Žuklijų piliakalnio turtai

Žuklijų piliakalnio turtai

23. Jun 2020, 14:23 Gintarep Gintarep

Dalyvauk projekte VASAROS GIDAS 2020 ir laimėk gausybę prizų!

Naujas po darbo vakaras. Šilta. Norisi kažkur netoli palėkti, nes ir vasaros metu vaikas turi veiklos - kasdien po 10 000 žingsnių. Mus iš ankščiau minėtos programėlės sudomino Žuklijų piliakalnis.

Prisipažinsime, apie jį girdime pirmą kartą. Jis yra Žuklijų kaimo rytiniame pakraštyje, apie 0,1 km nuo Vilkokšnio ežero šiaurinio kranto. Įrengtas nupjauto kūgio pavidalo kalvoje. Ją juosia ežero slėnis ir daubos.

Šlaitai statūs,5-8 m aukščio.

Viršūnės aikštelė 20 m ilgio šiaurės – pietų kryptimi, 10-12 m pločio. Ją žiedu juosia pylimas. Jo aukštis pietų pusėje apie 1,5 m, šiaurės pusėje apie 2,5 – 3 m. Pylimo rytų ir vakarų pakraštyje iškasti skersiniai apie 5 m pločio grioviai. Aikštelėje yra 0,5 m storio kultūrinis sluoksnis. Piliakalnio šiaurinėje papėdėje yra senovės gyvenvietės liekanų. Apie 100 m į vakarus nuo piliakalnio yra maža pusrutulio pavidalo kalvelė nuolaidžiais šlaitais. Vietos gyventojai ją vadina piliakalniu. Pasak padavimo abu piliakalnius supylė kareiviai kepurėmis: didesnįjį – išeidami į karą, mažesnįjį – grįždami namo. Piliakalnis datuojamas I tūkst. viduriu-II tūkst. pradžia.

Ši vieta verta dėmesio ir nesigailime, kad ją atradome, nes iš šios išvykos parsivežėme žemuogių, vaistažolių ir kitų gamtos gėrybių. 

Ir žingsniai buvo beveik įveikti.

Į Trakus neužsukome, nes kibinų nesinorėjo. Vežėmės mėtų arbatos ir sumuštinių, kuriuos sunaikinome miškininkų įrengtoje pavėsinėje (tokių vietų tikrai netrūksta). 

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Jun 2020, 15:01

Na šaunuolės, kad kasdien užsibrėžėte nueiti 10k žingsnių 😀 ir dar tiek visko pamatote