9 ženklai, kurie išduoda, jog esate pirmą kartą mama

9 ženklai, kurie išduoda, jog esate pirmą kartą mama

08. Jan 2014, 09:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt
  1. Nuolat tikrinate Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas arba skambinate gydytojai dėl kiekvienos smulkmenos - gal mažyliui šiek tiek užsikimšusi nosis, ar gerai jog suvalgė 123 ml mišinuko, o ne 130 ml kaip rekomenduojama?
  2. Termometrą turite visad po ranka ir nuolat juo naudojatės, o jei kyla įtarimų - kūdikiui matuojate temperatūra net trimis skirtingais termometrais. Ir būtinai matuojate vandens temperatūrą maudant mažylį!
  3. Tikrinate naujagimio kvėpavimą naktį, kuomet jis miega. Net jei ir girdite kvėpavimą, tuomet žadinate tėtį paklausti ar jis ne per greitas ar ne per lėtas.
  4. Praleidžiate net dešimt minučių besidangstydama skraistėmis kuomet viešumoje maitinate kūdikį, kad tik niekas nepamatytų nė truputį jūsų krūties.
  5. Vaikas nusišypsojo - nufotografuojate, vaikas pajudino ranką - fotografuojate, sumirksėjo - fotografuojate, nusišypsojo tūkstantąjį kartą - fotografuojate!
  6. Esate apsėsta rekomendacijų, kada ką kūdikis turi daryti ir jeigu jūsų šešių mėnesių mažylis nesėdi - puolate į paniką. 
  7. Vos mažylis atsitrenkė galvyte į sofą, keliaujate pas gydytojus sužinoti ar jam nėra galvos smegenų sutrenkimo. Pergyvenate dėl kiekvieno mažo "bum".
  8. Sterilizuojate viską - nukritus čiulptukui ant ką tik išplautų virtuvės grindų jį vis tiek virinate vandenyje.
  9. Ne vien tik stresinės situacijos valdo pirmakartę mamą. Yra ir mielų akimirkų. Tik su pirmuoju vaiku galite nusnūsti pokaičio miego, nes vėliau aplink siautės dičkiai.
08. Jan 2014, 21:59

nauja mamyte net ir be vaikelio ant ranku siubuoja tarytum suptu mazyli 😀