Gimdymo įstaigos Lietuvoje: apklausos rezultatai apie KAUNO KLINIKINĘ LIGONINĘ

Gimdymo įstaigos Lietuvoje: apklausos rezultatai apie KAUNO KLINIKINĘ LIGONINĘ

24. Apr 2019, 12:16 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gimdymo vietos pasirinkimas - itin svarbi ir atsakinga užduotis, juk būtent čia jūsų taip ilgai lauktas stebuklas - jūsų kūdikis pirmą kartą įkvėps ir pravirks, čia prabėgs pirmosios jo gyvenimo valandos.

Todėl tam, kad jauniesiems tėveliams būtų lengviau pasirinkti, kur gimdyti, "Mamyčių klubas" kartu su „Huggies® Elite Soft“ pradėjo svarbų projektą.

Mes apklausėme per 1800 mamų visoje Lietuvoje, apibendrinome atsakymus apie gimdymo įstaigas mūsų šalyje ir dalinamės straipsnių ciklu apie kiekvieną gimdymo įstaigą.

Straipsniai apima jūsų atsiliepimus apie personalą, maitinimą, palatų/gimdyklų būklę, priežiūrą po gimdymo bei oficialią informaciją apie pačius gimdymo namus (kaip kviekviena įstaiga save pristato). Visa tai padės kiekvienai būsimai mamai geriau susiorientuoti ir pasirinkti gimdymo vietą.

KAUNO KLINIKINĖ LIGONINĖ

Bendras mamų įvertinimas 

O dabar apžvelgsime jūsų atsiliepimus atskiromis temomis:

PERSONALAS/GYDYTOJAI

  • Personalas nuostabus: nuo valytojos iki gydytojų.
  • Gydytojų profesionalumas ir demesys, nuoširdžios šypsenos ir humoro jausmas bandant numalšinti įtampą tokioje situacijoje, nors vykome nesitarę ir tai buvo Kalėdų naktis.
  • Labai patiko akušerės ir gydytojos bendras darbas, rami aplinka.
  • Labai patiko profesionalus, norintis patarti ir padėti personalas (man buvo ekstra atvejis), tad skiriu tik 10 balų šiai įstaigai!
  • Viskas patiko, priežiūra labai gera, personalas nuostabus, į visus klausimus buvo atsakyta.
  • Puiki, nuolatinė specialistų priežiūra, malonus, paslaugus, bendraujantis personalas. Jokio streso, tik geriausi atsiliepimai ir rekomendacijos.
  • Labai patiko malonus bendravimas, besišypsantis kolektyvas.
  • Labai patiko personalas. Visi labai geri ir šilti žmonės. Mano gimdymo metu pasikeitė 3 pamainos.
  • Daktarai ir seselės labai geros bei paslaugios, o akušerės, kurios dalyvavo gimdyme, buvo pasakiškai malonios! Tai buvo mano pirmasis gimdymas, kuris visu specialistų dėka man kelia malonius prisiminimus :) Antrą kartą tikrai gimdyčiau ten pat! 
  • Patiko personalo profesionalumas, malonus bendravimas. Mano poreikiams pritaikyta aplinka.
  • Viskas patiko, nors buvau prisiskaičius ne kokių atsiliepimų, bet viskas vyko gerai, be jokių problemų, patenkinti esame priežiūra gimdymo metu ir po jo. 

PRIEŽIŪRA PO GIMDYMO: 

  • Žindymo specialisto paslaugos po gimdymo, didelis pliusas mamoms - tai vienintelė klinika Kaune, kur turi tokį specialistę - ne šiaip akušerę ar sesutę, kuri verčiau pasiulys mišinuko, jei kažkas vyksta nesklandžiai. Džiaugiuosi savo pasirinkimu. 
  • Čia gimė abi mano dukros. Pirmasis gimdymas užtruko apie 19 valandų, stresas ir visa nežinomybė prailgino viską, rodos, iki kelių parų, kadangi gimėme vėlai vakare, personalas pasirodė tik kitą dieną. Nuo pirmos dienos troškau kuo greičiau važiuoti namo - šalti veidai, jokios pagalbos ar elementarių paaiškinimų, kaip elgtis su kūdikiu. Tačiau antrojo gimdymo net negaliu sulyginti su pirmuoju. Vien tai, kad viskas įvyko vos per keturias valandas, jausmas buvo toks lyg patekau į visiškai kitą ligoninę. Personalas tas pats, bet elgesys visiškai kitoks, sulaukiau tinkamos pagalbos ir paramos bei šypsenų.
  • Per didelis natūralaus maitinimo kišimas, aš nieko prieš jį neturiu, tiesiog paskutinė dukrytė visiškai nusilpo, nes neištraukė krūties, nors rijimo garsas buvo, dėl to labai išseko, bet niekas nekreipė į tai dėmesio.
  • Patiko priežiūra tiek naujagimio, tiek gimdyvės, neturiu nusiskundimų.
  • Nepatiko, kad klausiant apie naujagimį po cezario pjūvio, buvo atsakyta, jog viską sužinosiu vėliau iš vaiko gydytojos.
  • Viskas buvo puiku, išskyrus žindymo specialistę, kurios kompetencija šiuo klausimu man kėlė daug abejonių.
  • Kauno klinikinėje ligoninėje gimdžiau antrą ir trečią vaiką. Su antruoju gimdymu buvo viskas labai puikiai, bet trečio gimdymo metu norėjosi šiek tiek daugiau dėmesio, buvo sunkumų su maitinimu, bet susidarė toks ispūdis, kad ne pirmas vaikas ir kad mama turi pati viską žinoti.
  • Ligoninėje labai rūpinamasi, kad jaustumeisi kaip namie.
  • Nepatiko žindymo specialistės replikos, naktimis budinčio personalo nelabai koks rūpestis (atsainios, kai kurios grubokos). Kiekviena diena ar naktį dirbusi gydytoja, kai paprašydavom padėti pamaitinti, tai kiekviena vis skirtingai aiškindavo ir mokindavo, todėl nėra vientisumo, nesupranti, kas gerai pataria ir kas negerai.

PALATŲ, GIMDYKLŲ BENDRA BŪKLĖ: 

  • Nauja palata, minimali kaina už galimybę vyrui nakvoti kartu, visos palatos vienvietės.
  • Didelis pliusas, kad vyras galėjo dalyvauti visame gimdymo procese, viską matyti, palaikyti ir likti su manimi ir leliuku visas tris paras, nes be jokių problemų gavome atskira palatą. Tai yra svarbiausia, kad visa laiką prieš gimdymą, gimdymo metu ir po gimdymo jaučiausi saugi ir rami.
  • Palatos anuomet, kai gimdžiau, buvo tikrai baisios, bet kiek žinau, dabar jau įvyko remontas ir viskas ten gerai.
  • Aplinka ir palatos reikalauja remonto, bet visa kita tai atperka, juolab, kad tuo metu visas dėmesys tik gimdymui ir vaikui, tuomet to net ir nepastebi.
  • Patiko, kad palatos skirtos vienai šeimai.
  • PalAtoje gulėjome kartu su vyru. Gimdyklos bei palatos naujai renovuotos, viskas labai gražu ir nauja.
  • Patalpos mokamos, bet už jas negavau to, kas priklauso: TV sugedęs, dušas neveikia ir t.t. Gal dabar po remonto viskas pasikeitė.
  • Tiesa, naujai išremontuotoje palatoje buvo prastai atliktas sienų apšiltinimas, todėl personalo paprašėme šildytuvėlio - ir gavome.
  • Vienintelis trūkumas šioje ligoninėje, kad nebuvo palatoje dušo ir tualeto. Reikėjo vaikščioti koridoriais ir palikti naujagimį vieną. Mokamoje  palatoje tikriausiai viskas buvo, bet tuo metu visos buvo užimtos.

MAITINIMAS   

  • Maitinimas - tikra tragedija.
  • Nepatiko šioje klinikoje tik maistas, visiškai jokios naudos ir subalansuotumo nebuvo (gal tik pietums būdavo normalus karštas patiekalas).
  • Manau, kaip ir visose istaigose maistas prastas, nepatiko, bet gal tai dėl to, kad ne jis svarbiausias buvo, na juk maistas ne naminis, prie kurio pripratę esame.
  • Esu vegetarė, tad nevartoju daugiau produktų, nei tik mėsos. Gulėjau 5 dienas ir, jei ne vyras ar artimieji, kurie pasirūpino mano maistu, nežinau ką būčiau valgiusi.
  • Maistas nesubalansuotas gimdyvei.
  • Nepatiko tai, ką valgiau.
  • Man buvo nelabai skanu, bet ko norėti - juk ne į restoraną atvykome.

KITOS SUTEIKTOS PASLAUGOS: 

* Mamos vertino penkiabalėje sistemoje, kur 1 - labai nepatenkinta, 5 - labai patenkinta). Iš viso apklausta 1800 respondenčių.

---

Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ginekologijos skyriuje gimdyvėms sudarytos sąlygos artimos namų aplinkai – kiekviena moteris gimdo atskiroje gimdykloje, kartu su ja gali būti jos šeimos nariai.

Po gimdymo naujagimis neatskiriamas nuo motinos ir savo šeimos narių. Tėveliams sudaroma galimybė būti kartu tiek gimdykloje, tiek palatose po gimdymo. Skyriuje gimdyvės skatinamos naujagimius maitinti motinos pienu, nuolat konsultuoja vyresnioji žindymo specialistė akušerė.

Konsultacijos tęsiamos ir mamoms išvykus į namus (telefonu ar moterims atvykus į priėmimo kambarį). Skyriuje gydomos nėščiosios, sergančios nėštumo sukeltomis ligomis, ekstragenitalinėmis ligomis.

Skyriuje veikia nėščiųjų mokyklėlė ir „ Mamų svetainė". Paskaitos vyksta kiekvieną ketvirtadienį 12 val. 232 kabinete - Mamų svetainėje. Galima dalyvauti kartu su vyrais. 2018 m. baigta viso skyriaus renovacija, atnaujinta visa įranga.

Gimdyklose ir palatose įrengtos vonios, dušai. Nuolatinį gryno oro srautą patalpose neatidarius langų užtikrina rekuperacinė ventiliacijos sistema.

 Vilniaus gimdymo namai

Santaros klinikos Vilniuje

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė Antakalnyje

Kauno klinikos

P.Mažylio gimdymo namai Kaune

20180928094048-68391.jpg

Audra Audra 19. Feb 2020, 14:02

Gimdžiau Kauno klinikinėje ligoninėje. Pas Jūratė Žebrauskiene, ir akušerė Valerija Perminaite. Aš esu nukentėjusi nuo jų. Pirmas vaiko gimdymas buvo atliktas Cezaris,po kelių metų pastojau.Su antra sakė, kad gimdyčiau pati. Prašau maldavau, kad darytų cezarį nedare. Per gimdymą man plyšo gimda, vaiką ištraukė su vakuumu pagalba, mergyte ne kvėpavo. Tik širdute plakė,po kurio laiko atgaivino mano maža Angelėlį. O mane nuvežė į operacinę ,kad sutvarkytų gimda. Operavo mane ilgai, teko kraujo perpilima daryt nes netekau daug kraujo.Šito likimo ne linkėčiau niekam. Ačiū Deivui, kad likom gyvos.

Beliauskaitė Vaida Beliauskaitė Vaida 29. Apr 2019, 19:33

Antroje ligonineje būtų kaip ir viskas gerai.gimdžiau abu vaikučius čia. Ir štai teko nusivilti. Nuotraukuose čia parodomos gerosios palatos.Bet yra dvi visiškai paprastos. Teko gimdyti antroje gimdykloje. Per gimdymą liepė spirtis į lovos čiužinį tiksliau į čiužino siūlę, o dubenį spausti žemyn. Nėra kur kojų pasidėti. Ir dar su tokiu pasišaipymu jauna moteris esi ką negali. Nu sorry negalėjau. Vientelis palengvinimas seseliu šonai į kurios leido isispirti, kai ne išėjo į čiužino siūlę. Šitoje vietoje žiauru. O šeip aplinka sutvarkyta, šviesų gražu, jauku ir šilta. Maistas geras ir skanus. Ne esu išranki. Tokie įspūdžiai.

kodelcia kodelcia 26. Apr 2019, 16:35

Žiūrint į nuotraukas, tai kaip atrodė 2011 metais palatos, ir tai kaip dabar- skirias kaip diena nuo nakties. Į gerąją pusę. Bet ir tada personalas dirbo puikus!