ROBERTA: 23 savaitė: kryžkelė vardų rinkime: kokie vardai gražūs Jums ?

ROBERTA: 23 savaitė: kryžkelė vardų rinkime: kokie vardai gražūs Jums ?

15. Feb 2014, 15:26

Sveikutės, labas MK !

Pagaliau suledėjusias dienas nutvieskė žaismingi saulutės sinduliai. Net ir kasdieninė namų ruoša patapo malonesnė, kai pro langus skerbiasi saulutė. Tik, deja, norisi kuo greičiau baigti tuos „užburto rato“ darbus, ir kaip voverytei riaukšti riešutus, tai man norisi pasivaikščioti lauke, DAUGIAU saulės, gryno oro, o ne kasdienio skalbinių lankstymo, galvojimo – ką pagaminti, plauti indus, kai vakare jau nieko nesinori, visgi pagulėjus trumpai tenka tipenti ir šveisti virtuvės „šedevrų“ likučius nuo lėkščių, antraip – liks kitai dienai . . . Ech, GRASI ta kasdienybė AR NE TAIP ?

Tikra atgaiva išprūsti bent valandai, pamatyti senai pažįstamą veidą, pasišnekučiuoti – tada „nuleidi garą“ ir vėl su entuziazmu kimbi sukti, minkyti tešlos, „maliavoti“ vis kitus receptų ingridientus.

O kai varikliukas perdega . . . TADA. Kilimas nesiurbtas žaibišku greičiu pasikloja šapais (kasdien siurbti reikia), kaupiasi lėkštelių kalnas, mat sūnui kiekvienam „patiekalui“ reikia vis švarios lėkštės . . . Tada pietūs būna iš vakarykščių, t.y. – gaminimas dviem dienom į priekį. O kai jau „neskanu“ vaikui, tada geriausia, duok mamyte ŠLAPKĖS. Na ir kas per išmislas ta „šlapkė“, vaikams toooookia gardi, tooookia skani, kad net Garfildo lazanija nepriviliosi. . . .

Na išliejau rutinos sankaupas nuo širdies. O dabar apie linksmesnius reikaliukus.

Vis dar renku vardą . . . sunku. Turiu keletą variantų, bet kartais jie man taip gražiai skamba, o kartais visai netinka, taip ir dvejoju. Tad, HELP, mamytės, tiesiog parašykite kokie vardai JUM patinka, gražūs, gal turite argumentų DĖL DVIGUBO VARDO ? Tiesiog pasidalinkite tais JUMS MIELAIS VARDAIS, būsiu dėkinga ;)

Na, o mano mažiukėlis, jau tui būti apie 30 cm, sverti arti pusės kilogramo. Ohoho, koks vyriukas. O tai puikiai jaučiasi spyriukų srityje. Pilvelis net banguoja, lengvai gali justi jo spyriukus ir bumsėjimus. Tarsi su broliu „pasikalba“, Kajus priliečia pirštu, coliukas spiria atsakomąjį smūgį. Taip miela ūna, kai prisliečia ir pabučiuoja, pasako, kad myli. Kartais klausinėja kada gi tas broliukas bus ? Na, pažiūrėjus mūsų estafetės likusius mėnesiukus, regis ne tiek ir daug beliko. O mamytė turi aibę reikalų. Dar nemažai daiktelių reikės, nemažai gražių emoijų renkant, myluojant, lankstant, ruošiantis su šypsena veide.

Greičiau tas pavasaris, dar noriu spėti pasimėgauti žemės atgimimu, žydėjimu, gardžiais šašlykais paežerėje ar prie upelio . . .dar noriu spėti išmokti rimčiau megzti . . .dar noriu. Tik kol kaukiu – nežinau. Laikas kaip vanduo, o norų sąrašas beribis. Reikia susiimti.

Stabtelkit ir, JŪs, mielosios kartais, vieną dieną kilimas padengtas šapuku ivneu kitu – tikrai nedings, pasėdėkit, pasivaikščiokit, pasimėgaukit žiemos saulute.

Tad su tokiais „voveriškais“ palinkėjimais atsisveikinu iki kito JUBILIEJINIO šešių menėsių sukakties dienoraščio puslapiuko ir . . . siunčiu po riešutuką pasisėdėjimui, ramiam pabuvimui su savimi kiekvienai.

Viena iš tų „rytoj pradėsiu“, „rytoj – padarysiu“ nėštukė

Roberta.

02. Mar 2014, 15:44 Inga 29

Dekui 🌷

01. Mar 2014, 17:46

gal ir tau kas patiks is mamyciu minciu.Sekmes nesiojime.

01. Mar 2014, 17:45

Labas as siuo metu 26sav.ir rinkomes vardus.Mergyte Gabija,o jai berniukas Ignas.

17. Feb 2014, 12:21

Aciu uz nuomone merginos 😀 🌷

Krisliukas Krisliukas 15. Feb 2014, 18:20

mūsų draugai turi du berniukus:vienas Kajus,kitas - Pijus 😀 man l.gražiai skamba 😀

gintarerei gintarerei 15. Feb 2014, 15:59

kokie mieli reikalai pas jus dabar. Turbut mieli atrodo tik man, nes man vardo rinkimo atsakomybe siuo metu neatitenka 😀 siaip man graziai skmaba Nojus ir deretu su Kajumi. KAzkada galvojau butu gal nieko jei netiketai susilauktume antro berniuko deretu man su Jonas, Nojus butu tik raides apkeistos beveik 😀 bet cia tiesiog pamastymas. Siaip man labai grazu lietuviski vardai Mykolas pvz.

pypse pypse 15. Feb 2014, 15:55

Hey.
Man patys graziausi vardukai tai aisku Markas ir Hubertas😀
bet turbut visoms mamytems ju vaiku vardukai paciausi.
Man sioje vietojw noretusi taves klasuti, kas jums svarbu renkant varda. Skambesys, derejimas prie pavardes, kilme, vardo reiksme.
Uzkliuvo kad varduka renki tu, gal tik taip parasei. Man atrodo tai seimos darbas.
Mano mama tai dave toki patarima renkant vaikams vardus- sako galvok rinkdama varda ne apie save, o apie vaikeli, ne tai kas tau grazu, o kaip vaikuciui su juo reikes buti. Gera pastaba. Bet kaip zinot kas patiks ir tiks tai kol kas dar visai mazytei asmenybei. Is tiesu tai toks atsakingas darbas... juk religija, gyvenimo iprocius, tradcijas gales koreguot tai ka mes tevai prikisam, o jau vardukas- sakyciau visam gyvenimui. Nepakeisi. Nekalbu apie isimtis.
Bet man atrodo labai svarbu kaip teveliai ta varduka ugtelejus pateikia, kaip ji pabrezia, kad vaikutis prisistatydamas klaseje galetu didziuodamasis sakyti esu Jonas. Arba esu... Jjj...onas ir panarinta galvele. Ne del to kad nedrasu klaseje naujoje, o del to kad nemiela savo varda tarti, na zodziu reikia skiepyti meile ne tik gamtai tevynei o ir savo identifikavimui, savo vardui pasidiziavima ugdyti.
Jei is praktines puses tai as mokiniu klausiau ar patenkinti savo vardu, ar zino savo vardo reiksme, ar zino vardo rinkimo istorija. Dauguma nezino nei to nei to... o tie kurie nepatenkinti vardu tai labiausiai del to, kad pvz visi mokytojai klausia kaip rasosi tavo vardas, tarkim Adrijana ar Adriana ir nepatenkinti jei ta varduka paprastai paraso su klaida, ypac jei koks diplomas, kvietimas, pagyrimas ir panasiai.