SUPER MAŽYLIS: 3 mėnuo - Hubertas liečia žaisliukus, aš liečiu Hubertą

SUPER MAŽYLIS: 3 mėnuo - Hubertas liečia žaisliukus, aš liečiu Hubertą

22. Mar 2014, 08:29 pypse pypse

Mėlynų kibirkščių palydėtas ramus žvilgsnis traukia kaip magnetas. Pakeli, apsikabini. Stipriai priglaudi. Ir ant peties įsitaiso ramybės uostas, daugiau kaip septyni kilogramai jaukumo – mūsų TYKUTIS. Susiglaudžiame skruostais ir pripildome širdis švelnumo.

Hubertą nepaprastai gera auginti. Gera nereiškia lengva... Gera reiškia priglausti sūnelį ir jausti ant savo peties laimę, širdyje pailsėjusią laimę, akyse matyti spindinčią laimę. TYKUTIS. Jis įdėmiai stebi, tyliai verkia, garsiai juokiasi, kantriai susipažįsta, atvirai toleruoja, neleidžia pavargti. Ko gero tai tiesa – chaotiškus namus jis nuspalvina geltonai, žiemą įneša pavasario, pavasarį pražydina gėlę, o sudarkytoje namų akimirkoje parodo kaip viską sustyguoti atgal.

20140321220014-79400.jpg

Gera buvo auginti ir Marką. Tik šiek tiek kitaip. Euforijos ir į devintą dangų skraidindavo visi išgyventi pirmi kartai: supratimas kad esi mama, šypsnis, kvapas. Marką vadinome Ežyčiu arba Ežyčiu, kuris labai mėgsta apsikabinti. Markas nepaprastai mokėjo nuvarginti, daug verkdavo, daug reikalavo. Savo pirmagimį mylėjome ir rūpinomės neatsipalaidavę, dažnai iš tiesų pavargę.

Ar visų antrukų tokia dalia? Patirties turinti mama ramesnė ir mažylis toks? Ar iš tiesų Hubertas ypatingai prisotintas jaukaus tykumo?

20140321215717-28795.jpg

Šį mėnesį  Hubertas pokalbius su žirafa patobulino išmokęs pagriebti jai už kojos. Sučiumpa žaisliukus kabančius priešais save ir kalba kalba kalba. O aš ypatingai daug dėmesio skyriau kokybiškam laikui su kūdikiu. Susipažinau su spinduliuojančia tarptautinės kūdikių masažo asociacijos  vienintele atstove Lietuvoje  Inga ir išmokau masažuoti savo sūnelį. Nežinojau, kad dantukams galima padėti lengviau sudygti atliekant veiduko ir dantenėlių masažą.  Dar labiau nežinojau, kad Hubertui tai labai patiks! Veiduko masažas gali padėti ir užsikimšus nosytei. Taip pat išmokau masažuoti ir pilvelį. Hubertukas neturi bėdų su diegliukais, todėl patingėdavau lankstyti kojytes „šiaip sau“. Po pamokėlės išmokau bendrą pilviuko masažą. Kiekvienas judesiukas turi pavadinimą, kurie skamba labai jaukiai, pvz.: atversta knyga, I love u.  Judesio pavadinimas man sukelia įvairių asociacijų, darydama jį  randu daugiau žodžių kūdikiui (man labai sunku rasti ką kalbėti su leliuku).  Hubertui mano prisilietimai labai patinka, suprantu ir stebuklingą tokių prisilietimų galią, todėl dabar kiekvieną ankstyvą popietę, o kartais ir vakarais susikuriu jaukią aplinką, pašildau rankas aliejumi, pasiklausiu ar Hubertas sutinka, kad jį masažuočiau ir gavusi sutikimą leidžiuosi į nuostabią lytėjimo kelionę su savo kūdikiu.

Labai norėjau išmokti ir daugiau masažo subtilybių, suprasti kaip masažuoti kojytes, nugarytę, pabendrauti su kitomis mamytėmis grupiniuose užsiėmimuose, bet mano mažylį pagavo virusas. Kai gydytojos kabinete išgirdau diagnozę; „obstrukcinis bronchitas“   - norėjusi skradžiai prasmegti. Tokiam mažiukui? Bet, kur tu smegsi, kaip tik reikia kilti aukščiau už visus baisius virusus, susiimti ir juos įveikti. Namie gydžiau 3 dienas, kol vieną naktį puoliau į paniką. Ar tikrai saugiom dozėm duodu vaistus? Ar tinkami? Ar teisingai padariau, kad neduodu antibiotikų? Ar jam netrūksta deguonies?

20140321215743-10989.jpg

O Hubertas ir serga tyliai: šypsosi, žaidžia, neverkia., ramiai miega, valgo.  O aš panikuoju. Nusiraminimą radau ligoninėje. Pamatavo deguonies lygį, padarė kraujo tyrimus – virusas, antibiotikų tikrai nereikia. Masažistė pamokino atlikti vibro masažą, apžiūrėjo LOR gydytoja, išvalė vienoje ausytėje buvusį sieros kamštį. Svarbiausia radau ramybę, pasitikėjau gydytoja, kuri su tokiais ligoniukais susiduria kasdien.  Gydymą purškiamu ventolinu, vibro masažu ir inhaliacijomis tęsiame namie. Tikiu, kad greitai pilnai pasveiks ir atšilus orams galėsime tykiai šypsotis ne tik žirafėlėmis, bet ir pavasariui.

20140321215839-89486.jpg

Kūdikių odelė bene pagrindinis  jutimo organas. Ypač kūdikiui gera kai jį liečia stebuklingos mamos rankos. netiesa, kad reikia masažuoti tik problemų kamuojamą vaikelį. Masažai puiki mamos ir vaiko bendravimo priemonė. Kol masažuoju sūnus labai stebi mano veidą, bendraujame, o po užsiėmimo išmiega keletą valandų! Ar jūs palepinate savo vaikutį masažais? gal irgi lankėte pamokėles?

Dalinuosi kontaktais, kur aš jau išmokau dalelę masažo paslapčių: https://www.facebook.com/kudikiu.masazas 

Pamėginkite ir pasidalinkite geriausiomis emocijomis su savo vaiku, o su mumis patirtimi.

20140324090949-46549.jpg

pypse pypse 25. Mar 2014, 13:48

Obstrukcija tai ale su dusuliu.. bet mes tik iš pulmonologo konsultacijos- Hubertukas pasveiko😀 valio😛~ ta proga drožiam į lauką, o vakare laukia maudynės😀

pypse pypse 24. Mar 2014, 19:48

Vat ir aš pvz visada galvojau, akd jei bėdų nėra tai galima patingėt su masažais, man tas labai ir patinka tiesiog vietoj kažko, turėti kokybišką laiką su lelyčiu😀

o va apie dantenėlių masažą girdėjus nebuvau😀 fainai kad mamytės per MK laideles pamatys kaip tai daryti, galės pasimokyti lengvai dantukus auginti😀 aš jau išmokau😀

pypse pypse 24. Mar 2014, 14:45

ir ačiū visoms už gražius linkėjimus

pypse pypse 24. Mar 2014, 14:45

MV, dar turi pilviuką? jau savaitė pernešioji, ar jauti kokius požymius? kas bus toliau, kur gimdysi?

pypse pypse 24. Mar 2014, 14:44

O Marką ir Hubertą aš auginu be pėdkelnių, neįsivaizduoju kaip berniukui jas dėti ir kaip turi būti patogu po kelnėmis... tai Markas ant žvyro pasėdėjo "pliku" subinuku...

tai va, jei kas siūlo daugiau aprengti vaikus, tai aš atkertu, kad turėčiau labiau sužiūrėti ką jie veikia, bet nekutosiu daugiau.

pypse pypse 24. Mar 2014, 14:42

Iš tiesų tai mano Marka sbuvo ligų pravadyrius. Kol mes atidarinėjom šašlų sezoną, sugebėjo pasėdėti už namo ant žvyro, ir pažaisti su kibirėliais kastuvėliais ir vnž atidarė sezoną. Sušalo ir sudarė puikią progą prikibti virusui. Visą savaitę sirgo. kai sveiaks bučiuoja brolį 100 kartų, sirgdamas bučiavo per dieną gal 10... bac ir pasigavo Hubertukas virusą.
šeimos daktarė siūlė antibiotikus, juos ir nusipirkau jeigu ką... bet nenorėjau duot. galiausiai kraujo tyrimai patvirtino, kad tikrai jų ir nereik.
Mūsų vyresnėlis turi bronchinę a., kurią paskatina alergija, tai turim visas tas pompas, nu žodžiu galiu gydyti mažylį namie. tik bijau kad nebūtų ir mažylis alergiškas..., nes Markas pirmą kartą susirgo 11 mėnesių...

motinysteveza motinysteveza 24. Mar 2014, 10:42

*ta ašra nereikalinga 😃

motinysteveza motinysteveza 24. Mar 2014, 10:41

jei Evelina nesupyks, aš atsakysiu dikuzai 😀 o jei klystu, pasakys savo nuomonę. 😀
Vyresnėlis lanko darželį, tai jis pats ir nesirgdamas gali parnešti daug ligų, juolab Evelina veža jį kartu su Hubertu į darželį.
MAno mažoji pirmaisiais tokiu pačiu būdu pirmaisiais metais daug prasirgo, bet užtad trečiaisiais metais galiu "pliką"😥be pirštinių, kepurių, kai kiti vaikai apmuturiuoti) į lauką išleisti, ir nebesusirgs 😀 ir daug kontaktuodama su sergančiu nebūtinai susirgs. tas krepšelis ligų, manau, reikalingas imunitetui, nors ir neatrodo tuo metu, kai vaikas serga....

23. Mar 2014, 21:25

Sory uz tuos velnius cia man danai buna kaip per plansete rasau😉

23. Mar 2014, 21:24

Visą straipsnį suvalgiau kaip skanų desertą prie kavos😍😈😈 tai kur peršalot? Toks maziukas, o jau rimtus vaistus naudojat,,,,
Lauksiu kito blogo😉

Krisliukas Krisliukas 22. Mar 2014, 17:33

taip taip,antrukai visi Tylučiai.. 😉
nepajutau kaip Kasparui metukai atėjo..ir dabar jis vienas kai būna - ramut ramutėlis..tarsi jo nebūtų
bet...viską "sugadino" sesė 😀 ech,viskas dėl tos konkurencijos

motinysteveza motinysteveza 22. Mar 2014, 16:42

"Savo pirmagimį mylėjome ir rūpinomės neatsipalaidavę, dažnai iš tiesų pavargę.
Ar visų antrukų tokia dalia? Patirties turinti mama ramesnė ir mažylis toks? Ar iš tiesų Hubertas ypatingai prisotintas jaukaus tykumo?"

mano patirtis identiška 😀 aš dažnai sau užduodu klausimą: mano antragimė iš tiesų atsinešė ramesnį, "patogesnį" charakterį ar tiesiog patirtis leido ramiai,atsipalaidavusiai auginti, kas įtakojo tą jos "gerumą".

o trečiagimę jaučių bus dar lengviau auginti...nė nepajusiu jokių sunkumų 😀
(aš vis dar 2in1 😀)

22. Mar 2014, 16:22

Na ir grazutis leliukas ir straipsniukas!!! Saunuoliai! Reikia mums mamoms semtis
patirties is tu mamu, kurios jau augina du vaikelius, nes matau, jog skiriasi daug kas is tavo pasakojimo 😉 Didumo, sypsenu ir energijos!!! 🌷🌷

gintarerei gintarerei 22. Mar 2014, 10:52

labai graziai augate 😀 o del masaziuku, man tai buvo nuostabiausias rutininis musu ritualas kiekviena ryta ir vakara, Jonukui pamenu taip patiko, kad turbut ramiausias budavo per masazus, o per manksteles dainuodavau tai daug juokdavosi. Sutinku puikiai, kad tokiems maziukams, geirausiai masaza atlieka visgi mama, nes jeinera medicinines butinybes intensyviems masazams, tas vaiko virkdymas daugiau zalos atnesa nei naudos.

22. Mar 2014, 10:37

Nepaisant ligelės, visgi tikrai šaunuolis mažylis, kad toks Tykutis, matomai, kai pati laukeisi buvai ramybės būsenoj, bent jau ta ramybė sklido iš tavo blogų 😉 Šauniai augate, taip ir toliau !

Gerda_M Gerda_M 22. Mar 2014, 09:58

Kaip gražiai vaikinukas auga! Valio valio! Būkit sveiki ir kasdien pažinkit dar daugiau😀)))

22. Mar 2014, 09:32 pypse

Taip taip, kai kitas daro, tai jokio patogumo, reikia detintis prie paskirto laiko, kuris dažniausiai kaip tyčia mažyliui netinka 😀 būna ir pas mus ašarų.. Bet aš norėjau, kad pradžiai profesionalas padarytų, parodytų, tada ir pačiai drąsiau, kad neperspausiu ir pan. o dabar reikia baigti sutartą kursą, vėliau sakiau aš jau tik pati darysiu 😀

pypse pypse 22. Mar 2014, 09:17

Kur mokiausi masažiuko, tai ta organizacija turi taisyklę, kad masažus gali daryti tik mama, net masažistė moko ant lėlytės, o ne liesdama mano vaikutį, anot jų nepaprastas gėris, kad masažą daro būtent mama.
dabar ligoninėje darė vibro masažą. Ačiū. bet jei pažiūrėt iš kitos pusės tai, pvz ateina- miega. tik pokšt ir masažuoja, anas rėkia...gerai kad trumpai, kol išsibudino ir suprato kas vyksta. bet dažnai yra tekę girdėt kad vaikutis masažus praverkia (kai būna skirti kokiose poliklinikose ar pan.)
Pamokėlės gerai, nes pamokina kaip reikia masažuoti, ko nereikėtų masažuoti ir tt, ir paskui galiu pati tai daryti, kai kūdikėlis tam ramiai pasirengęs.

22. Mar 2014, 09:05

Pas mus kas antrą dieną ateina masažistė, o kas antrą - bandau pati tiek iš to, ką skaičiau, tiek iš to, ka matau 😀 galiu tik pritarti, kad masažiukai nepaprastai padeda mažyliui ir, žinoma, mamai kartu leidžiant laiką su savo angelėliu. Maniškis po masažiuko taip pat geriau miega 😀 Aš dar plius darau mankšteles po 10 min, pasiskaičiau, kokius pratimus galima ir pirmyn 😀 Beje, mažiukui labiau patinka, kai visa tai darau aš, o ne masažistė.
Jei ne ligos, atrodo, jums viskas puikiai einasi, bet nieko, matyt, reikia visokių išbandymų. Sveikit!!! Ir toliau taip gražiai aukit! 🌷