9 mėnesiai: "Šią savaitę dar negimdykit, o kitą - jau galit" ir nėščiųjų cholestazės šešėlis

9 mėnesiai: "Šią savaitę dar negimdykit, o kitą - jau galit" ir nėščiųjų cholestazės šešėlis

08. May 2014, 18:43

Sveikos, mielos MK mamos, mamytės, mamyčiukės, motinos ir mamukės. Labas MK !

 

Taigi PAM – PARAM PARAM - ši savaitė(prabėgusi) mums buvo jau 36 – oji, visi 9 mėnesiai – nueitas kelias begalo didelis ir jau, regis galiu ramiai laukti, bet kur gi . . .

 

Visų pirma, atsiprašau, kad neturiu kuo papildyti vizualiai savo dienoraštuką – nebeturėjau nei noro, nei laiko, nei abiejų savo vyrukų vienu metu, kad pavyktų įgyvendinti ką sugalvojusi, o ir dabar galvoju, vargei AR SPĖSIU, bet apie viską nuo pradžių . . .

 

9 mėnesių reziume:

 MAŽYLIS:

Apie 50 cm ūgio;

Apie 3 kg svorio;

BET TAI TIK SKAIČIUKAI – tai mažas, putlučiais žandukais mielas, meilės ir džiaugsmo, laimės šviesuliukas, kuris jau greitai greitai pripildys namus PILNATVĖS – tokios, kuri užplūsta žvelgiant į besąlygiškai pasitikinčias tavimi mažo kūrinėlio akis, tokios, kuri priverčia juoktis nuoširdžiausiai, tokios, kuri suteikia ir sūrių ašarų. Mažiuko nervinė sistema vis dar vystosi, širdutė jau pilnai susiformavusi.

 

MAMYTĖ:

+17 kg (ech...) – bus ką veikti.

Nemigo naktelės;

Dubens skausmai;

Kojų tinimas . . .

BET TAI TIK mažmožiai, kuriuos visiškai 100% nusveria aukščiau minėti argumentai apie tai, koks džiaugsmas mūsų dar laukia.

Rutina – dėl mažakraujystės – ampulė geležies, po keleto valandų kalcio tabletukė, per piet – omega 3 kapsulė, vakarop – ampulė geležies, ir prieš miega magnis . . .

 

VYRESNĖLIS:

Truputis užsispyrimo, jog teks miegoti kitam kambaryje;

Daug meilės pilvukui ir mamytei;

Mažų rankyčių pagalba mamytei;

Ir naivūs pasvarstymai apie gyvenimą po broliuko gimimo.

 

TĖTIS:

Išvargęs iki kaulų smegenų nuo darbo, bet neketina sustoti . . .

Mylintisi ir palaikantis, nutylintis, kad ir kiek tų pačių nusiskundimų per dieną girdėtų.

 

NAMAI, DARBAI, PASIRUOŠIMAI:

Pusė kambario nesutvarkyta;

Laukia šveitimas, plovimas;

Lovytės tvėrimas;

Vyresnėlio perkraustymas į kitą kambarį.

BET visa tai mes, tikiuosi dar spėsime.

 

TRUPUTIS LINKSMESNIŲ NUOTAIKŲ:

Buvo mamos gimtadienis – aš nebūčiau aš, net vėlai grįžusi vakare įjau kepti tortuko – paprastas, bet tikrai neprastas – gardus gavosi. ŠOKOLADINIS MĖLYNIŲ TORTAS

 

MAMYČIŲ DIENA:

Kurioziška situacija – atsikeliu ryte – galvoju gal užuosiu kavos kvapą, gal gėlytę gausiu ... o pabundu, mano pyplys dar sladžiai kokį 5 sapną sapnuoja, o vyras jau kitam kambaryje darbuojasi. Kagi, gavloju gal dar sulauksiu staigmenų, padarau pusryčius, sėdim prie stalo – ir vėl NIEKO, po galais, gavloju, gal erzina. Visgi – PAMIRŠO vyras, kad mamos diena, o sūnui neikas ir nepriminė, chi. O kai užsiminiau, sūnus sako – mamyte, bet negaliu sveikint neturiu gėlės – mat jam atrodo, kad gėlė tinkama visomis progomis ir tai geriausia dovanėlė, tada paaiškinau, kad man geriausia dovana apkabinimas ir bučinukas – tą ir gavau. Na, o pasitaisydami mano vyrukai, pakeliui pas močiutes ir mamas, nupirko rožę ir įteikė, vakarop grįžtant ir pasmaguriavimui tortuką mamytei nupirko. Visgi perspėjau, kad kitą met lai būna pasiruošę iš anksto, chi.

 

APSILANKYMAS PAS GYDYTOJĄ:

Viskas būtų puiku, jei ne tas atsiradęs nežinomas niežulys – ypačiai vakare – jau nusikasiau iki šašiukų – SIAUBINGAI NIEŽTI. Pradžioje „nurašėm“ viską remontui – dulkės, purškalas nuo pelėsio, o gal net žydėjimas kaltas (kažkada vaikystėje turėjau alergiją) . . . VISGI šiandien apturėjau vizitą dėl kepenų femnetų tyrimo, ir atsakymas - REIKIA GYDYMO. Vienas fermentas padidėjas, pasak gydytojos gersiu vaistukus, 3  litrus (!) skyčsių per dieną ir GAL PAVYKS IŠVENTI LAŠALINIŲ . . . Tyliai tikiuosi, kad viskas bus gerai, nes prognozės šios ligos nekokios – iki 38 savaitės tiesiog „išgimdo“, skatina, baisu . . . Tikiuosi viskas bus gerai . . . Kitas vizitas po vaistukų vartojimo – pirmadienį, vė tyrimas ir bus matyti ar „taisomės“ . . .

 

GAL KURI SUSIDŪRĖTE SU ŠIA LIGA IR PASIDALINS SAVA PATIRTIMI ? Kas per baubas ta CHOLESTAZĖ ??? Gal galit patarti kokį tepaliuką įsigyti, kad bent kiek apmažintų tą niežėjimą L ? Nes info apie ligą abstu, o tepaliuko patarimuos nelabai ką randu . . .

 

Kitas dienoraščio puslapis jau greitai – viskas priklausys nuo to vieno atsakymuko, mat mums jau kapsi ir 37 savaitė – nesibaiminu tik dėl to, kad mažylis jau bus visiškai išsivystęs ir pavojaus jo sveikatai nebebus, bet skatinamo gimdymo tikrai nenorėčiau, tad stengsiuos galvoti pozityviai – mintys kartais materializuojasi . . .

 

Vis dar bandau laikytis tvirtai, nors begalo sunku – tie skausmeliai, dar niežtėjimas . . . O ir darbo namuose dar daug . . .

O Jums visoms linkiu nuostabios savaitėlės !

Sunerimusi nėštukė Roberta.

 

36 nėštumo savaitė: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

 

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

 

20131128122207-21957.jpg

 

29. Nov 2015, 13:38 neri

Sveikos, ir man pries savaitele prasidejo niezuliai ispradziu pilvo, o po to ir viso kuno.Jau 38 sav. Bet nezinau kuom griebtis. Ryt einu tyrima darytis. Daktarai ka gali patarti, kaip ir vaistininkai nedaug jau liko kankinkis toks ju atsakyma.

10. May 2014, 19:14 Justina21.

Lauksiu, laikau už tave kumščius - nes tikrai nekas šitas dalykas 🌷

10. May 2014, 14:34 utopija

Viską pranešiu savo blogiuke😀)Kol kas tikiuos geriausio😀

10. May 2014, 13:34 Justina21.

Linkiu, kad nepasitvirtintų 🌷

10. May 2014, 13:19 utopija

Aišku, papasokojau gydytojai, taigi jau pirmadienį padarys tą tyrimą😀)

09. May 2014, 14:48 selee

Džiugu, kad ne tai buvo 😉 Mano atveju, deja niekas nepadeda, ir ne niežuliukas jau, o visas niežulys 😪
Ir būtinai laikysimės 😀

09. May 2014, 14:46 Justina21.

Justina, iš karto tikrai neverta stresuoti, nes jei sakai ne ištisai visom dienom niežti tai visai galimas daiktas, kad įprastai oda jautresnė, sausa ir dėl to niežti. O šis niežėjimas būna vienom delnus ir padus niežti, kitom per sulenkimus rankų, šonus, nugarą, mano atveju papilvę ir visas kojas žemyn. Dėl šventos ramybės pasisakyk gydytojai tave prižiūrinčiai ir lai paskirs tyrimuką (iš kraujo - kepenų fermentų vadinasi ), ir matys, jei pakitę - tada šita bjaurastis, jei ne - tuomet tikrai nusiramink.
Jei ta ligelė - pakenkt dabar tikrai nepakenks, nebijok. Atsakymą gauni per dieną ar dvi ir jei reikia išrašo vaistus, tik tiek, kad jei neatsisatato tie fermentai tuomet įprastai gimdymą skatina iki 38 sav. Kiek skaičiau vienintelis dalykas leliukams gelta būna šiek tiek užsitęsus, jie ir taip gimsta su gelta, kuri greit praeina, o tas užsitęsimas retas atvejis. Patys gydytojai tiksliai nežino kokios pasekmės gali būti, dėl to ir skatina. Bet jau čia blogiausias scenarijus, kuris tikrai nėra grėsmingas, nes leliukai tokio laiko jau pilnai išsivystę. Tad nebijok tikrai - viskas baigiasi visuomet gerai (neteko skaityti ar girdėti, kad būtų baigesi blogai) 🌷

09. May 2014, 14:40 Zylutee

Na tikrai, kasantis jaučiama "palaima" , to pasekoje - viskas nudraskyta . . . Ačiū už užuojautą, bent žinau, kad ne pirmai man taip . . .

09. May 2014, 13:19

Susidūriau ir aš su savo pilvuku su niežuliuku, nulėkiau griet pas daktariukus, tačiau dermatologė nuramino, taip būna nėščiosioms ir skyrė Advantan, laikykitės! 😀

09. May 2014, 13:02 utopija

O sakyk, ar mažyliui bent dabar nekenkia?Ką tau gydytoja dėl to sakė?😀kadangi man tyrimai pirmadienį būtų įdomu sužinoti, nes dabar ramybės iki pirmadienio neturėsiu☹((

09. May 2014, 12:42

Bet mano niežulys nėra toks nuplatinis, užeina į savaitę kelias dienas, bet labai nusikasau...Turbūt geriau nerizikuosiu ir apsilankysiu pas daktarę, per savaitgalį mažyliui nepakenks tikiuos...

09. May 2014, 12:40

Dabar išsigandau aš, man 35 savaitėle, kartais niežti, nusikasau, manaiau čia dėl cukraus kiekio padidėjusio( nes 24 savaite mano buvo netoli galimos normos galo). O dabar pasirodo tai...Kitą savaitę einu pas gydytoją...

09. May 2014, 08:23 Goda_Mamyciuklubas.lt

Taigi, vienintelis gydymas - gimdyti . . . Kaip bebūtų ne tiek ilgai beliko kankintis su tuo nelabuoju niežuliu . . .

Neįmanoma užmigti buvo iki 1 nakties nuo siaubingo kasymosi, sako KENTĖK - neįmanoma, žvėriškai niežti !!!!

09. May 2014, 08:22 krisliukas

Dėkui - stengiuos 🌷

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 09. May 2014, 08:06

Mano draugę paskutiniais mėnesiais kankino ši liga. pradžioje kokių tik tepalų nepirko, kuo tik netepė - iš tiesų nuo jos padeda tik... gimdymas. taip kad laikykis!

Krisliukas Krisliukas 09. May 2014, 07:59

laikykis,Roberta😉 mes su tavim 🌷

08. May 2014, 22:40

Taigi - pabaiga visai čia pat - visus tuos baugumus nuveja mintys, kad greitai laikysiu savo mažąjį herojų ant rankų 😍

O dėl šios ligos, tyrė fermentus - to pakako 😕 Bet - kaip sakot, pabaiga arti, tad pakentėsim 😉

08. May 2014, 20:32

Pamenu aš nėštumo metu gulėjau ligoninėje ir šalia tokia moteris, kuriai įtarė cholestazę, bet po visų išsamių tyrimų nustatė, kad visi niežuliai jai nuo vitaminų pregrancare ar kaip jie ten vadinasi. Nors žinoma, tu tikriausiai atlikai visus tyrimus.. Tik neišsigąsk, juk jau viskas link pabaigos, jau mažylis didutis ir pasiruošęs ateiti 😉

08. May 2014, 19:52

Žinau, kad viskas bus gerai - kitaip ir negali būti 😀

Gintare - šypsausi, bet per sukastus dantis, nes tas niežulys - pribaigia 😥😈😪 Labai tikiuos gal atsiras nors viena, kuriai taip buvo ir patars ką nors, nes gyfytoja nieko nepasakė ☹

08. May 2014, 19:43

Nebelengva darosi, paguoda tik ta, kad viskas del musu mazuju!!! Laikykis, nenustok sypsotis, kad ir kaip bebutu!!! 😉 Palaikom ir tikimes, kad viskas bus ok!!!
🌷🌷

1 2