MAMOS VISKĄ ŽINO: patarimai tėvams, auginantiems mažylius

MAMOS VISKĄ ŽINO: patarimai tėvams, auginantiems mažylius

06. May 2020, 12:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Susilaukus pirmagimio jaunos šeimos pasaulis verčiasi aukštyn kojom. Rodos, nieko nežinai, nieko nemoki, lankyti kursai ir skaitytos knygos nepadeda, dreba rankos, kyla nerimas, ar viską teisingai atlieki.

Patariame giliai įkvėpti, lėtai iškvėpti (tris kartus) ir įsiklausyti į jau patyrusių mamų patarimus:

  • Mažiau skaityti knygų, geriau pasikliauti savo nuojauta ir neieškoti atsakymų internete. Pati nėštumo metu perskaičiau tik vienintelę knygą apie žimdymą, daug prisitaikiau sau ir turėjau ką atsakyti visoms močiutėms, tetoms ir pan. Dėl soskės davimo, dėl kūdikio verkimo ir pan. Vienu žodžiu, mėgaukimės kūdikio būvimu šalia, nes tai stebuklas.
  • Mažiau ieškoti ligų internete. Geriau, jei kas neaišku, pasiskambinti gydytojai, o ne panikuoti perskaičius kažką interneto platybės. Neversti vaiko valgyti, jei jis suka galvytę nuo šaukšto/buteliuko. Vieną kartą valgė mažiau, kitą suvalgys daugiau. Ir mažiau klausyti bobučių pasakų, kad nesupk - pripras, bus “rankinukas”. Vaikai užaugs, kada gi juos galėsi supti, jei ne dabar. atsipalaiduokite - ir mėgaukitės motinyste!
  • Patarimas tiesiog toks: Mamos pačios žino ir supranta, kaip auginti vaikutį. Tiesiog nereikia kitiems leisti lipti ant galvos ir nurodinėti! Auginkit, mylėkit pačios vaikučius, tai, ką ir darote, o jei reikia - tik tada klausti patarimo. Juk Mama geriausiai viska žino ir supranta, ką jaučia jos širdis.
  • Tiesiog reikia nekreipti dėmesio, kaip auginti vaikutį! Pačios esat nuostabiausios Žemėje mamos! Ir, manau, susitvarkot pačios! Jei ko reikia, juk kreipiamės pačios patarimo!!! Todėl mano patarimas - klausykite savo širdies savo balso, juk Mamos širdelė žino ir jaučia. 

  • Mano patarimas yra paprastas - mylėkit, nešiokit, glostykit. Kad ir kaip kiti gąsdina “pripras prie rankų” , bet nepripras, tikrai nepripras....dar pritrūks to laiko nešiojimui, dar taip norėsis, o jie jau patys lakstys. Aš gyvenu su ta mintimi, kad tėvai ir tik tėvai geriausiai žino, kas geriausia jų vaikams. Ir nors draugės vaikus augina visiškai kitaip, tai yra geriausia jų vaikams, jei vaikus auginam kaip auginam, tai yra geriausia mūsų vaikams. Paprasčiau tariant, auginant vaikus neverta ieškoti vienos tiesos, nes jos nėra. Su savo dar kuklia 3 vaikučių patirtim tik galiu patvirtint, kad net ir vienoj šeimoj augantiems vaikams tos tiesos yra skirtingos, tad ką kalbėti apie skirtingas šeimas. Tad visus patarimus išklausykit, bet galvokit savo galva :) 
  • Vaikučiai labai greitai auga, keičiasi, gaudykite kiekvieną akimirką, džiaukitės, kai gera, kai sunku - pakentėkit, pirmi metai taip greitai pralekia, kad vėliau tik nuotraukas bežiūrint ir video prisimeni, koks mažas kamuoliukas buvo jūsų kūdikis. Neatsisakyt pagalbos, jei kas siūlo, bet vadovaukitės mamos širdim ir naujausiomis žiniomis auginant savęs dalelę.
  • Trijų sūnelių auginimo patirtis rodo, jog kiekvienas kartas vis kitoks, nes ir vaikučiai, ir patirtis vis kita. Svarbiausia, nebijoti klausti, konsultuotis su specialistais, netikus priemonei, išbandyti kitas. Žinau tiek, jog sergant vaikams naktys būna ilgiausios, o džiaugsmo akimirkos pripildo mamos širdį ilgam. 
  • Patarimai būtų labai praktiški. Kalbant apie miegą - atsižvelgti į vaiko poreikius, o ne į kažkokias lenteles :) mano pvz abu vaikai mėgstantys pamiegot, ir išmiegodavo vyresnėlis, ir dukrytė dabar daugiau nei rašo lentelėse :) Ir, aišku, migdyt geriausia būtų ankščiau, nes vertingas miegas kūdikiams ir mažiems vaikams labai svarbus (apie 20.30), Ir dar vienas patarimas, bent mums labai pasiteisino - maitinti kietu maistu reiktų visad daugmaž tuo pačiu laiku, nes su laiku tuo pat metu ima išsiskirt skrandžio sultys ir vaikas tikrai geriau valgo :)
  • Mano patarimas - neklausykite visų ten tetulyčių su prietarais ir "atgyvenusiais" patarimais. Norite nešioti - nešiokit, nori kartu miegoti - miegokit.
  • Mano patarimas - niekada NELYGINTI kaimynės ir savo vaikų, visi skirtingi. Skirtingai išdygsta pirmasis dantis, pradeda ropoti, sėdėti, vaikščioti, daryti ant puodo. Aš pati tiek prisiklausiau, kad pikta ir liūdna buvo. Taip pat dėl žindymo, jeigu nepavyksta žindyti pačiai, ar vaikas neramus ar nemokate ar dar n priežasčių, niekas jūsų neturi teisės smerkti dėl mišinio davimo ar nusitraukinėjimo. Kiekviena mama PATI nusprendžia, kaip nori daryti, ir nesijauskite blogesne. Man pačiai nepavyko žindyti kūdikio ir tikrai nesijaučiu prastesne mama. Aš padariau viską, ką galėjau dėl savo vaiko, 2 metus nusitraukinėjau rankiniu pientraukiu pieną ir daviau savo mažylei. Būkite savimi, pačios galvokite, galite pasiklausti patarimų, bet pati turite nuspręsti kas jums geriausia, o ne kas kitas. Būkite laimingos, nes laiminga mama - laimingas ir vaikas.

Daugiau MAMŲ PATARIMŲ rasite: FB->> ir IG->>

outerwearcanada outerwearcanada 02. Aug 2020, 20:29

ホット販売St.Kildaワックスバーバーメンズジャケットアウトレット7142 [Barbour202] - ¥29052 : バーバージャケット, barbourjacket.net

outerwearcanada outerwearcanada 01. Aug 2020, 01:10

    Hoops-Prata Esterlina / Ouro 14k : cheap pandora Jewelry, jewelrypandora.com

outerwearcanada outerwearcanada 31. Jul 2020, 20:44

カナダグースメンズ:グースジャケットアウトレット - ガチョウのジャケット熱い販売オンライン!

outerwearcanada outerwearcanada 23. Jul 2020, 01:37

Hublot Big Bang 45mm

outerwearcanada outerwearcanada 22. Jul 2020, 04:31

Tienda en línea Montblanc Pen

outerwearcanada outerwearcanada 20. Jul 2020, 03:26

kopia a. lange & s ö hne

outerwearcanada outerwearcanada 13. Jul 2020, 00:31

Herve Leger Aften

outerwearcanada outerwearcanada 11. Jul 2020, 15:58

スパイダー オンライン アウトレット Store.All スパイダー順序を最大 65% 短縮

outerwearcanada outerwearcanada 07. Jul 2020, 20:17

GMT -Master II