21 savaitė: kita nėštumo pusė

21 savaitė: kita nėštumo pusė

24. Jan 2014, 13:49

Sveikos mielosios.

Mes su coliuku skaičiuojam jau 21 – ąją savaitėlę. Regis ką tik buvo pradžia, o štai jau „persiritom“ į kitą pusę. Iš pirmos pusės pasėmėm malonius pirmuosius kartus – malonią išlauktą žinią, kad esame du viename, pirmuosius susitikimus „gyvai“ ekrane, pirmus spurdėjimus ir truputį kartaus prieskonio – lengvus negalavimus.

O štai ši savaitė ir buvusi prieš tai – suneramino. Kiekvienos savaitės, tarpsnio savitumai – vis kitokie, savi potyriai, džiaugmsai ir . . .šios savaitės „hitas“ -  SKAUSMAI . . . Pasirodo mamytes šiuo laikotarpiu gali aplankyti nemlaonieji paruošiamieji sąrėmius primenantys gimdos sukietėjimai, tačiau man prie šių simptomų kartu prisidėjo ir neaiškūs skausmai . . . Hm, ne pirmas vaikutis, tad regis niekas neturėtų stebinti, bet porą kartų taip išgąsdino, kad buvau besiruošianti keliauti ligoninės priėmiman, o ką daugiau daryti vidury nakties ? Laimei keletas minučių ir viskas vė nurimdavo . . . Pasidomėjau daugiau ir nutariau verčiau pagulėti, nei suktis ant kojų, net jei kasdien valoma komoda vėl dengiasi dulkėm . . . Tiesiog tas „rutinos šokis“, pasirodo ne visai į naudą, tad gydytojos rekomendacija – poilsis, magnio milteliai – turiu pasakyti, kol kas (thu, thu, thu) pasiteisino.

PALYGINIMAS. Tiesa sakoma, kad nėštumai būna skirtingi. Su pirmu vaikučiu ėjau kaip bitutė – ir „Lokės pėdoj“ pradžioje su vyru karstėmės, ir draugų gimtadienius aplankėm, visur spėjome. O dabar, net batus apsiauti, kartais tampa įššukiu, mat pilvuką nudiegia . . . Nors svorio „prieauglis“ buvo pirmu kart didesnis, dabar – jaučiuosi kur kas „lėtesnių apsukų“, greitai pavargstu, kojas vakare skauda . . . Visgi pliusas, kad dabar jau žinau savo „klaidas“ auginant pirmąjį vaikutį, ir kurių nekartosiu. Ką darysiu kitaip . . .

PASVARSTYMAI  į „ateitį“. O ta ateitis, regis ne tokia ir tolima. Keturi su tupučiu mėnesiuko liko iki DIDŽIOJO susitikimo. Kas paklausdavo sakydavau, kad nebebijau gimdymo, visgi taip gamta sutvėrė, ir jau žinau kas laukia . . .Bet, turiu pasakyti, ėmė naktimis net sapnai „kankinti“, atbunda prisiminimai iš pirmojo karto ir dabar, gal pasirodysiu „bailiukė“, bet rimtai svarstau apie gimdymą palengvinančią procedūrą . . . Kvėpavimo pratimai, praktikuojam savarankiškai, sako – daro teigiamą įtaką. Na, o nėščiom skirti mankštos pratimukai – man „galvosūkis neišsprendžiamas“ . . .

O kaip gimdyte JŪS MAMOS ? Už ar prieš gimdymo palengvinimą ?

MŪSŲ COLIUKAS. Mažylis (jau ne toks coliukas) – visas „pusė vyro“, mat ūgis turėtų siekti 26-27 cm ! Nuolat (jei nemiega) juda, pilvelyje “bangas” kelia, tuo labai džiugindamas broliuką ir tėtį. Mažiukas, anot informacijos, pamėgs tokį maistuką, kokį “ragauja” dabar, būdams mamos pilvelyje. Tad stengiamės maitintis kuo įvairiau, kad racionas būtų platus, sveikas, skanus, su visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis ir vitaminais. Visgi patarimas stengtis nevalgyti likus 2 – 3 val iki miego – mums neįgyvendinamas, nes jei ko skanaus neužkrimstame prieš miegą, tuomet alkani keliamės naktį ir keliaujame ieškoti gardaus kąsnelio .

Vis bėgantis laikas prmena, kad jau pats laikas dėlioti visus taškus ant "i" ir pradėti kraitelio paieškas. Tad sąrašas sudarytas, prioritetai taip pat, tad lieka laikas maloniems sentimentų vediniems mažyčiams ir didesniems pirkiniams. O čia jau - mamytės stichija, tad nutaikius progą - pildysime savo kraitę, ruošimės mažojo šeimos nario atėjimui.

Vardų “reikaluose” vis dar – suirutė, mat suku apsistoti ties vienu, tuo tikruoju variantu . . .tad mažiukui vis dar tenka džiaugti būti vadinamu COLIUKU. Bet, šį reikalą, mes būtinai išspręsime ir savo spurdukui varduką išrinksime.

Na, o mano „sąskaitoj“ kol kas +4 kg, tad nėštumo kalendorių perspėjimas apie žymų svorio padidėjimą – mum nepritiko. O tai labai smagu. Visgi apetitas, pasiutėlis, dažnai kankinamai atsiranda nei iš šio, nei iš to – staiga. Na, bet šie dalykai, jau kaip kam. Juk vasara – puikiausias metas ilgiems pasivaikščiojimams, grynam orui kūdikėliui ir sportui mamytei. Dar viena nėštumo „draugė“ – nemiga, neapleidžia, nors tu ką, kad ir kaip aš ją įtikinėju, kad gimus pupuliukui to miego ir taip lauksiu kaip išsvajoto prizo, su pašaipa nesitraukia . . . O jos „palydovas“ skrandžio rėmuo – dar aršesnis ir atakuoja kasdien, po kiekvienų pusryčių . . . Ką su tuo nelabuoju daryti ? Mano vieninteliai ginklai „rennie“, kuris mažai ką gelbėja ir pienas . . . GAL TURITE SAVO IŠBANDYTŲ „gelbėtojų“ receptų ?

Tad tokia ta mūsų savaitėlė ...

Atsisveikinu iki kito dienoraščio lapo. Geros ateinančios savaitės visoms.

Neišsimiegojusi nėštukė Roberta.

 

21 nėštumo savaitė: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg 

 

25. Jan 2014, 18:26

Dėkui 😉
Aš ir norėčiau, kad būtų lengviau, nei su pirmu, bet nežinia kaip gali būti

25. Jan 2014, 00:02

Grazus straipsniukas Roberta 🌷
As ketinu gimdyti be nuskausminamuju ir nusiteikusi tai padaryti greiciau nei su pirmaja (dukryte gimdziau 5val.). Bet kiekvienos mamytes pasirinkimas individualus 😉

24. Jan 2014, 16:16 neri

Dėkui neri už patarimą 👍 Nes jau kasdien nervina, pavalgai ir prasideda . . .

neri neri 24. Jan 2014, 16:08

Roberta ,man tai labiausiai padėdavo kmynų arbata be cukraus , išsivirdavau puodą ir siurbčiodavau visą dieną ir naktį kai sukildavo ,su antru nėštumu rėmuo buvo nuolatinis palydovas .