Mamos pieno nauda, arba į ką atkreipti dėmesį, jei prireikia maitinimo pieno mišiniu

Mamos pieno nauda, arba į ką atkreipti dėmesį, jei prireikia maitinimo pieno mišiniu

04. Dec 2020, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Motinos pienas yra geriausias maistas jūsų mažyliui, tai neįkainojama motinos dovana savo vaikui. Viskas, ką turi žinoti jauna mama apie teigiamą žindymo naudą kūdikiui, rasite šiame straipsnyje.

Žindymo privalumai mažyliui

Pirma ir svarbiausia: motinos pienas – vienas iš pačių efektyviausių faktorių, užtikrinančių gerą mažylio sveikatą ir darnų vystymąsi. Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja žindyti kaip įmanoma ilgiau.

Motinos pienas pasižymi ne tik maistingosiomis savybėmis, jo sudėtyje yra medžiagos, kurios atsakingos už kūdikio organizmo apsaugines (gynybines) funkcijas ir taisyklingą raidą. Kartu su pienu mama savo vaikui perduoda ir gerąsias bakterijas, antikūnus, fermentus ir hormonus, kurie padeda organizmui kovoti su ligas sukeliančiomis bakterijomis ir virusais, veikia kaip natūralus skiepas.

Žarnyno imuninės sistemos veikla geriau išsivysčiusi vaikų, kurie pirmus 6  mėnesius buvo išimtinai tik žindomi. Tokie mažyliai rečiau serga virškinimo sistemos ligomis, viduriavimu, vėmimu, gastroenteritu, peršalimo ligomis, aftiniu stomatitu, gripu, peršalimu, otitu ir kvėpavimo takų infekcinėmis ligomis.

Dar vienas pliusas – kūdikio miego trukmės ilgėjimas. Žymiai didesnė tikimybė, kad mamos pienu pasisotinęs mažylis ramiai ir saldžiai užmigs ir duos mamai pailsėti. Atliktų tyrimų duomenimis nustatyta, kad žindymas mamos nakties miega pratęsia vidutiniškai 40–45 minučių.

Žindymas teigiamai veikia mažylio psichiką. Jeigu mažylis liūdnas ar blogai jaučiasi, užtenka priglausti jį prie krūties ir tai padeda jam nurimti ir pasijausti geriau. Žindymas visam gyvenimui užmezgia stiprų psichologinį ryšį tarp mamos ir jos vaiko. Maža to, mokslininkų įrodyta, kad žindymas palengvina skausmą skiepijimo metu ir nuramina vaiką.

Žindymo privalumai mamai

Gamta pasirūpino, kad žindymas ir mamai būtų į naudą.

Po gimdymo, žindymas padeda normalizuoti hormonų pusiausvyrą; mamos organizme gaminasi hosmonas oksitocinas, kuris veikia kaip antidepresantas. Tyrimais įrodyta, jog didelė šio hormono koncentracija motinos organizme mažina nerimo jausmą ir pogimdyminės depresijos riziką. Kol jūs žindote, oksitocinas padeda atsipalaiduoti, sumažina stresą, arterinį kraujo spaudimą ir net skausmo slenkstį.

Maitinimas krūtimi yra labai patogu tiek mamai tiek mažyliui: bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje mama gali padėti savo vaikui nusiraminti ir numalšinti alkį.

Nepaisant to, kad žindymo pradžioje gali iškilti įvairių sunkumų: netaisyklinga žindymo padėtis, neteisingas mažylio pridėjimas prie krūties, spenelių skausmas – visa tai tik laikini sunkumai. Jeigu jie trukdo jums mėgautis motinystės džiaugsmais, tai priežastis apsilankyti pas gydytoją.

Labai gerai tai, kad žindymas padeda mamai numesti nereikalingus priaugtus kilogramus, kurie užsiliko po gimdymo.

Žindymas ne tik degina kalorijas, bet ir padeda normalizuoti hormonų balansą, todėl svoris lengviau grįžta į normos ribas.

Kabrita maisto vaikams, pagaminto ožkų pieno pagrindu, specialiastai vieningai mano, kad  nėra geresnio maisto vaikui, nei motinos pienas, ypač pirmaisiais 6 gyvenimo mėnesiais. Tačiau jeigu dėl rimtų priežasčių, Jūs tikrai negalite žindyti ir pradėjote savo mažylį maitinti  mišriai arba tik adaptuotu pieno mišiniu, būtina tinkamai išsirinkti mišinį.

Ožkų pieno mišiniai laikomi švelniausiu maistu kūdikiui. Seniai žinoma, kad ožkų pienas yra geriau įsisavinamas ir lengviau virškinamas, nei karvių pienas.

Ožkų pienas – Kabrita produktų pagrindas. Tai – pagrindinis Kabrita ir daugelio kitų mišinių, pagamintų iš karvės pieno, skirtumas. Įmonė siūlo adaptuotus pieno mišinius, kurie pritaikyti tam tikram jūsų vaiko amžiui: nuo 0 iki 12 mėnesių ir vyresniems.

Pieno mišinys Kabrita gaminamas Nyderlanduose, o tai vienas iš svarbesnių faktorių, lemiančių pasirinkimą, kadangi būtent ši šalis garsėja savo ilgalaikėmis tradicijomis ir pasiekimais pieno pramonėje.

Mišiniuose labai svarbūs ir papildomi ingredientai, nes būtent dėl jų mišinys ir tampa adaptuotu, kitaip sakant artimu motinos pieno sudėčiai. Tik Kabrita mišiniuose ožkų pienas derinamas su specialiu DigestX riebalų kompleksu. Jis maksimaliai artimas motinos pieno riebalų sudėčiai ir teigiamai veikia mažylio savijautą:

  • Minkština išmatas
  • Lengvina virškinimą
  • Didina energijos apykaitą
  • Gerina kalcio įsisavinimą

 

Kabrita ir PSO rekomenduoja kaip įmanoma ilgiau išsaugoti žindymą.

Įsigyti čia: 

Eurovaistinėje ->> 

Assorti ->>

Simonadub Simonadub 05. Dec 2020, 00:08

Aš manau jei prireiktų mišinuko būtent Kabrita ir duočiau . Labai gražus straipsnis . Ačiū