Godos nėštumo blogas: "pasivaidenimai" TV eteryje

Godos nėštumo blogas: "pasivaidenimai" TV eteryje

10. Sep 2014, 17:13 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ši, 31-oji, savaitė prasidėjo labai nuotaikingai - tiesiogine prasme užgriuvo visa “Mamyčių klubo” filmavimo komanda ir kamantinėjo mane apie mano nėštumą. Prie filmavimo prisijungė ir mano merginos, tad veikti tikrai buvo ką :) 

Apie ką kalbėjome? Apie laukimą, pokyčius, malonumus, savijautą ir požiūrį - apie viską daug ir atvirai. Niekad nežinai, kaip viskas gausis, kol nepamatai sumontuotos medžiagos. Gal tai bus nuoširdus pokalbis, o gal gąsdinanti patirtis kitoms nėštutėms? Pamatysime po keleto savaičių TV eteryje :) 

20140910143239-97368.jpg

PIRKINIAI

Taigi, po ilgų svarstymų, galiausiai spontaniškas sprendimas - Olivija važinės “Bugaboo Cameleon 2” vežimėliu. GELTONU! Labai labai labai geltonu su šiek tiek mėlynos. Pirkau dėvėtą, bet ta geltona mane tiek pakerėjo, kad nebekreipiau dėmesio. 

20140910143403-74887.jpg

Prie jo dar žadėjau įsigyti automobilinę kėdutę, bet vyro brolio šeimyna nudžiugino, kad gali paskolinti saviškę, kaip tik planuotą pirkti “Maxi Cosi Cabriofix”. Ją turėjo Smiltė, tai pamenu, kaip puikią kėdutę. 

Dabar tik galvoju, kad reikėtų įsigyti “Isofix” fiksavimo sistemą, kad nereikėtų kėdutės rišti diržais, o tik op! ir viskas :) Gal kas naudojote ir turite atsiliepimų ar tai patogu? 

PLANAI

Planuoju Olivijai pasiūti patalėlius, tik reikia paieškoti gražios flanelės. Ir vėl šauksmas tyruose - gal matėte kas nors kur nors?

Taip pat svarstau įsigyti kaučiukinį čiulptuką. Jie nelabai gražūs, bet labai giriami. Ar bandėte?

20140910143259-93993.jpg20140910143319-89876.jpg

 Vis dėl to vieną, manau, reikia turėti. Smiltė čiulptuko “paragavo” vos kelių dienų, kai ją kankino pilvo diegliukai ir iki pusantrų metų nebesiskyrė. Turėdavo net du ir guldama į lovytę vis juos mainydavo - tai pačiulpia iš vienos rankos, paskui kiša kitą iš kitos. Vienas pirmųjų žodžių buvo “DUuu” - reiškė, kad prieš miegelį duok du čiulptukus. Paskui jie prakiuro, pelytė atnešė dovanėlę ir lengvai atprato. 

Eleonora čiulptuką turėjo, bet niekaip nesuprato, kaip juo naudotis. Tai taip ir neįprato čiulpti. Tad po šių patirčių, manau, kad kiekvienas vaikas skirtingas ir vieniems tas čiulptukas vienas būtiniausių daiktų, o kitiems visai nereikalingas. 

KASDIENYBĖ

Smiltė po savaitės darželyje ir labai gimtadieniško savaitgalio (šventėme net dviejų mažųjų draugių gimtadienius skirtingose Lietuvos vietose) apsirgo angina. Geria antibiotikus ir tupi namuose - visą savaitę jokių užsiėmimų ir viešų susibūrimų. 

Eleonora lanko darželį - rytais paniurzga, kad nenori eiti, bet nuėjusi į grupę net neatsisuka. Turbūt tai geras ženklas. 

Aš vis dar kosėju. Turbūt taip kosėdama ir pagimdysiu :D :D Tik jau “Ventolin’o” nebesinori gerti - kažkaip pasitariau su keletu žmonių ir išsiaiškinau, kad jis kosulio negydo, tik praplečia kraujagysles-bronchus ir tampa lengviau išsikosėti. Bet klausimas - kodėl aš kosau? Tai turbūt reikėtų labiau gydyti...? Eisiu dėtis virtų karštų bulvių ant krūtinės ir nugaros - užtikrintas receptas, kuriuo mane gydė mama ir visą gyvenimą išvengiau antibiotikų. 

Tokios 31-osios savaitės tokelės - sparčiu žingsniu į 32 savaitę!

11. Sep 2014, 08:08

Manau geri pirkinukai 👍 apie tokius čiulptukus girdėjau gerų atsiliepimų, nors pati likau prie lateksinių. Žinau tik tiek, kad dauguma neima silikoninių, matyt, per kieti..
Jei kosulys nuo gerklės, tai man labiausiai padeda skalavimas druska + druskos kompresas. Gal dar kokios inhaliacijos padėtų?...
Dėl flanelės - nemačiau, bet jei ieškau kokios medžiagos, tai didžiausias pasirinkimas Gariūnuose. Gal ir flanelės būtų..

pypse pypse 11. Sep 2014, 00:50

Kosulys primena refliuksą. Net jei negraužia...

pypse pypse 11. Sep 2014, 00:50

Soskytė tokia patogu nes pvz užmigus po žandu nenuspaudžia kaip kitos. Bet man ji tiesiog atrodo neskani.
Dėl ryškių spalvų kaip tik pagalvojau šiandien ir apie leliukus, o kokia spalva vidinėje pusėje? Neblaško mažiaus? Bent maniškis dabar pamato kokį arbūzą, pomidorą, melioną, pomidorą (ne maisto ryškaus nieko neturiu) pasidaro šakės, žiūri, atsimerkia, nori imti, na kažkaip blaško labai.
Dėl tv komandos užgriuvimo smagu visai.bus prisiminimas. Lygiai metai praėjo kaip aš susitinku su komanda reguliariai. Negaliu patikėti, kad jau metai... galima prie to priprast 😀)

Krisliukas Krisliukas 10. Sep 2014, 22:24

aš dar visai norėčiau geltonų botų 😛

10. Sep 2014, 21:37 Goda_Mamyciuklubas.lt

Cha cha geras 😃 Pirmyn Goda! Po to dar pasirodys, kad kambario sienų spalva irgi geriau atrodytų geltona 😃

Ot velnias, dabar rimtai užsinorėjau geltono palto.

va kaip tik zaroj mačiau tokius sintetinius geltonus kailinius 😃 😃 jie nuotraukose gal atrodo ir normaliai, bet gyvai - toks ilgas sintetinis geltonas plaukas.

tai dar geriau..geltonas vežimukas tarp pilkų senamiesčio sienų.. mmmm.. o jei dar mamytės paltukas panašios spalvos tai iš viso 😀

Eh, kad pačiame miesto center tas balta balta toks sąlyginis dalykas 😃

Rūgštingumas labai retais atvejais, kad tikrai persistengiu su vaisiais... temperatūros nėra ir atsikosėju smarkiai, bet ta būklė nesikeičia, va kur blogumas

Krisliukas Krisliukas 10. Sep 2014, 17:56

o rūgštingumo nėra? labai dažnai kosulys būna ir nuo skrandžio rūgštingumo

įtariu kaip gražiai geltonas vežimukas atrodys žiemą, kai visur balta balta 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 10. Sep 2014, 17:43

Straipsniais po straipsniais irgi gerai - manau visoms gera gauti "feedback'a" atgal 😃

Na jo, dėl skalbimo tai nepagalvojau... gerai kad tas vežimas toks medžiaginis, tai lengvai ardosi, bus paprasčiau (nors nežinau ar stogelio medžiaga nusiima... 🤔 )

Tai gydytoja nieko blogo negirdėjo, nustatė obstrukcinį bronchitą ir paskyrė Ventoliną. Pagėriau penkias dienas, pagerėjo, tada mečiau tą reikalą (nes labai blogai nuo jo jausdavausi) tai vėl grįžo.

10. Sep 2014, 17:28

Geltona!!! Oi bus darbelio skalbiant 😃 Bet pritariu - labai gražu 😀 Aš savo sūnui turėjau pilką Chicco su geltonom detalėm, irgi alpėjau dėl jų 😃

Apie kaučiukinius čiulptukus kažkaip neteko girdėti.. Kaip aš čia tundra tokia 😃 Bet, tikrai taip, visiem vaikam skirtingi poreikiai šiuo klausimu. Mano Jorė dabar niekur be čiulptuko neina, nuolat girdžiu "tūūūūte..tūūūūūte", o jei susiranda dvi, tai ABI ir susigrūda 😃 Paskui juokiasi iš to, kad mes juokiamės 😃

Linkėjimai Smiltutei..man kažkaip visada liūdna kai vaikučiai serga ☹

O kosulys negali būti kokios alerginės kilmės?.. Ventolinas, taip, praplečia bronchus, kad lengviau būtų išsikosėt, kad kosulys būtų produktyvus 😀 O plaučiuose "ką nors" girdi? Reiktų gydytoją "užlaušt", kad labiau pasigilintų 😀

Lengvo likusio laukimo Goda! 😀

P.S. Persiprašau..kažkaip man čia visas straipsnis po straipsniu gavosi 😛