Super mažylio blogas: pirmoji ir Kalėdinė fotosesijos

Super mažylio blogas: pirmoji ir Kalėdinė fotosesijos

12. Dec 2017, 15:01 Goda J. Goda J.

Dar prieš gimstant Jokūbui žinojau vieną dalyką – kad tikrai norėsiu kelių dienų naujagimio fotosesijos. Ne išimtis buvo ir laukiantis Motiejaus. Dar jam negimus Pintreste jau buvau prisižiūrėjus įvairausių nuotraukų ir pozų: vieno kūdikėlio ir su vyresniuoju broliu, atsimerkusio, tačiau daugiausia saldžiai miegančio – tad jam gimus beliko viską įgyvendinti. Į pagalbą išpildyti mano norus ir pakabinti kelių dienų antrojo sūnaus nuotrauką ant sienos (šalia Jokūbo), man atėjo „Mamyčių klubo“ rekomenduota fotografė – Karina Krisikaitytė. Karina turi daug patirties dirbdama „Tavo vaikas“ žurnale bei fotografuodama mažylius. Todėl iki fotosesijos, tiksliau iki gimdymo, nes poto lieka visai nedaug laiko, mums tereikėjo aptarti kelias smulkmenas, mano vizijas bei patį rekvizitą, kuris dažnai sustipriną norimą įvaizdį bei perteikia idėją.

20171212003555-61765.jpg

20171212003954-21396.jpg

Video iš pirmosios Motiejaus fotosesijos galite pamatyti čia: goo.gl/FneqjE

 

Apart to, kad savo berniukus fotografuoju kiekvieną dieną (čia tik mamos supras), dar vasarą svajojau apie Kalėdinę šeimos fotosesiją. Tokią, kaip filmuose.. namuose.. prie eglutės.. tokią jaukią, įsisiautus į šiltus megztukus.. žinidio fone..  visi laimingi.. gražūs.. Kad vėliau net sunku išsirinkti iš kurios nuotraukos daryti atvirutes ir siųsti seneliams ir draugams Kalėdinius sveikinimus.

Ir štai – jūsų „teismui“ – mūsų Kalėdinė fotoseija :

20171212004043-57363.jpg

20171212004616-93405.jpg

Fotografė Karina, puikiai įgyvendino mano norus, nuostabiai pagavo nepozuotus kadrus, beje, kaip vėliau man pati prasitarė, jog „buitinė“ fotosesija jai pati artimiausia, kai užfiksuojama šeimos diena buityje, tokia, kokia išties yra veikla ir rutina, nuo kavos gėrimo ryte iki vaikų maudynių vonioje. Tiesa, šioje mūsų Kalėdinėje fotosesijoje jai pavyko prajuokinti net mano, mažai besišypsantį vyrą, nes kai pradėjo iš savo raudono krepšelio traukti zuikio ausytes sau ar šokantį katiną – tai visiems buvo netikėta ir linksma. Ši fotosesija mums užtruko apie 4 valandas, Motiejus tame tarpe spėjo numigti ir vėl prie mūsų prisijungti, o abiems vaikams sumigus, Karina nufotografavo mane vieną – Kalėdų Fėją.

20171212004125-56100.jpg

Kadangi norėjau kuo įvairesnių nuotraukų, reikėjo pasirūpinti ir visos šeimos apranga – nuo tokių naminių maikučių iki blizgančių, šventinių drabužių. Ir dar norėjosi, kad visi būtume tarpusavyje susiderinę. Ačiū Dievui, kad čia man į pagalbą atėjo nuostabi ir kūrybinga, keturių vaikų mama Ieva, Two Makes Sixes stilingų vaikų blogo įkūrėja, ir sudėjiojo visus taškus ant I.

Drabužiai fotosesijai iš:

@TinyWool

@Pietro Filipi

@AčiūLabai

@AmileHomeDesign

@Zara

 

Išduosiu Jums vieną paslaptį: su Karina ir Ieva jau susitarėme padaryti dar vieną fotosesija, pavasarį, kai saulė už lango mus šildys savo bučiniais ir buitis, auginat du vaikus namie, atrodys kaip gražiausia ir geriausia, kas man galėjo gyvenime nutikti. 

 

p.s. Sekti mane, stebėti kaip auga mano sūnūs, rašyti ir klausti manęs galite instagramo paskyroje : Goda Jokubaitienė https://www.instagram.com/goda_jokubaitiene/