10 dalykų, kuriuos pradėjote daryti gimus vaikučiui

10 dalykų, kuriuos pradėjote daryti gimus vaikučiui

18. Aug 2014, 11:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekviena mūsų nesusimąstydamos ir instinktyviai tapome mamos, kurios dabar elgiasi kartais visai ne taip, kaip anksčiau. Išskyrėme dešimt dalykų, kurių net neįsivaizdavome, jog kada nors darysime. O darome!

1. Kalbame apie vaikutį nesustodamos

Taip, mes tai darome. Pasakojame, koks jis nuostabus, ką moka, ką darė savo draugams, šeimos nariams ir dalinamės tuo facebooke. Juk tai pats didžiausias mūsų stebuklas!

2. Gaudome “atpylimus” rankomis

Jeigu mažylis atpila, o gal vemia ar tuštinasi netinkamoje vietoje, tiesiog instinktyviai norime tai sugauti ranka. Lyg ir saugodamos, jog neišsiteptų grindys ar lova, lyg padėdamos pačiam mažyliui. Ir tai visai nešlykštu!

3. Kalbame apie “kakutį”

Dažnam mažyliui užkietėja viduriukai, todėl niekas taip nedžiugina, kaip po savaitės tylos, pasirodęs “kakutis”!

4. Primename savo mamas

Būna momentų, ypač kai šaukiate: “Uždaryk duris” ar “Sakiau, susitvarkyti batus” ir atrodo, jog tai jūsų mamos balsas. Ir tuomet pavėluotai suprantame, kad ji visad buvo teisi. 

5. Apgailestaujate sakydama: “Mano vaikas anksčiau niekad...”

Nesimušė, neatėmė žaislo ar nenutraukė staltiesės? Visad būna pirmas kartas.

6. Suprantate, jog pasikeitė visas jūsų gyvenimas

Atrodo, kad esate tas pats žmogus, bet visai ne toks pat. Visas jūsų gyvenimas ne tik kitoks, bet ir daug daug geresnis.

7. Susitvarkote su sunkumais

Neįsivaizdavote, jog taip paprastai ištversite gimdymą, bemieges naktis, vaikų ligas ir dar po to galėsite visą dieną dirbti. Esame stipresnės nei manome. 

8. Nuolat bėgate

Net jei buvote pats punktualiausias žmogus, dabar gyvenate nuolatinio bėgimo ir vėlavimo ritmu. Jeigu susitarėte susitikti su draugais, vaikutis nusprendė miegoti popiečio miego dvigubai ilgiau, o jeigu nusprendėte per miegą jį palikti mamai, jis išvis nemiega. 

9. Tapote vyturiu

Pamenate tuos laikus, kai po audringos nakties galėdavote atsikelti antrą valandą popiet? Dabar vis dažniau pamatote aušrą ne palydėdamos naktį po šokių, bet pasitikdamos rytą su jau nubudusiu mažyliu.

10. Šypsotės ir sakote: “Bet visa tai buvo verta”

Absoliuti tiesa!