VIDEO: Kas yra kombinuotas kūdikio maitinimas?

20. Sep 2023, 12:44 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamos pienas yra tinkamiausias maistas pirmuosius šešis kūdikio gyvenimo mėnesius! Tačiau mama ne visada gali būti šalia mažylio. Mamos pieną taip pat galima sėkmingai nusitraukti ir pamaitinti kūdikį iš buteliuko.

Daugelis mamų nerimauja, kad pasiūliusios kūdikiui buteliuką, jis atsisakys krūties. Šiame video patarime išsklaidysime šį mitą - jei parinksite tinkamą buteliuką, jums nereikės dėl to nerimauti!

Kas yra kombinuotas maitinimas?

Tai reiškia, kad kūdikis valgo ir iš krūties, ir iš buteliuko. Norėdami įsitikinti, kad jūsų mažylis patenkintas abiejų rūšių maitinimu, reikia atsižvelgti į keletą dalykų. Maitinimas iš krūties grindžiamas pasiūla ir paklausa, o buteliuko žindukas paprastai užtikrina pastovų, lengvą ir nesudėtingą pieno tekėjimą.

Dėl šios priežasties neretai manoma, kad buteliukas bando „apgauti gamtą“ ir kad kūdikis, išbandęs buteliuką, yra mažiau motyvuotas intensyviai žįsti…arba mama dėl to gali netekti pieno.

Sėkmingo žindymo raktas – teisingai pridėti kūdikį prie krūties ir maitinti pagal poreikį. Tuomet mamos pieno tikrai bus!

Kombinuoto maitinimo metu mamos pienas nutraukiamas pagal poreikį ir pasiūlomas vaikučiui, kai mamos nėra šalia, arba partneris, kitas pagalbininkas rūpinasi juo, kai mama yra išvykusi ir kurį laiką negali maitinti krūtimi.

Tačiau tokiais atvejais labai svarbus vaidmuo tenka pačiam buteliukui ir žindukui, per kurį teka pienas. Norint paskatinti kūdikį kuo daugiau žįsti, bet tuo pačiu metu ir aprūpinti mamos pienu iš buteliuko, reikia specialaus krūties formos buteliuko, imituojančio žindymo patirtį – tai Philips Avent Natural buteliukas su Natural Response žinduku!

Kūdikis turi aktyviai gerti, liežuviu spausti buteliuko žinduką ir sėkmingai leisti pieno srovei tekėti, kaip ir žindymo metu. Kiekvienos pauzės metu pieno tekėjimas nutraukiamas, kad kūdikis galėtų nusiraminti ir kurį laiką jaustis ramus, o po to vėl pradėti aktyviai gerti. Apgalvota, tiesa?!

Philips Avent buteliukas Natural Response turi platų, minkštą ir lankstų krūties formos žinduką, kuris imituoja mamos krūties pojūtį, todėl kūdikis gali natūraliai jį suimti. Naujoviška buteliuko žinduko forma prisitaiko prie natūralaus kūdikio gėrimo ritmo, todėl jis gali gerti, nuryti ir kvėpuoti taip, tarsi maitintumėte jį krūtimi.

Kadangi speciali žinduko anga leidžia pienui ištekėti tik tada, kai kūdikis aktyviai geria, nėra nuotėkio, kuris sumažintų kūdikio norą žįsti. Buteliuke taip pat yra anti-kolikinis vožtuvas, kuris sumažina diegliukus ir diskomfortą, nes pašalina orą iš žinduko, kad geriant jis nepatektų į kūdikio pilvuką!

Mamos pieną galima sėkmingai ir itin švelniai nutraukti elektriniu pientraukiu. Jame yra pritaikyta technologija greitesniam pieno tekėjimui, įkvėpta kūdikio žindymo proceso! Turėdama šią pieno nutraukimo ir kūdikio maitinimo įrangą, mama gali saugiai palikti mažylį tėčiui ar kitiems pagalbininkams, eiti į darbą arba pasivaikščioti ir atsipalaiduoti. Kūdikis bus pamaitintas, o mamos pienas visada bus po ranka!

Svarbu! Jei turite problemų dėl žindymo, rekomenduojame pasitarti su žindymo konsultantu, bei atidžiai stebėti savo kūdikio svorį ir augimo dinamiką, pasikonsultavus su vaikučio gydytoju!