Kaip teisingai masažuoti kūdikį namuose?

Kaip teisingai masažuoti kūdikį namuose?

23. Jul 2020, 13:17 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip teisingai masažuoti vos kelių mėnesių mažylį? Kiek turi trukti masažas ir kokius pratimus atlikti? Naudingais patarimais dalinasi vaikų kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė.

Masažą patartina pradėti vaikučiui sulaukus pusantro mėnesio. Masažą atlikite, kai mažyliui gera nuotaika, yra sotus, linksmas ir atsipalaidavęs. Štai keli žingsniai norint tinkamai atlikti masažą kelių mėnesių mažyliui.

  • Kojyčių masažas

Naudojame vaikišką aliejuką masažui. Šiek tiek aliejuku sudrėkiname delnus, patriname delnais, kad aliejus sušiltų ir pradedame darbą. Jei pastebėjote, kad šiek tiek per daug aliejuko, paskirstykite jį tolygiai ant mažylio kūno glostomaisiais judesiais.

Masažą pradedame nuo kojyčių. Pakutename padukus – masažuojame lengvais judesiukais savo nykščiu mažylio pirštukus, paduko pagalvėlę, tada kulnus.

Tada galime paspausti kiekvieną pirščiuką, po to masažuojame pėdos viršutinę dalį, vėliau pereiname prie kulno glostymais – spauskite nestipriai. Tuomet kylame kojyte vis aukščiau – link blauzdų, tada šlaunyčių masažiukas.

Masažu galima pagerinti žarnyno darbą – paimam abi kojytes už čiurnų abiem rankomis ir vieną kojytę sulenkiame prie pilvuko, kita ištiesta, tą patį kartojame su kita kojyte.

Kitas pratimas – abi kojytes sulenkti, pasiekiant pilvuką ir ištiesti. Taip kartokite kelis kartus.

Dar vienas pratimas – sulenkiame kojytes ir lenkiame jas į vieną pusę, po to į kitą švelniai, neskubant.

  • Pilvuko masažai

Sudrėkinkite aliejumi rankas ir sukite lengvais delno judesiais (galima ir krumpliais) aplink kūdikio bambą. Pilvo masažą baigiame švelniais paglostymais. Po to dviem pirštais švelniai masažuojame krūtinę – aplink krūtis sukame ratukus (spenelių neliečiame).

  • Rankyčių masažas

Masažuodami rankytes, darykite tą patį, ką ir kojytėms – pradėkite nuo delnų, pirščiukų ir kilkite pamažu į viršų link pečių.

  • Nugaros, užpakaliuko masažas

Paguldome mažylį ant pilvuko ir pradedame masažą nuo užpakaliuko – sukamaisiais judesiais glostome, šiek tiek paspausdami užpakaliuko raumenis. Šis masažas stiprina dubenį, kad mažyliui patogiau būtų sėdėti.

Kylame nugara aukštyn, bet stuburo spausti nereikėtų. Jei dar yra jėgų – leiskime vaikučiams įsikibti į nykščius ir palengva sėskimės.

Masažo trukmė tokio amžiaus mažyliams - iki 20 minučių.

Simonadub Simonadub 09. Aug 2020, 22:03

Labai panašiai mažyli masažuoju, labai patinka , jei pyksta nurimsta .