Greta Lebedeva – Kazakevič: ,,Visi gyvename laukimu‘‘

Greta Lebedeva – Kazakevič: ,,Visi gyvename laukimu‘‘

Gretos ir Aleksandro Kazakevičių šeimoje – šventė: pora laukiasi antrojo vaikelio. Mažylis ar mažylė gims - dar neaišku, tačiau jau kovo pabaigoje poros šeima turėtų pagausėti. Greta atvirauja – pirmiesiems šią džiugią žinią pranešusi vyrui ir sūnui, tiesa, vyras labai nenustebo, kaip pati sako, juk visgi tai buvo planuotas nėštumas. Dabar kartu su vyru Greta stengiasi paruošti būsimą vyresnėlį Eldarą sesutės ar broliuko atėjimui bei nuoširdžiai dalijasi patarimais su būsimomis primakartėmis mamomis, kas, jos nuomone, yra itin svarbu ruošiantis vaikelio atėjimui. Apie tai ir ne tik kviečiame skaityti šiame interviu.

Nuotraukų autorė -  Akvilė Razauskienė

  • Greta, papasakokite, kokios nuotaikos dabar vyrauja Jūsų namuose?

Labai geros! Visi gyvename laukimu, norime kuo greičiau apkabinti naująjį šeimos narį!

  • Juk laukiatės jau antrą kartą, kaip vyras ir artimieji reagavo į šią žinią?

Aleksandras sureagavo labai džiugiai! Nuostabos žinoma didelės nebuvo, nes nėštumas buvo planuotas.

  • Kam pirmam pranešėte?

Vyrui ir sūnui. 

  • O ar šis nėštumas labai skiriasi nuo pirmojo?

Pirmas nėštumas buvo sunkesnis, buvo didesnė rizika, tad buvo paskirtas lovos rėžimas porai mėnesių. Psichologiškai ir fizikai buvo tikrai sunkiau. Šis nėštumas atrodo truputį lengvesnis. 

  • Toksikozė nekankina?

Pradžioje buvo, bet viskas susitvarkė nuo 13 - os savaitės. Atsirado ir energija, ir pykinimai baigėsi.

  • Kada numatytas gimdymo terminas?

Kovo pabaigoje.

  • Beje, ar vyras planuoja dalyvauti gimdyme?

Pačiame gimdyme ne. Tačiau iki jo buvo kartu anąkart, tad jei leis galimybės bus ir šįkart. 

  • Esate už ar prieš gimdymo planą? Ar turėjote jį pirmojo gimdymo metu?

Nebuvo jokio plano. Eldaras gimė mėnesiu anksčiau, tad negali žinoti, kaip gali viskas pakrypti. Vienintelį ką turiu, tai gydytoją, kuris priėmė Eldaro gimimą ir šiuo metu rūpinasi mano nėštumu. 

  • O ką manote apie reikalavimą gimdyvėms gimdymo metu dėvėti kaukę?

Turėtų būti labai sunku. Man taip būna sunku su ja parduotuvėje išbūti, o pagalvojus apie gimdymą išvis bėga šiurpuliai. 

  • Sūneliui jau pasakojate, jog netrukus turės broliuką arba sesutę?

Taip! Žino, kad pilvelyje gyvena broliukas ar sesutė, tačiau matyt kaip pačio fakto dar nesupranta, kad turėsime naują šeimos narį. Tačiau vis kartoja, kad laukia atvažiuojant (šypsosi - red.past). 

  • Apskritai, kaip tokio amžiaus vaikui pranešti žinią apie šeimos pagausėjimą? Kaip vaiką tinkamai paruošti, kad gimus antrajam jam būtų kuo mažiau streso?

Manau psichologai gal labiau galėtų papasakoti. Aš neturiu patirties, bet kasdien vis pasakoju mažyliui, kad bus kūdikėlis, kuriuo reikės pasirūpinti ir padėti mamytei su tėveliu. Dabar Eldaras darosi vis sąmoningesnis, protingesnis, tad dar turime kelis mėnesius labiau paruošti jį broliuko ar sesutės atėjimui į šeimą.

  • Kraitelis būsimam vaikeliui tikriausiai jau suruoštas?

Na labai daug kūdikėliui skirtų reikmių ir rūbelių turime nuo Eldaro kūdikystės, o kitus trūkstamus daiktelius manau dar spėsime įsigyti.

  • O kokius daiktus į ligoninę imsite sau?

Visus higieninius dalykus, maitinimo naktinius, kurie yra labai patogu, korsetą. Praėjo jau keli metai, tad reikės viską prisiminti, kad nieko nepamiršti!

  • Ką patartumėte pirmakartėms mamos ruošiantis būsimo vaikelio atėjimui?

Galima daug ką patarinėti, tačiau viskas ateina su patirtimi. Prisiminus savo visus pirmus, dabar būtų daug lengviau, nes tu jau susidūrus su įvairiomis situacijomis ir turi realios patirties. Svarbu kuo mažiau streso! Ir dar kas mano manymu labai svarbu - vyro pagalba ir palaikymas!