SUPER MAŽYLIS: kokybiškas laikas su kūdikiu - ŽAIDIMAI

20. May 2014, 15:42 pypse pypse

Kartą manęs paklausė, ką aš vadinu kokybišku laiku su kūdikiu. Augindama savo mažylį Hubertą savo laiką praleidžiamą su juo galėčiau suskirtyti į 3 kategorijas:

1. Visada šalia arba MES.

2. Šalia, bet nebūtinai kartu.

3. Ne šalia.

3 punktas pats negeriausias. Bet neišvengiamas. Likus mums dviems, man vis tiek BŪTINAI kažko prireikia užsidaryti vonios kambaryje ar pan. Tuo metu mažylis būna saugiai "prirakintas" arba  žaidžia ant žemės, bet vienaip ar kitaip - paliktas... Skamba keistai, bet tai neišvengiama.

2  punkte minimas laikas, kada aš atlieku milijoną darbų tuo pačiu metu kai prižiūriu savo mažylį:) pavadinkime, viena akis visuomet mato, ką daro mažylis, bet kita tuo pat metu gali sekti eilutes MK, spoksoti į TV, ar "ryti" kąsnį lėkštėje.

Hubertas – tykutis. Jis nereikalauja dėmesio, kartais tuo esu linkusi naudotis…

Mamytės dažnai kalbėdamos apie savo vaikutį naudoja MES asmenuotę. Man tai nepriimtina, netgi rėžia ausį, jau nekalbu apie keistumą ir asociacijas (mes miegame/ sveriame/ pakakojome/ ir taip toliau). Bet tokio laiko MES tikrai reikia kuo daugiau keikvienam kūdikiui ir jo mamytei. Dar kitaip tą laiką vadinu – kokybiškas laikas su kūdikiu. Masažai, paglostymai, maitinimas be pašalinių darbų, nešiojimas ir žaidimai. Ej, kaip žaisti ir kalbėti su kūdikiu??!!!

Ačiū MK ir mano sesei, kurie atsiliepė į mano pagalbos šauksmą.

MK laidelę apie tai jau matėme (http://www.mamyciuklubas.lt/vaikas/video-linksiminames-su-3-menesiu-super-mazyliu-hubertu-31826/) , o dabar keliuose savo bloguose vis  pasidalinsiu sesės kūrybos žaidimais. Gal ir jums aš atskubėsiu į pagalbą pačiu tinkamiausiu metu.

 Smagaus pasikrykštaimo su savo vaikučiais;)

 

 

21. May 2014, 13:35

Šauni idėja! Būtinai išmėginsiu visus žaidimukus su savo Adomuku!

motinysteveza motinysteveza 20. May 2014, 19:02

man ir tas dabar aktualu 😀 domiuosiu, o tiksliau krapštau prisiminimus ir vartau visokias knygeles, kuriuose siūlo žaidimėlių su kūdikiais 😀
faina sesė 😉