VIDEO "Mažylio saugumas": lova, durys, laiptai, langai

10. Aug 2018, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai mažasis pasaulio atradėjas pradeda ropinėti ir vaikščioti, svarbu jo aplinką sutvarkyti taip, kad ji būtų ne tik įdomi ir lavinanti, bet ir saugi!

Vaikų ir tėvų lova! 

Lova – tokia plati, patogi ir joje taip jauku voliotis ir žaisti! Tačiau krisdami iš lovos mažyliai dažniausiai sunkiai susižeidžia. Viens du ir jau esu nusiritęs nuo lovos. Todėl nė akimirkai nepalikime mažylių ant lovos vienų.
Todėl sauskelnes taip pat geriausia keisti ant grindų ar mamos glėbyje – jei tik mama gali mane pagauti! Štai aš ir pasiruošęs naujiems darbams ir išdaigoms.

Mažų vaikų nereikėtų guldyti ant pagalvių, nes ant jų atsigulus kyla grėsmė uždusti, taip pat ir antklodę reikėtų rinktis laidžią orui, kad jai užkritus ant veido mažylis galėtų kvėpuoti.

Tos pavojingosios durys ir langai! 

Kad ir kaip aukštai būtų langas ir kaip sudėtinga būtų jį atidaryti, vaikas vis tiek sugebės jį atidaryti, nes net 10 mėnesių amžiaus mažylis gali užsiropšti ant palangės. Tėvai dažnai nuo pat mažumės pratina vaiką stovėti ant palangės, žiūrėti pro langą ar pamojuoti močiutei, tačiau taip daryti nereikėtų. Tuoj palangė mažylį sudomins taip stipriai, kad jis užlips ant jos pats.

Todėl būtina įsitikinti, ar šalia palangės nėra kėdės, o langus reiktų apsaugoti specialiais užraktais.

Spintelių durys taip pat domina mažuosius atradėjus. Ko tik jose nėra! Tačiau jos yra labai pavojingos, nes gali priverti pirštelius ar dar blogiau – mažylis gali užsiversti visą spintelę ant savęs! Todėl įrenkite durelėse specialius užraktus. Pirštus įmanoma prisiverti ir kambario durimis – pasirūpinkime specialiomis apsaugomis, kad taip nenutiktų!

Laiptai

Mažyliams labai patinka laiptai. Jau netrukus jis išmoks ropoti laiptais gana greit, tačiau be tėvų priežiūros pradėjęs laiptų treniruotes mažylis gali sunkiai susižeisti, dažniausiai – išgriūti pro laiptų turėklus. Todėl laiptus reikia apsaugoti specialiomis tvorelėmis tiek viršuje, tiek apačioje, o turėklus užtverti pritvirtinta sienele.

Mažyli, kartu mes atrasime tiek daug, tik būk atsargus!

Aktyvių mažylių saugumu rūpintis kviečia Huggies Pants – sauskelnės mažiems ir dideliems darbams bei išdaigoms!

20180806104717-88659.jpg