, bet išsakius visus savo nuogąstavimus - gavau vizitą.

Nuvykus į polikliniką, paklausė, kada buvo paskutinės mano dienos,atsakiau, pagal viską nėštumas jau turėjo būti apie 6-7sav., tačiau pradėjus žiūrėti echoskopu - nieko gimdoje nematė, pasakė palaukiam dar savaitę, jei nieko nesimatys, turbūt bus nesivystantis nėštumas dėl išgertų vaistų ir teks siųsti valymui. Ir kaip po tokios žinios galima ramiai savaitę laiko laukti??? Aišku, aš tiek laukti nenorėjau, grįžus pradėjau skambinti ir ieškoti, kas gali priimti privačiai, pasisekė - radau jau vizitą kitai dienai.

Nuvykus pas gydytoją viską papasakojau, kad niekad reguliariai nesirgau, kada buvo paskutinės dienos ir t.t., tad ji man iš karto pasakė, kad pagal mėnesines, negalima skaičiuoti laiko ir pradėjo žiūrėti echoskopu mane - ir ką, jau gimdoje matėsi mažas mažas taškiukas - laimės ašaros, nėštumas yra ir jis vietoje, jam apie 4sav. Pasisekė, kad ši gydytoja dirba ir mano poliklinikoje,tad persirašiau pas ją ir nutarėm susitikti po 2sav.

      Susitikus po 2 sav., pamatėme, kad jau plaka širdutė, gavau nėščiosios kortelę. Pakalbėjus su gydytoja dėl vartotų vaistų kiekio, ji išrašė man siuntimą į Santariškių genetikos centrą, kad ten viską įvertintų. To vizito teko laukti, kol vaisiui bus 13sav., tad visą laiką gyvenom nežinioje. 

     Apie vizitą - kitame bloge :))