Apsilankymas Genetikos centre

Apsilankymas Genetikos centre

29. Oct 2020, 09:14 Odeta_lav Odeta_lav

Sveiki,

Tęsiu pasakojimą apie savo nėštumą, kaip ir rašiau ankstesniuose bloguose, gavau siuntimą į Genetikos centrą, dėl vaistų naudojimo nėštumo pradžioje. Artėjant vizito dienai, turbūt nemiegojau visą naktį, vis kankino mintys, kaip viskas vyks ir ar viskas gerai su vaikeliu. Atėjus vizito dienai vyras su sūnumi mane nuvežė į Genetikos centrą, kadangi buvo karantinas,  kartu apžiūroje jie dalyvauti negalėjo. Prieš patenkant pas gydytoją turėjau supildyti daug dokumentų - tiek dėl Covid-19, tiek dėl informacijos apie save. Patekus pas gydytoją į kabinetą, papasakojau jai apie savo nerimą, gydytoja paklausė, kiek jau laiko nėštumui, pagal pirminę apžiūrą turėjo būti 12sav.6dienos. Gydytoja pasakė, kad pirmiausia eisim nustatyti, kiek ištikrųjų laiko yra nėštumui, nes jei būtų daugiau nei 12sav.6 dienos, tada ji turėtų perkelti vizitą dar po kelių savaičių, nes tiksliausia apžiūra pirmo trimestro metu turi būti atlikta 11-13 sav., o jei peržengta 13 sav., riba tada tyrimai atliekami vėliau. 

Pradėjus žiūrėti per echoskopą, gydytoja pasakė, kad nėštumui 12sav.4 d., tad patenkame į pirmą trimestrą ir galime tęsti apžiūrą toliau. Gydytoja atlikdama echoskopo apžiūrą, viską detaliai apžiūrėjo - išvada: jokių pakitimų ar nukrypimų nėra, vaisius vystosi pagal normas. Apžiūros pabaigoje paklausė ar noriu žinoti, kokios lyties kūdikis, atsakiau, aišku, kad norim. Tad pagal gydytoją 98 proc., kad turėsim mergaitę, mes dukrą, o sūnus sesę! 

Aišku aš buvau labai labai labai laiminga išgirdus šią žinią, nes visada svajojau turėti sūnų ir dukrą. 

Grįžus į namus, vyrui parodžiau nuotraukas (gydytoja jų daug padarė) ir pasakiau, kad turėsim mergaitę, kad viskas gerai ir augam sveikos. Visi buvome labai laimingi ir pagaliau galėjom atsipūsti ir pradėti mėgautis laukimu :)