Antrojo trimestro džiaugsmai

Antrojo trimestro džiaugsmai

10. Nov 2020, 09:51 Odeta_lav Odeta_lav

Sveiki, 

Kaip rašiau ankstesniuose bloguose, pirmajam trimestre buvo daug nerimo, todėl apie nėštumą žinojo tik vyras, vyro mama, nes reikėdavo mane išleisti į polikliniką ir pabūti su pirmagimiu bei viena draugų pora, daugiau niekam nesisakėm. Po apsilankymo Genetikos centre ir sužinojus, kad viskas gerai, žinią apie nėštumą pasakėm mano tėvams - manau jiems buvo gan lengvas šokas, nes su pirmagimiu daug laiko praleidome pas juos - o jie net neįtarė, kad aš laukiuosi, sako: "pilna jėgų lakstai paskui vaiką, plona kaip visada, jokių nėštumo požymių" :) Ir iš tiesų pirmąjį trimestrą ,apart nerimo, jokių blogumų daugiau nebuvo - nei pykino, nei mieguistumas daugiau ėmė nei įprastai. 

Kadangi buvo vasara tai didžiąją dalį antro trimestro su pirmagimiu praleidome kaime pas mano tėvus - džiaugėmės geru oru, šviežiais vaisiais ir daržovėmis, vis kažkur nuvažiuodavom, kažką naujo pamatyti. 

Dauguma sako, kad su antru nėštumu greičiau pasimato nėščiosios pilvukas, bet, kai susitikdavom su draugais ir jei jie nežinodavo, kad laukiuosi, net neįtardavo, nes pilvuko tikrai nesimatė. Nuvykus pas gydytoją 22 sav., echoskopijai ir ji nustebo, kad dar tokia liekna, nuo nėštumo pradžios buvau priaugus apie + 4 kg. Atlikus apžiūrą gydytoja pasakė, kad vaikelis vystosi pagal savaites, viskas gerai - svėrė tada apie 400 gr., patvirtino dar kartą, kad laukiamės mergaitės. Visi kiti tyrimai taip pat buvo geri.

Judesius su pirmuoju vaikeliu pradėjau jausti gan vėlai, turbūt apie kokią 22 sav., nes placenta buvo priekyje ir gydytoja aiškino, kad dėl to galiu taip greit nepajausti, taip pat yra kalbama, kad su antruoju nėštumu judesius dauguma moterų pajaučia anksčiau, man taip nenutiko - judesius taip pat pradėjau jausti apie 22 sav., bet pojūtis nuo pirmo nėštumo tikrai skyrėsi! Jei su pirmuoju jutau tokius labai nesmarkius ir tai reikėdavo glostyti ir kalbinti pilvuką, kad pajusti, tai dabar visiškai kitoks jausmas - mergina spardosi, vartosi, kaip pašėlus, jau kartais juokomis paglostau ir paprašau pabūti ramesnei :)

Po 22 sav., apžiūros išvykome su šeima prie jūros palydėti vasaros ir atšvęsti sūnaus 2 - tojo gimtadienio., tokia geroji antrojo trimestro pusė, apie užpuolusius vargus - atskirame bloge :)