35-ta savaitė - pasiruošta! Daiktai jau sudėti! Kraitelis sukrautas!

35-ta savaitė - pasiruošta! Daiktai jau sudėti! Kraitelis sukrautas!

25. Apr 2016, 18:38
Sveikos, mielosios! 
 
Ši savaitė man buvo, kaip niekad, rami. Prisipažinsiu, šią savaitę daug ilsėjausi, skaičiau, viską dariau ramiai ir lėtai, matyt, dėl to, laikas taip lėtai ir bėgo. Nebesinori niekur skubėti, supranti, kad jau visai greitai šalia mūsų su vyru lovos, neseniai surinktoj mažoj lovytėj, greitai miegos mūsų stebūklas; vonioje pastatytame pervystymo stale bus pervystoma mažylė ir tas kelioninis krepšys jau lūkuriuojantis prie durų, greitai keliaus į automobilį... 
 
Esu jau ne pirmoji, kuri šiek tiek papasakos apie tą paslaptingąjį gimdyvės krepšį. Kodėl paslaptingąjį? Nes pirmakartės labai daug skaito ir girdi, kas jame turi būti, bet tikrai nežino - ko, išties, reikia. Internetas mirga marga patarimais ko reikia, ko nereikia. Mano  nuomone, jeigu gyveni nuo ligoninės iki 15 minučių kelio, drąsiai gali neapsikrauti, jei ko pritruks - vyras nuvažiuos ir paims, aišku, reikia tada paruošti instruktažą vyrui kur kas yra. 
Aš nepirkau nei maitinančiai skirtos liemenėlės, nei pogimdyvinių kelnaičių ar korseto. Man patiko gydytojų pastebėjimas, kad dabar dar neaišku kokio dydžio šių daiktų prireiks. Kadangi, šiais laikais su pasiūla jokių problemų nėra, tad tai bus perkama po gimdymo. 
Taip pat, nors katik gimę mažyliai ir dažnai šlapinasi, atsisakiau minties įsidėti 100 vienetų sauskelnių. 
Taip pat pasinaudojau patrimu viską sudėti į skirtingus maišus. Vienas maišas į gimdyklą (naujagimio rūbeliai, mano gimdymo marškiniai, chalatas, šlepetės, higienos reikmenys - gimdyvės įklotų ir paklotų rinkinys, antspeniai, vyro daiktai), kiti maišai jau palatai (mano daiktai, rūbai,), (vaikučio rūbeliai, sauskelnės, higienos reikmenys pirmiems apsiprausimams), (vyro daiktai, jeigu pavyks gauti šeimyninę palatą). 
Dar noriu paminėti, kad prasidėjus gimdymo eigai, tikiuosi tai nutiks namuose, ant šaldytuvo kabo dar nesukrautų daiktų sąrašas (kuriame kosmetikos priemonės, dokumentai), su ryškiausiu prierašu "be panikos". Tikrai įdomu kaip seksis išbūti ramiems ir susikaupusiems, supratus, kad tai jau vyksta, jau greitai laikysime rankose mažylę. 
 
20160425183229-70691.jpg
 
Beje noriu pasidalinti rūbelių pirkimo logika. Tiek daug dabar yra grožybių ir taip visko norisi... Kai tik sužinojau, kad laukiuosi, pradėjau vaikščioti po parduotuves skirtas mažyliams, nieko nepirkdavau, tik apžiūrėdavau, apglostydavau ir išeidavau. Matyt, rūbelių pirkimas, viena maloniausių kraitelio rinkimo dalių, bet taip pat mab buvo svarbu nepamiršti namuose sveiko proto. Pasižadėjau sau ir vyrui, kad pirksime tik viską gerai apgalvoję, ir nepersistengsime su kiekiu, juk kūdikėliai taip greitai auga. Tai šiek tiek papsakosiu, kaip aš stengiausi nepersistengti. 
Niekada nepirkau tiesiog patikusio drabužėlio. Kiekvieną kartą užėjus į parduotuvę pirmiausia apsižiūrėdavau - sudėtis, patogumas, kaina. Tada grįžusi įvertindavau sąrašą, ar tas konkretus, man patikęs, rūbelis yra tame sąraše, ar jis bus patogus aprengti. Ir tik viską apmasčius grįždavau į parduotuvę pirkti. Neturėjau "lentynų šluojimo" dienos, nes tokiu atveju būtų buvę lengva prarasti savikontrolę, tad pirkau po kelis rūbelius, komplektukus. Taip pat nepirkau visai mažų rūbelių, daugiausia įsigyjau iki 4,2 kg arba iki 62 cm, megztukai visi 3-6 mėnesių (kurių ir taip tik keli), nes paraitotos rankovytės man neatrodo didelis siaubas ar diskonfortas kūdikėliui, ir sudėjus palyginimui skirtingų dydžių megztukus, labiausiai skirdavosi tik rankovių ilgis. Nors laukiam mergytės, spintoje kabo tik viena suknytė, manau pirmam startui jos užteks. Taip pat nemažai drabužėlių yra neutralūs - tinkantys tiek mergytei, tiek berniukui, tiesiog galvojau, kad gal broliukas ar sesutė bus ateityje, arba kažkam atiduosim... 
 
20160425183414-65309.jpg
 
Beje, praeitą savaitę kalbėjau apie baimes. Ramiau laukti gimdymo dienos, pamaniau, kad pavyks, jeigu kreipsiuosi į žmogų, kuris labai gerai nusimano kaip kvėpuoti, kaip judėti ir kas per stebūklas yra gimdymas - dulą. Labai džiaugiuosi šiuo savo sprendimu. Susitikime dalyvavom kartu su vyru, pasidalinom savo baimėm ir lūkesčiais. Gavom palaikymą, patarimų, ir tikrai atvirą pokalbį apie gimdymą! Jeigu kas jaučiatės neramiai, turite klausimų, baimių, tikrai rekomenduoju kreiptis į dulas. Jos nuostabios! 

20160425183603-30993.jpg

Saulėtų dienų, kaip šeštadienį buvo,
Iki malonaus!