7 idėjos, kokia veikla užsiimti, auginant mažylius?

7 idėjos, kokia veikla užsiimti, auginant mažylius?

08. Feb 2019, 09:33 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

„Ką veikti?“ - šį klausimą dažnai girdime mes, tėvai, iš savo paūgėjusių vaikų. Tačiau būna ir taip, kad iš nuobodulio namuose netveria ir mamos. Ką veikti joms?

7 idėjos mamai, auginančiai kūdikį

1. Mamų ir vaikučių sportas

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose ne vienas sporto klubas siūlo ateiti sportuoti mamoms su kūdikiais. Kol mamos, prižiūrimos specialistų, mankštinasi, kūdikėliai ramiai sau snaudžia nešynėse šalia. Kai kurie pratimai skirti daryti mamai su vaikučiu, tai yra jis tampa „svareliu“. Tai gali būti ne tik mankšta, pritaikyta moterims po gimdymo, bet ir jogos užsiėmimai.

2.Kūdikių ankstyvojo lavinimo pamokėlės

Patiems mažiausiems, kūdikiams, labiausiai paplitusios muzikos pamokėlės. Nors skirtingose mokyklėlėse dirbama pagal skirtingą metodiką, beveik visų jų svarbiausias tikslas – gera mamos ir vaikučio nuotaika. Tokiose mokyklėlėse mamos dainuoja daineles, išmoksta pirštelių žaidimų, o vaikučiai girdi muziką, susipažįsta su muzikos instrumentais. Mamoms patinka, kad užsiėmimuose jos susiranda bendraminčių, išmoksta dainelių, kurias dainuoja ir namuose vaikams.

3.Baseinas

Baseinas yra pati puikiausia vaikučių lavinimo ir grūdinimo priemonė, deja, ne visiems prieinama. Baseinai, į kuriuos ateina tik kūdikiai, pasižymi šiltesne oro ir vandens temperatūra, jų dezinfekavimas vyksta pagal griežtesnes normas, negu bendrų baseinų esančių vandens parkuose ar sporto klubuose.

4.Kino seansai, skirti mamoms su kūdikiais ir vaikais

Tai specialūs kino seansai, skirti tėvams, auginantiems mažus vaikučius. Kino salėje šviesa neužgesinama, garsas tylesnis negu įprastai, tad tėvai vienu metu gali žiūrėti filmą ir, jei reikia, pasirūpinti mažyliu. Taip pat salėje yra vystymo stalai, žaisliukų vaikams.

5.Bendraminčių klubai

Įvairūs mamų forumai – puiki proga pabendrauti su mamomis, auginančiomis panašaus amžiaus vaikus, arba susirasti netoliese  gyvenančių mamų, su kuriomis galima drauge pasivaikščioti parke. Paprastai tokių forumų mamos rengia susitikimus, todėl praplečiamas pažinčių ratas, daugėja bičiulių.

6.Muziejai, parodos, galerijos

Mieste liko jūsų neaplankytų muziejų, galerijų, atsidarė nauja paroda, kurią norėtumėte aplankyti? Mažas vaikas nešynėje ar vaikjuostėje tikrai neprieštaraus, kol jo mama "kultūrinsis".

7.Atgal į gamtą

Jeigu gyvenate mažame miestelyje, kur nėra aukščiau išvardintų galimybių, progą kiekvieną dieną išeiti į vietos parką tikrai turite. Gryno oro nauda vaikų grūdinimui yra didžiulė, todėl išėjus motinystės atostogų tokie pasivaikščiojimai gali tapti puikiu įpročiu. Vėliau, paaugus vaikui, nereiks jo varu varyti į lauką, jam tai bus natūralus laiko praleidimo būdas. 

Kokią naują veiklą atradote jūs? 20150204092152-12437.jpg