36-ta savaitė. Nėštukės "darbų" sąrašas

36-ta savaitė. Nėštukės "darbų" sąrašas

04. May 2016, 12:37

Sveikos, 

mamytės būsimos ir esamos! 
 
Jau 36- ta savaitė. 
 
Skaičiuojam dienas, valandas ir minutes... Juokauju! Stengiuosi kuo rečiau žiūrėti į kalendorių, pamiršti, kuri savaitės diena dabar yra... Taip laikas bėga kiek greičiau. Kadangi per dienas karaliauju namuose, ir didžiausia dienos pramoga - pasivaikščiojimai, ilgai sukau galvą, ką įdomaus galėčiau papasakoti. 
 
Ankščiau, tais laikais kai manęs laukėsi mama, į nėštumą buvo žiūrima kiek kitaip. Nėščiajai buvo rekomenduojama kuo daugiau gulėti, gink Dieve, nesportuoti, negerti kavos, nevalgyti apelsinų, net nemegzti. Apie nėščiųjų jogas, fotosesijas, paskaitėles nebuvo jokios minties. 
Normalu, kad kuriant šeimą, galvojant apie vaikus, moteris pabando įsivaizduoti save nėštumo metu. Bent jau aš bandžiau. Maniau, kad būsiu aktyvi nėštukė, daug dirbsiu, sportuosiu ir nėštumas ne liga. Išties, nėštumas džiaugmas ir nuostabiausia patirtis mano gyvenime, bet tikrovė kiek skyrėsi nuo lūkesčių, nes gydytojai rekomendavo tausojantį rėžimą, tad sportas iškart buvo išbrauktas iš veiksmų sąrašo. Aišku, aš nesėdėjau, kaip kiaušinis, o stengiuosi kuo daugiau vaikščioti, pasileidusi mėgstamą muziką ir pašokdavau. Dėl siaubingai žemo spaudimo ir dėl nepaaiškinamo noro neatsisakiau kavos, visa laimė, kad visada mėgau silpną ir su daug pieno, tad leidžiamos dozės tikrai neviršijau. Taip pat, kas liečia maistą, valgiau tiek žuvį, tiek citrusinius vaisius, tiesiog su saiku ir tiek. Ir mane iki šiol net šiek tiek erzina, kad visi nori užleisti, praleisti, lyg aš būčiau tik pilvas :))) supraskit teisingai, stoviu sau linksma ir išsišiepusi prie kasos pačiam eilės gale, kad nusipirkti skanėstą iš kepyklėlės, ir, staiga, visi pradeda siūlyti, kad eičiau be eilės, na jeigu jausčiausi prastai, gal ir sutikčiau (bet, kažin, ar su prasta savijauta norėčiau pyragėlio su vaisiais?!), tikrai nesu feministinių pažiūrų, bet tokios malonės, su šypsena, atsisakiau. Beje tai buvo darbo diena, darbo valandos ir pietų pertraukos metas, tikrai buvo skubančių, kuriems pirmumo daug labiau reikėjo nei man, moteriai su gera savijauta, puikia nuotaika ir motinystės atostogom. 
Kad ir kaip stengiausi gyventi įprastai, turėjau sąrašą - ką nėštumo metu tikrai noriu ir turiu atlikti. Štai koks jis:
 
1. Nėščiosios fotosesija.
 
2. 4D pasimatymas su kūdikėliu. 
 
3. Kursai ir paskaitos, skirtos besilaukiančioms šeimoms.
 
4. Fiksuoti užrašuose nėštumo akimirkas.
 
 
Taigi, 
 
1. Fotosesijų turėjau net 3... Jos visos buvo skirtingos, vyko skirtingom sąlygom ir jų tikslas buvo skirtingas. 
 
20160504122655-64851.jpg
 
Vyko 25-tą savaitę. Klaipėdoje, po Stintų šventės. Gavau 5 nuotraukas, truko 10 minučių, be jokio pasiruošimo, specialaus makiažo ar šukuosenos. 

20160504122901-53893.jpg

Keliom savaitėm vėliau vyko kita fotosesija. Joje nebuvo nei gėlių vainikų, nei mažų kojinyčių, buvau tik aš ir gera nuotaika. Čia jau jokio spontaniškumo nebeliko, prisidėjo ir stilistė ir visažistė. Norėjau, kad nėštumo fotosesija atspindėtų mane ir mano savijauta - "esu laiminga", "jaučiuosi graži", "esu savim pasitikinti būsima mama", "esu savimi". 
 
20160504122951-39128.jpg
 
Tai labiau buvo ne nėščiosios, o mūsų šeimos fotosesija. Dalyvavo mano vyras ir šunytė - Spurga. Vyko prieš savaitę, Bernardinų sode. 
 
Labai džiaugiuosi, kad šeimos albume bus tikrai gražių, laukimą priminsenčių nuotraukų! 
 
2. 4D pasimatymas su kūdikėliu. Tai echoskopija, leidžianti geriau pamatyti kas pilvelyje gyvena. Man buvo labai smalsu ir įdomu, kaip tai atrodo, kalbu apie patį 4D echoskopijos formatą, dar įdomiau buvo pamatyti savąją princesę. Su manim kartu buvo ir vyras, abu sprendėm kieno veido bruožus primena labiausiai, taip pat bandėm įžvelgti šypsnį kūdikėlio veidelyje. Tai buvo labai maloni patirtis, tad tikrai rekomenduoju išbandyti. 
 
3. Aplankiau didžiąją daugumą kursų, organizuojamų Vilniuje. Rinkausi tiek mokamus, tiek nemokamus, organizuojamus ligoninės, ar garsiųjų firmų. Galėčiau daug pasakoti kas patiko, o kas nelabai. Apibendrinant, nei dėl vienų nesigailiu, kad ėjau. Visuose sužinojau kažką naujo, ir manau, naudingo. Taip pat galiu pasakyti, kad kokybė visiškai nesiskiria nuo mokamų ir nemokamų, tiek vienuose, tiek kituose kalba sveikatos specialistai, akušeriai, kvalifikuoti psichologai. Skirtumas tik vienas: iš nemokamų išsinešate daug reklaminių lankstinukų ir atstovaujamo produkto mėginių.
 
4. Nors nesu iš tų, kurios mėgsta rašyti dienoraščius, net vaikystėje neturėjau tokio daikto, bet nėštumo metu labai norėjau pildyti kažkokius užrašus, tad labai džiaugiausi atradusi tokį šaunų pagalbininką. 
 
20160504123045-84411.jpg
 
Linkiu sau trumpų dienų, o Jums gražaus, pagaliau, mus aplankiusio pavasario, 
Iki! 
 
 
Gabija