VIDEO: Kokios kūno priežiūros priemonės tinkamos kūdikiui ir visai šeimai?

15. May 2019, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Susitinkame su vilniete Grete, auginančia 11 mėnesių dukrytę Leylą. Mažylei ši vasara bus pirmoji, kuomet ji pažins, ką reiškia vasaros malonumai – saulė, vėjas, smėlio pilys bei maudynės jūroje ar ežere. Tačiau specialistai primena, kad mamoms tinkamos priemonės ne visada tiks mažyliams, kurių odelė plona ir jautri. Tačiau kūdikių kosmetika paprastai tinka visai šeimai.



"Svarbu kūdikio odą ne tik padrėkinti, bet ir pamaitinti. Visos kūdikių priežiūros priemonės tinkamos visai šeimai - tiek prausikliai, kurie vasarą nuplauna prakaitą ir nesausina odos, tiek padrėkinimui skirtas pienelis. Jis tinkamas jautriai odai. Be to, juo galima plauti ir plaukus, ir visą kūną", - teigė kineziterapeutė Edita Daunoravičienė. 



Kadangi kūdikių oda itin gležna ir pažeidžiama, jautresnė aplinkos, cheminių medžiagų poveikiui, labai svarbu stebėti pasirenkamų kosmetikos priemonių sudėtį.

Pasak BAF cheminių medžiagų specialisto Gražvydo Jegelevičiaus, labai svarbu, kad priemonėse nebūtų agresyvių komponentų, pvz. konservantų ir kt., bei galimai alergizuojančių komponentų.

"Visada patariame peržiūrėti visus ingredientus, o jeigu nežinomi - patikrinti, kas tai yra ir kokios jų savybės. Rekomenduoju orientuotis tik į natūralias priemones (be naftos pagrindo, pvz. parafino) ir naudoti augalinius aliejus be kvapiųjų medžiagų", - patarė specialistas.

Mamoms skirtą, ekologišku migdolų aliejumi praturtintą sviestą kūnui Leylos mama Gretė tikina atradusi dar iki gimstant dukrai: "Iš tikrųjų naudojau sąžiningai ir prieš nėštumą, ir jo metu ryte ir vakare. Nežinau, ar tai genai, bet mano oda, nepaisant sezono, visada yra sudrėkinta ir, beje, neliko nė vienos strijos po gimdymo", - šypsosi mama.

Kadangi vėjas, saulė, jūros ar baseino vanduo itin išsausina odą, kineziterapeutė pataria reguliariai tepti tiek savo, tiek mažylio rankas bei visą kūną priemone, turinčia savo sudėtyje ekologiško migdolų aliejaus.

Vasaros šeimos kelionės kosmetinėje pakaktų prausiklio, lengvo pienelio, drėkinančio visos šeimos odą, bei aliejuko, kuris pamaitins kūdikio odelę ar problemines jos vietas.

Ši priemonė, pasak kineziterapeutės, tinka ne tik kūdikiams, bet ir moterų makiažui nusivalyti. Masažo aliejuku galime ištepti visą kūdikio kūnelį jį švelniai glostant. Jį galima pilti ir į vonelę besiruošiant maudynėms.

Anot Gretės, renkantis kosmetikos priemones dukrai ar visai šeimai, svarbi ne tik jų sudėtis. Jai kaip ir daugumai mamų patinka, kad priemonė gerai susigertų ir nepaliktų riebumo jausmo. Tokias radusi moteris drąsiai jas deda į šeimos vasaros kelionių lagaminą.