Pirmosios sauskelnės- kaip jas išsirinkti?

Pirmosios sauskelnės- kaip jas išsirinkti?

05. Dec 2020, 15:14 "Viktorijos masazai" "Viktorijos masazai"

Mums su Ana ši užduotis pavyko pakankamai lengvai, pataikėme iš antro karto! 

Ruošiantis į gimdymo namus nusipirkau vieną pakuotę sauskelnių, skirtų naujagimiams. Net negalėčiau atsakyti, kodel rinkausi būtent jas, tai buvo tiesiog "loterija". Tačiau jau po pirmos paros pastebėjau, kad visas užpakaliukas ir nugarytes dalis, kurią dengė sauskelnės, "dega". Ligoninėje turėjome galimybę išbandyti kitas, kurios mums puikiai tiko. Tiesa sakant, jos patiko ir man, nes pasirodė labai švelnios ir plonytės, be to, labai greitai sureguoja indikatorius ir nutikus net mažiausiai "nelaimei" iš karto galima tai pastebėti net neatsegus sauskelnių. 

Kadangi mums netinka taisyklė keisti sauskelnes kas 2-3 valandas, tą tenka daryti daug dažniau, mes naudojame jau ne pirmą pakuotę sauskelnių "HUGGIES Elite Soft" ir kol kas labai džiaugiamės šiuo pasirinkimu! 

Kaip išsirinkti sauskelnes, kurios geriausiai tiks Jūsų mažyliui? 

Užėjus į prekybos centrą galime atrasti visą lentyną skirtingų, besišypsančių mažylių veidais pasipuošusių sauskelnių pakuočių. Daug skirtingų gamintojų, taip pat ir kainų. 

Taigi iškur žinoti, kurias pirkti? 

Kas dažnai lemia neteisingą sauskelnių pasirinkimą? 

Žinoma, visi tėveliai savo mažyliams nori kuo geriausio ir dažnai tokio pirkinio pasirinkimą lemia kaina. Tikimasi - kuo didesnė kaina, tuo geresnė kokybė ir tai bus geriausia mažyliui. 

Taip pat labai dažnai pirkinio pasirinkimą mums "padiktuoja" draugai, giminaičiai ar kiti asmenys, kurie jau augina mažuosius pipiriukus ir jiems tiko būtent tos. Todėl pasiklausę jų nuomonės ir mes savo mažiesiems perkame sauskelnes kurios tiko kitiems mažyliams, tačiau nežinome ar jos tikrai tiks mūsų naujam šeimos nariui. 

Kaip rinktis tinkamas sauskelnes? 

Visų pirma, nerekomenduoju pirkti didelių sauskelnių pakuočių (naujagimiams).

Rekomenduočiau pabandyti keletą sauskelnių rūšių ir stebėti, kaip reaguoja odelė. Mūsų mažųjų draugų odelė labai jautri, todėl pastebėjus paraudimus, pabėrimus ar kitaip sudirgusią odelę, rekomenduočiau isbandyti kito gamintojo sauskelnes.

Kitas labai svarbus momentas - sauskelnių dydis. Tai labai svarbu mažyliams ir nevisada galime pasikliauti nurodytais kilogramais ant pakuočių. Dažnai vienodai sveriantys mažyliai būna skirtingo augumo. Todėl vienam tokio dydžio sauskelnės tinka kuo puikiausiai, o kitam jau gali spausti, tinkamai neužsisegti arba priešingai būti didelės.

Nusipirkę sauskelnes atkreipkite dėmesį ar atidarius pakuotę nėra stipriai jaučiamo kvapo, tai gali rodyti, kad jos nekokybiškos. 

Uždėjus sauskelnes svarbu, kad jos nespaustų pilvuko. Todėl geriau rinktis sauskelnes turinčias  tamprų juosmenį. 

Žinoma dar viena labai svarbi taisyklė (ypatingai naujagimiams) sauskelnes reikėtų keisti dažnai. Naujagimiams rekomenduojama tą daryti maždaug kas 2-3 valandos (naktį galima rečiau), tačiau kartais tą daryti tenka daug dažniau - pagal poreikį. 

Kaip Jums pavyko atrasti sauskelnes Jūsų mažyliams? 

Linkėjimai,

Su šypsena,

Viktorija