Kūdikio kraiteliui galite rinkti ir padėvėtus daiktus

Kūdikio kraiteliui galite rinkti ir padėvėtus daiktus

01. Jun 2016, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Renkant kūdikiui kraitelį, ne vienai mamai kyla klausimas - kas įeina į kraitelį, ką reikia būtinai pirkti nauja, o ką galima pirkti iš padėvėtų daiktų ir tokiu būdu sutaupyti.

Mamyčių klubas apdibendrino patarimus, kokie yra reikalingi naujagimiui daiktai/drabužiai, kuriuos galima įsigyti padėvėtus ar naudotus.

Drabužiai

Mažylis greitai auga, tad jei įmanoma kur nors sutaupyti, pasinaudokite tokia galimybe. Kūdikis greitai auga ypač pirmaisiais mėnesiais, tad drabužėlius reikia keisti bent kartą per mėnesį, vadinasi, pirmųjų drabužėlių neįmanoma sudėvėti. Įsitikinkite, ar jie neturi daug siūlių, sagų ar užsegimų. Taip pat atkreipkite dėmesį, kiek drabužis padėvėtas.

Pirmieji batukai dėl grožio

Jei tikruosius pirmuosius batukus specialistai pataria būtinai pirkti naujus, tai batelius dėl grožio, kurie apaunami dar nevaikštančiam kūdikiui, galima įsigyti padėvėtus.

Kombinezonai ir kepurėlės

Nors į pasivaikščiojimus mamytės su vaikučiu traukia kasdien, pirmuosius kombinezonus ir kepures mažyliai dėvi vos porą mėnesių, taigi fiziškai jų sudėvėti neįmanoma, todėl drąsiai galite pirkti padėvėtus iš draugų ar kitų šeimų.

Naudoti žaislai

Ar išsaugojai savo vaikystės žaislus? Ech sentimentai! Tačiau prieš leidžiant su jais vaikams žaisti, patikrink juos, ar pakankamai saugūs, o gal žaislas labai senas ir netinkamas mažyliui žaisti.

Naudoti baldai

Puikus būdas sutaupyti. Vystymosi lenta ar staliukas, komoda, nedidelė spintelė, kur galite susidėti vaiko daiktus. Jei šie baldai nesitransformuoja ir tinka naudoti tik trumpą laikotarpį, tai drąsiai pirkite naudotus.

Naudotas vežimėlis

Besilaukdama mama "pasimeta" apsilankiusi parduotuvėje ir rinkdama kūdikio kraitelį. Visko tiek daug, tačiau gal visko nereikia... Pavyzdžiui, vežimėlis - tikrai vertas dėmesio pirkinys, tačiau galbūt nereikia jo naujo? Labiausiai jo reikia, kai kūdikis guli lopšyje pirmuosius mėnesius. Po to pamažu ima sėstis, ropoti, tampa aktyvus. Tuomet verta dairytis sportinio tipo vežimėlio. Tačiau prieš perkant sportinį, paprasčiau ir ekonomiškiau parduoti pirmąjį vežimėlį ir įsigyti kitą - sportinį. Jei galvojate apie naudotą, nepamirškite patikrinti jo techninės būklės.

Naudota vonelė

Kaip gi be maudynių! Tačiau mažylis užaugs labai greitai, o vonelė reikalinga palyginus tik trumpą laikotarpį. Kita vertus, ji nedaug kainuoja, tačiau sutaupysite, jei įsigysite naudotą.

Aukšta maitinimo kėdutė

Primaitinimo metas ateina visiems skirtingu laiku - kai kurie kūdikiai pradedami primaitinti nuo ketvirto, kiti nuo penkto, tačiau daugiausiai mažylių primaitinami nuo šešto mėnesio. Bet yra tokių kūdikių, kurie kietą maistą pripažįsta tik aštuntą mėnesį. Aktualus klausimas - kur maitinti mažylį? Jei nori geros kokybės ir tvirtos maitinimo kėdutės, nėra pagrindo permokėti. Nors kėdutė tarnaus ne vienerius metus, jų gali įsigyti kokybiškų naudotų už daug mažesnę kainą.

Ar visus naujus daiktus/drabužius perki savo mažyliui? Kokius daiktus tu sutikai ar sutiktum pirkti padėvėtus? Gal tu pati parduodi jau nebereikalingus vaiko daiktus kitoms mamoms?